Το πέμπτο τσάκρα μπλε χρώματος βρίσκεται στο ύψος του λαιμού και συνενώνεται με το ανώτερο και το κατώτερο μέρος του σώματος με τη ρίζα του στον τρίτο αυχενικό σπόνδυλο. Συνδέεται με τις αισθήσεις της ακοής, της γεύσης και της όσφρησης. Δίνει ενέργεια στους πνεύμονες, στο πεπτικό σύστημα, στους βρόγχους και στον θυρεοειδή αδένα. Επιδρά ψυχολογικά στη γενναιοδωρία και στην επιθυμία να μαθαίνουμε την αλήθεια, ενώ ελέγχει την δημιουργικότητα και την επικοινωνία.

Όταν το 5º τσάκρα είναι αρμονικό, δίνει: Αυτοέκφραση, επαφή με την φωτεινή ενέργεια του ισορροπημένου λόγου, εκπαίδευση, αίσθηση του κάλους και της τέχνης, καλή γλώσσα, θετικότητα, ικανότητα στην επικοινωνία, ανώτερη ακοή, καλλιτεχνική δημιουργικότητα, κλίση στις γλώσσες και ευκολία στην εκμάθηση, αίσθηση του μέτρου στην επικοινωνία, πειθώ, «χαρισματικό» λόγο που σαγηνεύει.

Όταν το 5º τσάκρα είναι δυσαρμονικό, δίνει: Έλλειψη ευγλωττίας, ζηλοφθονία, αίσθημα ανωτερότητας, απομόνωση, μελαγχολία, απόρριψη γενικά, τραύλισμα και προβλήματα στην ομιλία, λεκτική επιθετικότητα και προσβολές, έπαρση, ματαιοδοξία, έλλειψη αίσθησης του κάλους και της τέχνης, φόβο για το μέλλον και την αλλαγή.

 

ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Vishudha
ΕΝΝΟΙΑ: Πολύ αγνό
ΣΥΜΒΟΛΟ: Μπλε ουράνια τελεία
ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Αιθέρας
ΠΕΡΙΟΧΗ: Βρίσκεται στη περιοχή του λαιμού
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: Αυχένας, λαιμός, γνάθος, αυτιά, φωνητικές χορδές, τραχεία, βρόγχοι, άνω τμήμα πνευμόνων, οισοφάγος, παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, αυχενικοί σπόνδυλοι
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΑΔΕΝΕΣ: Θυρεοειδής, παραθυρεοειδείς αδένες
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΑΙΣΘΗΣΗ: Ακοή
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ: το λαιμό, το θυροειδής αδένα, τα αφτιά, τη ακοή, τα μάτια και την όραση.
Είναι υπεύθυνο για την έκφραση και την δημιουργία του ατόμου
ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ: Μπλε
ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Οι Κρύσταλλοι που αντιστοιχούν είναι οι μπλε, γαλάζιοι και γαλαζοπράσινοι. Σελεστίτης, άκουα μαρίνα, τουρκουάζ, κυανίτης, χαολίτης, χαλκηδόνιος, οπάλιο.
ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ: Γεράνι, μύρτιλλο, ελιχρύσιο
ΠΛΑΝΗΤΗΣ: Ερμής
ΔΟΝΗΣΗ: 471.4 Hz
ΗΧΗΤΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ: Ham
MΟΥΣΙΚΗ ΝΟΤΑ: Sol

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail