wlscrkbe

H Βεδική αστρολογία είναι από τα παλιότερα και αναλυτικότερα αστρολογικά συστήματα, οι ρίζες της βρίσκονται μεταξύ 5000 π.χ. και 10.000 π.χ. Η λέξη “Βεδική” προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη «Veda», που σημαίνει γνώση, ονομάζεται επίσης και «Jyotisha» ή «Jyotish» που σημαίνει η «επιστήμη του φωτός», Ινδουιστική ή Ινδική αστρολογία. Το σύστημα αυτό δίνει μεγάλη έμφαση στα γεγονότα και αναλύει σε βάθος το κάρμα, τα γεγονότα, τις τάσεις , το ίδιο το άτομο και είναι πολύ πιο συγκεκριμένο στις αναλύσεις του. Η Βεδική διαφέρει πολύ από τη Δυτική αστρολογία, το δυτικό σύστημα βασίζεται στο κινητό ή τροπικό ζωδιακό, ενώ το Βεδικό σύστημα χρησιμοποιεί το σταθερό ή το αστρικό ζωδιακό κύκλο. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο δυτικός γενέθλιος χάρτης ενός ατόμου μετατοπίζεται 23 μοίρες πίσω, δηλαδή αν για παράδειγμα η Σελήνη σας στο δυτικό σύστημα είναι στις 00 και 45’ του Ταύρου στο Βεδικό θα είναι 07 και 34 μοίρες του Κριού. Η Βεδική αστρολογία εξετάζει μόνο 9 Grahas δηλαδή πλανήτες που είναι οι εξής (Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Νότιος και Βόρειος Δεσμός)

Η ανάλυση της Βεδικής Αστρολογίας αποτελείται από τέσσερις τομείς: την ερμηνεία των Σεληνιακών nakshatra και των Σεληνιακών ζωδίων, μία ανάλυση των yogas, τον τρίτο τομέα που περιγράφει διάφορες συγκεκριμένες αστρολογικές επιρροές στον γενέθλιο χάρτη.

Σημαντικό: Οι ερμηνείες σε αυτό το παράδειγμα βασίζονται στο αρχαίο σύστημα της Βεδικής αστρολογίας. Επίσης οι σύγχρονοι αστρολόγοι πιστεύουν ότι υπάρχει μία αρνητική και μία θετική δυνατότητα σε κάθε αστρολογική επιρροή. Ακόμα και η πιο δύσκολη αστρολογική επιρροή μπορεί να αντιμετωπιστεί θετικά και κάποια που μπορεί να φαίνεται ευεργετική μπορεί να χειριστεί λανθασμένα. Οι αστρολόγοι υποστηρίζουν ότι μπορούν να περιγράψουν τα σημαντικά θέματα και σημεία στη ζωή ενός ατόμου αλλά το τι είναι καλό ή κακό εξαρτάται κυρίως από το ίδιο το άτομο.

 

Παράδειγμα:

Τα Σεληνιακά Nakshatras και το Rasi

Τα Nakshatras είναι επίσης γνωστά ως Οίκοι της Σελήνης. Υπάρχουν 27 nakshatras και κάθε ένα από αυτά καταλαμβάνουν 13 μοίρες και 20 λεπτά. Η θέση του Οίκου της Σελήνης είναι πολύ σημαντική στη Βεδική αστρολογία. Παρακάτω δίνεται το νόημα του Οίκου της Σελήνης και του Ζωδίου που αντιστοιχεί στη θέση της Σελήνης (rasi) στον αστρολογικό χάρτη.

Η Σελήνη είναι στο 2ο nakshatra:

Η Σελήνη είναι στο Bharani, το δεύτερο (13 μοίρες 20 λεπτά με 26 μοίρες 40 λεπτά από τον Κριό). Μπορείς να φέρεις εις πέρας τους στόχους σου και είσαι ειλικρινής και έξυπνος. Τείνεις να είσαι χαρούμενος και υγιής.

Η Σελήνη είναι στο rasi του Κριού:
Σύμφωνα με τον De Luce: “Το άτομο θα έχει στρογγυλά, ηδονικά μάτια. Θα απολαμβάνει τα λαχανικά και καυτερά φαγητά, αλλά θα τρώει με μέτρο. Θα είναι νευρικός αλλά αμέσως θα κατευνάζεται, θα είναι πάντα σε ετοιμότητα (αστείρευτη ενέργεια) και θα τον ενδιαφέρει το sex. Θα είναι υποχωρητικός (μπορεί να αλλάξει) και δεν θα έχει μόνιμο δικό του πλούτο. Θα αρέσκεται στο να μάχεται και στις γυναίκες και θα είναι έξυπνος στο να υπηρετεί τους άλλους. Θα έχει παραμορφωμένα νύχια και πληγή στο κεφάλι (βιαστικός και διαλλακτικός με τα ανάλογα αποτελέσματα). Θα είναι περήφανος και ο καλύτερος ανάμεσα στους αδερφούς του (πρέπει να είναι πρώτος). Θα έχει γραμμές στην παλάμη του που θα σχηματίζουν ένα όπλο, γνωστό ως sakti, και θα φοβάται το νερό (φόβος ότι τα δυνατά συναισθήματα θα αποδυναμωθούν ή θα απορριφθούν).”

Yogas

Η λέξη “yoga” μπορεί να σας είναι οικεία και να σας θυμίζει διάφορες ασκήσεις γυμναστικής και στάσεις. Η λέξη “yoga” στην αστρολογία έχει πολύ διαφορετικό νόημα και δεν αναφέρεται σε ασκήσεις γυμναστικής. Η κυριολεκτική σημασία της λέξης είναι ”συνδυασμός”. Αυτός ο τομέας της αναφοράς περιγράφει σημαντικούς συνδυασμούς από αστρολογικές επιρροές, οι οποίες παράγουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Anapha Yoga
Το Anapha yoga εμφανίζεται όταν ένας πλανήτης -εκτός του Ήλιου- είναι στον 12ο Οίκο από τη Σελήνη.
Σύμφωνα με τον Raman: “Καλοσχηματισμένα όργανα, μεγαλοπρεπής εμφάνιση, καλή φήμη, ευγένεια, γενναιοδωρία, αυτοσεβασμός, αδυναμία στην ένδυση και σε απολαύσεις των αισθήσεων. Μετέπειτα στη ζωή παραίτηση και λιτότητα.” Σύμφωνα με τον Charak: “Κάποιος που έχει γεννηθεί στο Anapha yoga είναι βασιλιάς, υγιής, καταδεκτικός, διάσημος, ρήτορας, δοσμένος σε διάφορες υλικές απολαύσεις, με ευχάριστη εμφάνιση και χαρούμενος”.

Anapha Yoga, με τον Δία
Αν στον χάρτη σας ο Δίας βρίσκεται στον 12ο Οίκο από τη Σελήνη και ο Ήλιος δεν είναι στον 2ο Οίκο από τη Σελήνη.
Σύμφωνα με τον Charak: “Προικισμένος με δύναμη και αρετή, ενεργητικός, μορφωμένος, έχει λάβει τιμές από τον βασιλιά, ποιητής, πλούσιος, εναντιωμένος στα κοντινά και αγαπημένα πρόσωπα.”

Parvata Yoga
Το Parvata yoga εμφανίζεται όταν (α) Ένας ωφέλιμος πλανήτης είναι σε έναν οίκο kendra –γωνιακό οίκο- (1ο, 4ο, 7ο ή 10ο), ή (β) Οι οίκοι του 1ου και του 12ου είναι σε κοινά kendras (1ο, 4ο, 7ο ή 10ο) και η όψη του είναι σε ωφέλιμο πλανήτη.
Σύμφωνα με τον Raman: “Το άτομο θα γίνει πλούσιο, θα ευημερεί, φιλελεύθερος, φιλεύσπλαχνος, με χιούμορ και αρχηγός μίας πόλης ή χωριού. Επίσης θα είναι παθιασμένος.” Σύμφωνα με τον Charak: “Το άτομο είναι φημισμένο, επιφανής, τυχερός, πλούσιος, ένας ρήτορας, φιλεύσπλαχνος, αρχηγός μίας πόλης ή χωριού, μορφωμένος και πολύ λάγνος.”
Στον χάρτη σας ένας ωφέλιμος πλανήτης είναι σε έναν οίκο kendra (1ο, 4ο, 7ο ή 10ο)
Στον χάρτη σας οι κυρίαρχοι του 1ου και 12ου οίκου είναι σε κοινά kendras (1ο, 4ο, 7ο ή 10ο) και η όψη τους είναι σε ωφέλιμο πλανήτη.

Kahala Yoga
Το Kahala yoga εμφανίζεται όταν (α) Οι κυβερνήτες του 4ου και 9ου οίκου είναι σε kendra (1ου, 4ου, 7ου ή 10ου) οίκου ο ένας από τον άλλο, και ο Κυβερνήτης του 1ου οίκου είναι στο rasi σε πτώση, ή (β) Κυβερνήτης του 4ου οίκου είναι μόνος του ή σε ζώδιο στο οποίο εμφανίζει έξαρση, και ο Κυβερνήτης του 10ου οίκου είναι σε σύζευξη με ή έχει όψη στον Κυβερνήτη του 4ου οίκου.
Σύμφωνα με τον Raman: “Το άτομο θα είναι πεισματάρης, όχι πολύ καλά πληροφορημένος, τολμηρός, αρχηγός ενός μικρού στρατού και μερικών χωριών.” Σύμφωνα με τον Charak: “Το άτομο με αυτό το yoga είναι επιθετικό, θαρραλέο, αδαές, διοικητής ενός στρατού, κάτοχος (ή κυβερνήτης) διάφορων χωριών.”
Στον χάρτη σας ο κυβερνήτης του 4ου οίκου είναι μόνος του ή σε ζώδιο το οποίο εμφανίζει έξαρση, και ο κυβερνήτης του 10ου οίκου είναι σε σύζευξη με ή έχει όψη στον κυβερνήτη του 4ου οίκου.

Vesi Yoga
Το Vesi yoga εμφανίζεται όταν ένας πλανήτης εκτός της Σελήνης είναι στον 2ο οίκο από τον Ήλιο.
Σύμφωνα με τον Raman: “Το άτομο θα είναι τυχερό, χαρούμενο, με αρετή, διάσημο και αριστοκρατικό.” Σύμφωνα με τον Charak: ” Το άτομο με αυτό το yoga είναι ειλικρινές, τεμπέλικο, καλόκαρδο, θα απορρίπτει την αρετή, με αλλήθωρα μάτια, θα έχει ψηλή φιγούρα και ισορροπημένη εμφάνιση με καλή μνήμη και λαϊκό πλούτο.”

Vesi Yoga, με την Αφροδίτη
Στον χάρτη σας η Αφροδίτη βρίσκεται στον 2ο Οίκο από τον Ήλιο.
Σύμφωνα με τον Charak: “Διάσημος, αξιοσέβαστος, με πολλές αρετές, ατρόμητος.”

Vasi Yoga
Το Vasi yoga εμφανίζεται όταν ένας πλανήτης -εκτός της Σελήνης- είναι στον 12ο Οίκο από τον Ήλιο.
Σύμφωνα με τον Raman: ” Το άτομο θα είναι χαρούμενο, θα έχει ευημερία, φιλελεύθερο και θα έχει την εύνοια της άρχουσας τάξης.” Σύμφωνα με τον Charak: “Κάποιος που έχει γεννηθεί σε αυτό το yoga δεν θα αντιμετωπίζει κανένα περιορισμό στο λόγο του. Είναι εύγλωττος, μαθαίνει εύκολα, ευρέως γνωστός, δυνατή μνήμη, σωματική δύναμη και με φιλεύσπλαχνη φύση. Ανειλικρινής, περπατάει με το βλέμμα στραμμένο προς τα κάτω και είναι δοσμένος σε υπερβολική σωματική προσπάθεια.”

Vasi Yoga, με τον Άρη
Στον χάρτη σας ο Άρης βρίσκεται στον 2ο Οίκο από τον Ήλιο.
Σύμφωνα με τον Charak: “Εχθρικός προς τη μητέρα, κάνει καλό σε άλλους.”

Hamsa Yoga
Το Hamsa yoga εμφανίζεται όταν ο Δίας είναι σε οίκο kendra (1ο, 4ο, 7ο ή 10ο), και ο Δίας είναι μόνος του (στον Τοξότη ή Ιχθύ) ή σε ζώδιο με έξαρση (Καρκίνος).
Σύμφωνα με τον Raman: “Τα πόδια του θα έχουν τα σημάδια κοχυλιού, λωτού, ψαριού και ankusa (σχήμα κεφαλής ελέφαντα). Θα έχει ένα όμορφο σώμα. Θα τον συμπαθούν οι άλλοι. Θα έχει δίκαιη διάθεση και θα είναι αγνός στο μυαλό.” Σύμφωνα με τον Charak: ” Κάποιος που έχει γεννηθεί στο Hamsa yoga έχει λευκό δέρμα, προεξέχοντα μάγουλα, όμορφο πρόσωπο και μια χρυσή λάμψη στο δέρμα του. Τα νύχια και οι παλάμες είναι κόκκινα, τα πόδια του είναι υπέροχα και τα μάτια του έχουν την χλομάδα του μελιού. Η φωνή του είναι γλυκιά σαν κύκνου. Είναι φλεγματικός και έχει αδυναμία για τα σπορ στο νερό. Η σεξουαλική ορμή του είναι ανικανοποίητη.
Ένα τέτοιο άτομο έχει δίψα για γνώση και για ιερές γραφές. Είναι ενάρετος, κάνει καλό στους άλλους και έχει ευλογηθεί με μία όμορφη σύζυγο και υπέροχη σωματική μορφή. Απολαμβάνει ποικίλες σωματικές και υλικές ανέσεις μέχρι την ηλικία των εκατό χρονών, όπου θα αφήσει αυτόν τον κόσμο σε ένα δάσος.” Να θυμάσαι ότι οι αρχαίες Βεδικές ερμηνείες δεν είναι κυριολεκτικές! Κάθε αστρολογική επιρροή μπορεί να είναι και θετική.

Parijatha Yoga
Το Parijatha yoga εμφανίζεται όταν ο κυβερνήτης ενός ζωδίου που κυριαρχεί σε έναν οίκο, καταλαμβάνεται από τον κυβερνήτης του Ωροσκόπου ή ο κυβερνήτης του ζωδίου (του κυρίαρχου του ζωδίου του rasi ενός ωροσκόπου) είναι: (α) σε οίκο kendra (1ο, 4ο,7ο ή 10ο), (β) σε οίκο trikona (1ο, 5ο ή 9ο), (γ) μόνο του, (δ) σε ζώδιο σε έξαρση.
Σύμφωνα με τον Raman: “Χαρούμενος στο μέσο και το τελευταίο κομμάτι της ζωής του, θα λαμβάνει τιμές από Βασιλιάδες και Άρχοντες, θα συμπαθεί τους πολέμους, θα καταλαμβάνει ελέφαντες και άλογα, θα συμμορφώνεται σε παραδόσεις και έθιμα, γενναιόδωρος και διάσημος.” Σύμφωνα με τον Charak: “Ένας βασιλιάς χαρούμενος στο μέσο και στα τελευταία κομμάτια της ζωής του, αξιοσέβαστος, δυνατός, καλόκαρδος και με αδυναμία στις μάχες.”
Στον χάρτη σας ο κυβερνήτης του ζωδίου, στον οποίο ο κυβερνήτης του οίκου έχει καταληφθεί από τον κυβερνήτης του Ωροσκόπου, βρίσκεται σε οίκο kendra (1ο, 4ο, 7ο ή 10ο) ή trikona (1ο, 5ο ή 9ο).

Daridra Yoga
Υπάρχουν πολλά είδη Daridra yoga. Στον χάρτη σας το Daridra yoga εμφανίζεται επειδή ο κυβερνήτης του 11ου οίκου είναι στον 8ο οίκο.
Σύμφωνα με τον Raman: “Το άτομο θα έρθει αντιμέτωπο με τεράστια χρέη, θα είναι πολύ φτωχό, θα υποφέρει από δυσκολίες στην ακοή, θα εννοεί και θα διαπράξει αμαρτίες και κακουργηματικές πράξεις. Οι αρνητικές συνέπειες θα είναι ήπιες.” 

Sareera Soukhya Yoga
Το Sareera Soukhya yoga εμφανίζεται όταν ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου, Αφροδίτη ή Δίας βρίσκεται σε οίκο kendra (1ο, 4ο, 7ο, ή 10ο).
Σύμφωνα με τον Raman: “Το άτομο θα είναι διάσημο με μεγάλη ζωή, πλούτο και πολιτική εύνοια.”

Dehakashta Yoga
Το Dehakashta yoga εμφανίζεται όταν: (α) Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου είναι σε σύζευξη με έναν επιβλαβή πλανήτη ή (β) Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου είναι στον 8ο οίκο.
Σύμφωνα με τον Raman: “Το άτομο θα είναι στερημένο από σωματικές ανέσεις.” 
Στον χάρτη σας ο κυρίαρχος του Ωροσκόπου είναι σε σύζευξη με έναν επιβλαβή πλανήτη.

Dehasthoulya Yoga
Το Dehasthoulya yoga εμφανίζεται όταν (α) ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου και ο κυβερνήτης του ζωδίου του navamsa είναι στον Καρκίνο, Σκορπιό ή Ιχθύ, (β) Ο Δίας είναι στον 1ο οίκο, (γ) Ο Δίας είναι στον Καρκίνο, Σκορπιό ή Ιχθύ και σε όψη με τον Ωροσκόπο, (δ) Ο Ωροσκόπος είναι σε ζώδιο του νερού (Καρκίνο, Σκορπιό ή Ιχθύ) και ένας ωφέλιμος πλανήτης είναι στον 1ο οίκο, (ε) ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου είναι σε πλανήτη του νερού (Σελήνη ή Αφροδίτη).
Σύμφωνα με τον Raman: “Το να έχεις ένα δυνατό σώμα είναι διαφορετικό από το να έχεις μία δυσκίνητη και παχύσαρκη εμφάνιση. Στους παραπάνω συνδυασμούς, με το Dehasthoulya εννοούμε σθεναρό σώμα και δεν υπάρχει καμία αναφορά για γεροδεμένο ή για δυνατό σωματικά άτομο.”
Στον χάρτη σας ο Δίας είναι στον καρκίνο, Σκορπιό ή Ιχθύ και ο Δίας είναι σε όψη με τον Ωροσκόπο.

Yuddha Praveena Yoga
Το Yuddha Praveena yoga εμφανίζεται όταν ο κυβερνήτης του ζωδίου του navamsa (στον πλανήτη που κυριαρχεί στο ζώδιο του navamsa του 3ου οίκου) είναι στο ζώδιο που κυριαρχεί σε έναν από τους 7 διαχωριστικούς χάρτες (Rasi, Hora, Drekkana, Saptamsa, Navamsa, Dwadashamsha, ή Trimshamsha).
Σύμφωνα με τον Raman: “Το άτομο γίνεται ικανό στη στρατηγική και ειδικός στις πολεμικές επιχειρήσεις. Θα έχει την ικανότητα να δίνει μάχες με τέτοιο τρόπο ώστε να υπερνικά την αντίσταση του εχθρού χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.”

Vahana Yoga
Το Vahana yoga εμφανίζεται όταν (α) ο κυβερνήτης του 1ου οίκου είναι στον 4ο, 9ο ή 11ο οίκο, (β) ο κυβερνήτης του 4ου οίκου είναι σε ζώδιο σε έξαρση και ο κυβερνήτης του ζωδίου αυτού είναι σε οίκο kendra (1ο, 4ο, 7ο ή 10ο) ή trikona (1ο, 5ο ή 9ο).
Σύμφωνα με τον Raman: “Το άτομο θα αποκτήσει υλικές ανέσεις και μέσα.”
Στον χάρτη σας ο κυβερνήτης του 1ου οίκου είναι στον 4ο, 9ο ή 11ο οίκο.

Ekaputra Yoga
Το Ekaputra yoga εμφανίζεται όταν ο κυβερνήτης του 5ου οίκου είναι σε οίκο kendra (1ο, 4ο, 7ο ή 10ο) ή trikona (1ο, 5ο ή 9ο).
Σύμφωνα με τον Raman: “Το άτομο θα έχει μόνο ένα γιο.”

Vrana Yoga, με τον Κρόνο
Το Vrana yoga εμφανίζεται όταν ο κυβερνήτης του 6ου οίκου είναι σε επιβλαβή πλανήτη και είναι στον 1ο, 8ο ή 10ο οίκο. Στον χάρτη σας ο κυβερνήτης του 6ου οίκου είναι ο Κρόνος.
Σύμφωνα με τον Raman: “Το άτομο υποφέρει από την ασθένεια του καρκίνου. Ο Κρόνος που κυβερνά τον 6ο οίκο επηρεάζει τα δόντια, το δέρμα και το πνευμονογαστρικό νεύρο.” 

Uttamadi Yoga
Το Uttamadi yoga εμφανίζεται όταν (α) η Σελήνη είναι σε οίκο kendra (1ο, 4ο, 7ο ή 10ο) από τον Ήλιο, (β) η Σελήνη είναι σε οίκο panapara (2ο, 5ο, 8ο ή 11ο) από τον Ήλιο, (γ) η Σελήνη είναι σε οίκο apoklima (3ο, 6ο, 9ο ή 12ο) από τον Ήλιο.
Στον χάρτη σας η Σελήνη είναι σε οίκο kendra (1ο, 4ο, 7ο ή 10ο) από τον Ήλιο.
Σύμφωνα με τον Charak: “Ο πλούτος, η μάθηση, η αποτελεσματικότητα και η φήμη του ατόμου είναι συνηθισμένα.”

Ubhayachari Yoga
Το Ubhayachari yoga εμφανίζεται όταν οι πλανήτες, εκτός της Σελήνης, είναι στον 2ο και τον 12 Οίκο από τον Ήλιο.
Σύμφωνα με τον Charak: “Το αποτέλεσμα είναι ένα άτομο με δυνατό σωματότυπο, ένας βασιλιάς ή κάποιος ισάξιος ενός, ικανός να αναλάβει μεγάλες ευθύνες, μεγάλη μάθηση, ισορροπημένη εμφάνιση, πλούτο, όμορφος και ευλογημένος με πολυάριθμα αντικείμενα ευχαρίστησης.

Άλλες επιρροές
Στη Βεδική Aστρολογική ανάλυση, ερμηνεύονται διάφορες άλλες σημαντικές αστρολογικές επιρροές.

Ο Ήλιος σε σύζευξη με τον Ερμή:
Σύμφωνα με τον Charak: “Μορφωμένος, γλυκομίλητος, έξυπνος, μαζεύει πλούτο υπηρετώντας τους άλλους, ακαδημαϊκός, καλός σε εμφάνιση και άστατος.

 

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

 

vedicΠΡΩΤΟΣ ΟΙΚΟΣ
Ο Παρθένος είναι στην ακμή του 1ου οίκου:
Είσαι ντροπαλός και τελειομανής.
Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου είναι σε σύζευξη ή σε όψη με έναν ωφέλιμο πλανήτη:
Σύμφωνα με τον Deluce: “Θα ξέρεις πως να είσαι ευτυχισμένος ανεξάρτητα από τις υλικές συνθήκες.”
Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου είναι: (α) σε σύζευξη με επιβλαβή πλανήτη, (β) σε οίκο dushtana, (γ) σε σύζευξη με τον οίκο dushtan, (δ) αδύναμο και σε οίκο kendra ή trikona, (ε) αδύναμο και τουλάχιστον ένας πλανήτης επιβλαβής στον 1ο οίκο.
Στον χάρτη σας ο κυβερνήτης του ωροσκόπου είναι σε σύζευξη με έναν επιβλαβή πλανήτη.
Στον χάρτη σας ο κυβερνήτης του ωροσκόπου είναι αδύναμος και υπάρχει τουλάχιστον ένας πλανήτης επιβλαβής στον 1ο οίκο.
Σύμφωνα με τον Deluce: “Ενδείξεις κακής υγείας.”

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΙΚΟΣ
Ο Ζυγός είναι στην ακμή του 1ου οίκου:
Μπορεί να έχεις σταθερό εισόδημα.
Κυβερνήτης 2ου οίκου: (α) είναι μόνος του ή σε rasi με έξαρση (β) είναι στο ίδιο rasi συμβατός.
Στον χάρτη σας ο κυβερνήτης του 2ου οίκου είναι στο ίδιο rasi συμβατός.
Σύμφωνα με τον De Luce: “Είσαι ικανός ομιλητής σε ότι αφορά νομικές υποθέσεις.”
Κυβερνήτης του 2ου οίκου: (α) είναι σε έξαρση, (β) έχει όψη σε ωφέλιμο πλανήτη, (γ) είναι σε shastyamsa
mirdu (19ο ή 46ο) ή (δ) είναι πολύ δυνατός.
Στον χάρτη σας ο Κυβερνήτης του 2ου οίκου είναι στο 19ο shastyamsa.
Σύμφωνα με τον De Luce: “Διαφαίνεται ότι θα καταναλώνει το φαγητό πολύ γρήγορα.”
Ο Κυβερνήτης του 1ου ή του 11ου οίκου είναι στον 11ο οίκο και είναι σε ένα σκληρό shastyamsa και σε σύζευξη με έναν επιβλαβή πλανήτη. Ή ο Κυβερνήτης του 2ου οίκου είναι στον 8ο ή 12ο  οίκο, σε ένα σκληρό shastyamsa και οι επιβλαβείς πλανήτες είναι στον 2ο και 8ο οίκο. Ή ο Κυβερνήτης του 2ου οίκου είναι σε πτώση, στον 8ο οίκο και σε σύζευξη με τον Ήλιο. Ή οι Κυβερνήτες του 1ου και του 10ου οίκου είναι στον 8ο οίκο στο shastyamsa Yama (No. 35) ή Damshtrakarla (No.48).
Στον χάρτη σας ο Κυβερνήτης του 1ου οίκου είναι στον 11ο οίκο και είναι σε ένα σκληρό shastyamsa και σε σύζευξη με έναν επιβλαβή πλανήτη.
Σύμφωνα με τον De Luce: “Τείνει να υποπέσει σε χρέη.”

ΤΡΙΤΟΣ ΟΙΚΟΣ
Ο Σκορπιός είναι στην ακμή του 3ου οίκου:
Είσαι εύγλωττος ομιλητής αλλά κακός ακροατής.
Ο Κυβερνήτης του 3ου οίκου είναι ή ο Άρης είναι στον οίκο navamsa που κυριαρχεί ή είναι σε έξαρση.
Στον χάρτη σας ο Κυβερνήτης του 3ου οίκου είναι μόνος του ή σε navamsa σε έξαρση.
Στον χάρτη σας ο Άρης είναι μόνος του ή σε navamsa σε έξαρση.
Σύμφωνα με τον De Luce: “Θα είσαι θαρραλέος.”
Κυβερνήτης του 3ου οίκου: (α) είναι σε ένα σκληρό shastyamsa, (β) σε σύζευξη ή σε όψη με έναν επιβλαβή πλανήτη.
Στον χάρτη σας ο Κυβερνήτης του 3ου οίκου είναι σε ένα σκληρό shastyamsa.
Στον χάρτη σας ο Κυβερνήτης του 3ου οίκου είναι σε σύζευξη ή σε όψη με έναν επιβλαβή πλανήτη.
Σύμφωνα με τον De Luce: “Γίνεσαι χαζός ή μαλθακός στις πολεμικές επιχειρήσεις.” 
Ο Άρης: (α) είναι πολύ δυνατός, (β) έχει τουλάχιστον δύο ευνοϊκά vargas, (γ) έχει σκληρό shastyamsa, (δ) είναι στον 12ο οίκο.
Στον χάρτη σας ο Άρης είναι σε σκληρό shashtiamsa.
Σύμφωνα με τον De Luce: “Θα υποφέρει μίας ήττας στη μάχη.”

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΟΙΚΟΣ
Ο Τοξότης είναι στην ακμή του 3ου οίκου:
Μπορεί να είσαι δίγλωσσος.
Ένας ωφέλιμος πλανήτης είναι στον 4ο οίκο και (α) η Σελήνη είναι σε σύζευξη με τον ωφέλιμο, (β) ο Κυβερνήτης του 4ου οίκου είναι πολύ δυνατός. Ή ο 4ος οίκος έχει ευνοϊκές συζεύξεις ή όψεις και η Σελήνη ή η Αφροδίτη είναι πολύ δυνατές-είναι στο κυρίαρχο navamsa ή σε έξαρση- και η όψη είναι σε ωφέλιμο πλανήτη σε οποιοδήποτε οίκο kendra. Ή ο κυβερνήτης του Navamsa στον 4ο οίκο είναι σε οίκο kendra. Ή ο κυβερνήτης του Navamsa στον 4ο οίκο είναι σε γωνία με τη Σελήνη και η Σελήνη είναι πολύ δυνατή.
Στον χάρτη σας ο κυβερνήτης του navamsa στον κυβερνήτη του 4ου οίκου είναι σε οίκο kendra.
Σύμφωνα με τον De Luce: “Διαφαίνεται μεγάλη ζωή για την μητέρα.”
Ο κυβερνήτης του 4ου οίκου έχει όψη στον Άρη. ΄Η Ο κυβερνήτης του 4ου οίκου έχει όψη στον κυβερνήτη του 3ου οίκου. Ή ο κυβερνήτης του Navamsa του 4ου οίκου: (α) είναι σε οίκο kendra, (β) είναι σε σύζευξη ή σε όψη με τον Άρη.
Στον χάρτη σας ο κυβερνήτης του navamsa του 4ου οίκου είναι σε οίκο kendra.
Σύμφωνα με τον De Luce: “Γη που αποκτήθηκε μέσω αδερφών.”
Η Αφροδίτη είναι στον 4ο οίκο Ή ο κυβερνήτης του 4ου οίκου είναι στον 7ο Ή οι κυβερνήτες του 4ου και του 7ου είναι συμβατοί.
Στον χάρτη σας ο κυβερνήτης του 4ου οίκου είναι στον 7ο.
Σύμφωνα με τον De Luce: “Γη που αποκτήθηκε από τη σύζυγο.”
Ένας επιβλαβής πλανήτης είναι στην ακμή του 4ου οίκου. Ή ο 4ος οίκος είναι σε πτώση στον χάρτη του rasi ή του navamsa. Ή ο κυβερνήτης του 4ου οίκου είναι: (α) σε πτώση (β) σε καύση (γ) στο ίδιο ζώδιο όπως ο εχθρός, (δ) σε σύζευξη ή σε όψη με επιβλαβή πλανήτη.
Στον χάρτη σας ο κυβερνήτης του 4ου οίκου είναι σε σύζευξη ή σε όψη με επιβλαβή πλανήτη.
Σύμφωνα με τον De Luce: “Απώλεια γης.”
Ο κυβερνήτης του Navamsa του 4ου οίκου είναι σε οίκο kendra.
Σύμφωνα με τον De Luce: “Σπίτια θα έρθουν στην κατοχή του ατόμου. (Ο κανόνας αυτός αναφέρεται σε περιουσία που προέρχεται από κληρονομιά, από έναν ισχυρό και τυχερό πρόγονο. Σχετίζεται με το κάρμα δύο μετενσαρκώσεων οι οποίες δίνουν το δικαίωμα για να έχεις αυτή την περιουσία.)”

ΠΕΜΠΤΟΣ ΟΙΚΟΣ
Ο Αιγόκερος είναι στην ακμή του 3ου οίκου:
Μπορεί να αποφασίσεις να αποκτήσεις παιδιά αργά στη ζωή σου ή να μην κάνεις καθόλου παιδιά.
Κυβερνήτης του 5ου οίκου, στην ακμή του 5ου οίκου ή ο Δίας είναι σε σύζευξη ή σε όψη με έναν ωφέλιμο πλανήτη. Ή ο Δίας είναι κυβερνήτης του 5ου οίκου και πολύ δυνατός. Ή οι κυβερνήτες του 1ου και του 5ου οίκου είναι σε σύζευξη με ωφέλιμο πλανήτη σε οίκο kendra, και ο κυβερνήτης του 2ου οίκου είναι δυνατός. Ή ο κυβερνήτης του Navamsa στον 5ο οίκο είναι σε ωφέλιμο πλανήτη πάλι στον 5ο οίκο. Ή οι κυβερνήτες του 1ου και του 5ου οίκου είναι: (α) στον ίδιο οίκο, (β) σε ζώδιο με έξαρση, (γ) στο ίδιο rasi με φιλικούς πλανήτες.
Στον χάρτη σας ο Κυβερνήτης του 5ου οίκου είναι σε σύζευξη ή σε όψη με έναν ωφέλιμο πλανήτη.
Σύμφωνα με τον De Luce: “Ενδείξεις για απογόνους.”
Κυβερνήτης του 5ου οίκου είναι ο Ερμής ή ο Κρόνος, ο κυβερνήτης είναι στο rasi και το navamsa που διέπονται από τον Ερμή ή τον Κρόνο. Ή το Rasi και το navamsa του κυβερνήτη του 5ου οίκου δεν συμφωνούν (π.χ. αν κάποιο είναι σε μονό ζώδιο το άλλο είναι σε ζυγό).
Στον χάρτη σου Κυβερνήτης του 5ου οίκου είναι σε ζυγό rasi και μονό navamsa.
Σύμφωνα με τον De Luce: “Το φύλλο του παιδιού δεν μπορεί να προβλεφτεί.”
Ο 5ος οίκος είναι σε όψη με επιβλαβή πλανήτη και ο Δίας είναι στον 5ο οίκο. Ή ο Κυβερνήτης του 5ου οίκου είναι σε σύζευξη ή σε όψη με επιβλαβή πλανήτη. Ή ο Κυβερνήτης του 5ου οίκου: (α) είναι σε πτώση (β) έξαρση (γ) είναι σε navamsa σε πτώση και: (α) έχει όψη με επιβλαβή πλανήτη (β) είναι στον 6ο, 8ο ή 12ο οίκο. Ή ο κυβερνήτης του drekkana στον κυβερνήτη του navamsa του 12ου οίκου, είναι σε όψη με τον κυβερνήτη του 5ου οίκου. Ή ο κυβερνήτης του 5ου οίκου είναι στον 6ο, 8ο ή 12ο οίκο με όψη σε επιβλαβή πλανήτη και με σκληρό shastyamsa.
Στον χάρτη σας ο κυβερνήτης του 5ου οίκου είναι σε σύζευξη ή σε όψη με επιβλαβή πλανήτη.
Στον χάρτη σας ο κυβερνήτης του drekkana του navamsa στον 12ο οίκο είναι σε όψη με τον κυβερνήτη του 5ου οίκου.
Σύμφωνα με τον De Luce: “Απώλεια Παιδιών.” 

ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΟΣ
Ο Υδροχόος είναι στην ακμή του 6ου οίκου:
Μπορεί να έχεις προβλήματα που να σχετίζονται με το νευρικό σου σύστημα.
Ο κυβερνήτης του 6ου οίκου είναι στον Άρη ή τον Σκορπιό και με όψη σε ωφέλιμο πλανήτη:
Σύμφωνα με τον De Luce: “Απαιτείται πλούσιο φαγητό με βούτυρο και άλλα λιπαρά.”
Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου και της Σελήνης είναι σε σύζευξη ή σε όψη με επιβλαβή πλανήτη. Ή ο Rahu ή ο Ketu είναι στον 6ο οίκο σε όψη με επιβλαβή πλανήτη. Ή ο κυβερνήτης του 6ου οίκου έχει τουλάχιστον ένα δυσμενές varga.
Στον χάρτη σας ο κυβερνήτης του 6ου οίκου έχει τουλάχιστον ένα δυσμενές varga.
Σύμφωνα με τον De Luce: “Το ίδιο το άτομο μπορεί να μην είναι κλέφτης αλλά να υποκύπτει σε κλοπή.”
Ο Δίας είναι στο δικό του rasi (Τοξότης ή Ιχθύς):
Σύμφωνα με τον De Luce: “Το άτομο μπορεί να είναι είτε βασιλιάς, υπουργός, διοικητής ένοπλων δυνάμεων ή να κατέχει τεράστιο πλούτο.”

ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΙΚΟΣ
Ο Ιχθύς είναι στην ακμή του 7ου οίκου:
Η σύντροφός σας θα μπορούσε να είναι ευγενική φύση και υποστηρικτική.
Ο Δίας είναι στον 7ο οίκο:
Σύμφωνα με τον De Luce: “Οιωνός για ένα καλό γάμο, πολύ πλούτο, καλά παιδιά και μία γενναιόδωρη και ευγενική φύση.”
Ένας ωφέλιμος πλανήτης είναι στον 7ο οίκο ή ο κυβερνήτης του 7ου οίκου είναι σε σύζευξη με έναν ωφέλιμο πλανήτη. Ή ο κυβερνήτης του 7ου οίκου: (α) είναι μόνος του ή σε rasi σε έξαρση (β) είναι σε φιλικό rasi και έχει τουλάχιστον τέσσερα ευνοϊκά vargas.
Στον χάρτη σας ένας ωφέλιμος πλανήτης είναι στον 7ο οίκο.
Στον χάρτη σας ο κυβερνήτης του 7ου οίκου είναι σε rasi σε έξαρση.
Σύμφωνα με τον De Luce: “Ο γάμος θα φέρει μεγάλη ευτυχία.”

ΟΓΔΟΟΣ ΟΙΚΟΣ
Ο Άρης είναι στην ακμή του 8ου οίκου:
Θα μπορούσες να χάσεις λεφτά από κακές αποφάσεις, δικές σου ή της συντρόφου σου.
Ο Δίας είναι σε δυσμενές rasi:
Σύμφωνα με τον De Luce: “Παράγει ασθένειες δυσδιάκριτης φύσεως, προερχόμενες από το άγχος ή έλλειψη πειθαρχίας. Πάντα είναι ενδεικτικό δυσλειτουργιών του συκωτιού.” 
Ο Κρόνος είναι στο rasi του αέρα:
Σύμφωνα με τον De Luce: “Δείχνει δυσλειτουργία του σώματος που προκαλείται από ανικανότητα χώνευσις του φαγητού. Ή ασθένειες που προέρχονται από έλλειψη φαγητού ή κατάλληλης διατροφής. Έχει από καιρό συσχετιστεί και με την πείνα αλλά και την λαιμαργία.”

ΕΝΑΤΟΣ ΟΙΚΟΣ
Ο Ταύρος είναι στην ακμή του 9ου οίκου:
Η αποφασιστικότητά σου θα σε οδηγήσει στους στόχους σου.

ΔΕΚΑΤΟΣ ΟΙΚΟΣ
Ο Δίδυμος είναι στην ακμή του 10ου οίκου:
Θα μπορούσες να είσαι συγγραφέας.
Ο Άρης είναι στον 10ο οίκο:
Σύμφωνα με τον De Luce: “Δείχνει προτίμηση για τα επαγγέλματα που απαιτούν σωματική επιδεξιότητα, γενναιότητα, αφοβία και επιθετικότητα. Από την στρατιωτική πλευρά δείχνει υπηρεσία στις ένοπλες δυνάμεις, αστυνομικοί, πυροσβέστες και άλλα επαγγέλματα που φυλάνε ή προστατεύουν. Λόγω της απόλαυσης της σωματικής δραστηριότητας, ο Άρης σημαίνει γυμναστική εκπαίδευση, επαγγέλματα που έχουν σχέση με τα υγειονομικά, μαχητές και άλλους που ασχολούνται με ανταγωνιστικά σπορ. Όλα τα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με ζέστη, μέταλλο, αιχμηρά αντικείμενα, εκρηκτικά, δύναμη, επικίνδυνα ή διαβρωτικά χημικά ανήκουν στον Άρη. Μπορεί επίσης να δείχνει αυτούς που ζουν με επιθετικότητα και εξουσία. Όταν ο Άρης είναι στον 10ο Οίκο, η πηγή του κληρονομούμενου πλούτου είναι η σύζυγος, σύντροφοι ή φανεροί εχθροί.”
Ο κυβερνήτης του Navamsa είναι κυβερνήτης και του 10ου οίκου (α) είναι σε σύζευξη με τον Κρόνο, (β) είναι σε οίκο kendra.
Στον χάρτη σας ο κυβερνήτης του navamsa του κυβερνήτη του 10ου οίκου είναι σε οίκο kendra.
Σύμφωνα με τον De Luce: “Ενδύκνειται η πρόσληψη υπηρετικού προσωπικού.”
Ο Κρόνος ή ο Άρης είναι στον 10ο οίκο σε όψη με επιβλαβή πλανήτη. Ή ο κυβερνήτης του 10ου οίκου είναι σε πτώση ή έχει δυσμενές varga.
Στον χάρτη σας ο Άρης είναι στον 10ο οίκο σε όψη με επιβλαβή πλανήτη.
Στον χάρτη σας ο κυβερνήτης του 10ου οίκου έχει δυσμενές varga.
Σύμφωνα με τον De Luce: “Το άτομο θα γίνει αναιδείς και θα είναι περιφρονημένο.” 
Ο κυβερνήτης του 10ου οίκου έχει καλή όψη. Ή πολύ δυνατός ωφέλιμος πλανήτης είναι στον 10ο οίκο.
Στον χάρτη σας ο κυβερνήτης του 10ου οίκου έχει καλή όψη.
Σύμφωνα με τον De Luce: “Το άτομο θα είναι αξιοσέβαστο και αποφασισμένο τις προσπάθειές του να κάνει καλό.”

ΕΝΤΕΚΑΤΟΣ ΟΙΚΟΣ
Ο Καρκίνος είναι στον 10ο οίκο:
Είσαι αφοσιωμένος στους φίλους και την οικογένειά σου.
Ο Ήλιος είναι στον 11ο οίκο:
Σύμφωνα με τον De Luce: “Το άτομο θα είναι πλούσιο, θα ζήσει πολύ, αξιοσέβαστο, απαλλαγμένο από λύπες και θα έχει θέση ή γραφείο εξουσίας.”
Ο Ερμής είναι στον 11ο οίκο:
Σύμφωνα με τον De Luce: “Το άτομο θα είναι ειλικρινές, θα ζει στην πολυτέλεια, χαρούμενο, θα ζήσει πολύ και θα έχει υπηρετικό προσωπικό.”

ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ ΟΙΚΟΣ
Ο Λέων είναι στην ακμή του 12ου οίκου:
Μπορεί να σπαταλήσεις λεφτά χωρίς να χρειάζεται.
Η Αφροδίτη είναι στον 12ο οίκο:
Σύμφωνα με τον De Luce: “Δείχνει πλούτο, καλή φήμη, κοινωνική επιτυχία, ευτυχείς σχέσεις με το αντίθετο φύλλο και έναν τυχερό γάμο.”
Ο Ketu είναι στον 11ο οίκο:
Σύμφωνα με τον De Luce: “Το άτομο είναι πιθανό να διαπράξει μυστικά πράξεις που είναι ανήθικες, να σπαταληθεί σε άσκοπα και ανάξια πράγματα. Είναι ακόλαστος, καταναλώνει τον πλούτο των άλλων μέσω πυρκαγιών ή εμπλεκόμενο σε ανάλογες καταστροφικές πράξεις. Τείνει να ματαιώνει τις καλές προθέσεις των άλλων και αρέσκεται στο κακόβουλο κουτσομπολιό. Υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει τραυματισμός ή ασθένεια στα μάτια.” 

Στην Βεδική αστρολογία αναλύονται και πολλά άλλα, δίνονται αναλυτικές προβλέψεις για κάθε τομέα της ζωής του ατόμου, όπως ημερομηνίες και ευνοϊκά διαστήματα για θέματα που θέλει να επιτεύξει, και πολλά άλλα.

*Να θυμάσαι ότι οι αρχαίες Βεδικές ερμηνείες δεν είναι κυριολεκτικές! Κάθε αστρολογική επιρροή μπορεί να είναι και θετική ανάλογα την όψη και το χάρτη.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail