ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Ερμής,

ΟΙΚΟΣ: Έκτος, ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Μεταβλητή, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Γη, ΗΜΕΡΑ: Τετάρτη,

ΑΡΙΘΜΟΣ: 5, ΜΕΤΑΛΛΟ: Υδράργυρος, ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Τοπάζι, Αχάτης

Μπλε/Γκρι, Κεχριμπάρι, Λάπις Λαζούλι, ΧΡΩΜΑ: Μπλε/Γκρι, Κίτρινο Σκούρο,

ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Ο Ερημίτης, ΣΥΜΒΟΛΟ: Το Σιτάρι, η Παρθένος,

ΒΟΤΑΝΑ: Αμυγδαλιά, Βαλεριάνα, Πανσέδες, ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Κοιλιά, Στομάχι

Ο Παρθένος συμβολίζει την υπηρεσία, δηλαδή την ικανότητα του ανθρώπου να εξυπηρετεί τους άλλους. Οι Παρθένοι είναι ήσυχοι, συνήθως ικανοποιημένοι με τον εαυτό τους και εξαιρετικά ικανοί. Θέλουν να έχουν τα πάντα υπό έλεγχο, η παρατηρητικότητά τους είναι εξαιρετική και δεν χάνουν καμία λεπτομέρεια. Οι Παρθένοι κριτικάρουν πάρα πολύ το περιβάλλον τους και δεν μπορούν να δεχτούν ανώδυνα την αποτυχία. Συχνά απομονώνονται από τον υπόλοιπο κόσμο γιατί έχουν την τάση να αναζητούν την αλήθεια μέσα τους. Είναι τελειομανείς και αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό ακόμα και τα πιο απλά πράγματα. Την λογική τους τη χρησιμοποιούν στο έπακρο, με αποτέλεσμα να ξεχνούν εντελώς τα ένστικτά τους. Οι Παρθένοι ενώ διακρίνονται για τις διανοητικές τους ικανότητες, είναι στενόμυαλοι. Προτιμούν να κατηγοριοποιούν, να οργανώνουν και να αναλύουν, αντί να βλέπουν κι άλλες όψεις. Όταν έρχονται αντιμέτωποι μ’ ένα πρόβλημα, προτιμούν να το σπάσουν σε μικρά κομμάτια, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουν το πραγματικό του μέγεθος. Οι Παρθένοι κολλάνε σε ασήμαντες λεπτομέρειες και αποφεύγουν τα μεγάλα βήματα και τα μακροπρόθεσμα σχέδια. Φροντίζουν για το τώρα και μελετούν προσεκτικά την κάθε τους κίνηση. Η διάθεσή τους είναι ευμετάβλητη. Περνούν από την χαρά στη λύπη και από την αισιοδοξία στην απαισιοδοξία πολύ εύκολα. Όσοι δεν τους γνωρίζουν αδυνατούν να καταλάβουν αυτές τις αλλαγές και πολλές φορές τους παρεξηγούν.

Συναισθηματικά, οι Παρθένοι, δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά. Αναζητώντας το τέλειο, δεν αφήνουν τον εαυτό τους να δει τα ελαττώματα εκείνων στους οποίους έχουν ποντάρει συναισθηματικά. Εξάλλου, τα συναισθήματα τους μπερδεύουν και όταν μπαίνει στη μέση και η σεξουαλική παρόρμηση μπερδεύονται ακόμα περισσότερο. Στην αγάπη βάζουν όρια και αρνούνται να γίνουν εκδηλωτικοί και τρυφεροί με τον σύντροφό τους. Ζητούν πάρα πολλά και γίνονται πολύ σκληροί με το ταίρι τους εξαιτίας ασήμαντων λεπτομερειών. Οι σύντροφοι των Παρθένων είναι τις πιο πολλές φορές ήρωες υπομονής. Επαγγελματικά, οι Παρθένοι, γίνονται πολύ καλοί υπάλληλοι γιατί είναι τακτικοί, οργανωτικοί και ακούραστοι. Επίσης, τους ταιριάζουν επαγγέλματα που αφορούν την υγεία, εξαιτίας της μανίας τους με την υγιεινή.

Αδύνατα σημεία των Παρθένων είναι η εμμονή τους στη λεπτομέρεια που τους κάνει να χάνουν χρόνο και την ουσία. Ασκούν στον εαυτό τους αυστηρή κριτική και θέτουν υψηλούς στόχους, με αποτέλεσμα να μένουν ανικανοποίητοι και να υποβιβάζουν τις δυνατότητές τους. Επίσης, είναι πολύ ανασφαλείς και όταν δεν είναι σίγουροι ότι περιβάλλονται από άτομα που τους αποδέχονται, επιδεικνύουν έναν υπέρμετρο συντηρητισμό και μια απερίγραπτη εσωστρέφεια. Όσον αφορά το χρήμα, είναι φειδωλοί και πολύ προσεκτικοί. Είναι ολιγαρκής και συνήθως προσέχουν τα έξοδα. Πάντα φροντίζουν να αποταμιεύουν.

Γενικά, οι Παρθένοι αγαπούν τις λεπτομέρειες, την τάξη, την καθαριότητα, την τέχνη και να ασκούν κριτική, αντιπαθούν την ακαταστασία, την αποδιοργάνωση και τους κακούς τρόπους.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail