Η Τεϊομαντεία ανήκει στο κλάδο της μαντείας που ονομάζεται Tasseomancy ή Tasseography, δηλαδή Φλιτζανομαντεία ή Φλιτζανογραφία. Ο κλάδος αυτός περιέχει όποια μαντεία χρησιμοποιεί το φλιτζάνι ή κάποιο παρόμοιο σκεύος για να ερμηνεύσει σύμβολα που θα εμφανιστούν μέσα σε αυτό.

Το διάβασμα των φύλων του τσαγιού, αρχίζει από τους Αρχαίους Κινέζους που συσχέτισαν τη μελέτη του τσαγιού με τους οιωνούς που έπαιρναν μέσα από καμπάνες, το σχήμα του κινέζικου φλιτζανιού χωρίς χερούλι παρομοιάστηκε με το σχήμα που έχει η καμπάνα και έτσι άρχισαν να διαβάζουν τα σύμβολα που σχηματίζονταν στα φύλλα του τσαγιού στο πάτο του.

Στην Αρχαία Ελλάδα επίσης χρησιμοποιούσαν τα φύλλα του τσαγιού σαν μέθοδο μαντείας, και την ονόμαζαν «κότταβος». Ενώ στην Αρχαία Ρώμη συνήθιζαν να λαμβάνουν οιωνούς και μηνύματα από το κατακάθι του κρασιού.

Αυτή η μαντική τέχνη περνάει από γενιά σε γενιά, κάθε τόπος έχει και τις δικές του παραδόσεις και τεχνικές για την Τεϊομαντεία. Ο τρόπος διαβάσματος του φλιτζανιού και των συμβόλων που σχηματίζονται, αλλά και η διαδικασία προετοιμασίας και εκτέλεσης του πολλές φορές διαφέρουν ανά τόπο και οικογένεια.

Η Τεϊομαντεία, όπως και η καφεμαντεία απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση και ηρεμία, όπως και αρκετά μεγάλη διαίσθηση ώστε να μπορέσει ο μεταφυσικός σύμβουλος να ερμηνεύσει σωστά τα σύμβολα που εμφανίζονται στο φλιτζάνι αλλά και να έχει τη δυνατότητα να δει επιπλέον πράγματα για το μέλλον. Ο ευκολότερος τρόπος να ερμηνευτούν σωστά τα φύλλα του τσαγιού είναι το άτομο να εισέλθει σε κατάσταση trance, δηλαδή σε αλλοιωμένη συνειδησιακή κατάσταση ή κατάσταση αλλοιωμένης πραγματικότητας, η συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων αλλάζει σε απάντηση στο μεταβαλλόμενο επίπεδο της νοητικής δραστηριότητας και διαφέρει από την κανονική κατάσταση συνείδησης ενός ατόμου. Τον όρο επινόησε ο ψυχολόγος Charles Tart και περιγράφει τις προσωρινές αλλαγές της αφυπνισμένης κατάστασης συνείδησης.

Ο τρόπος που κάποιο γεγονός μπορεί να αποτυπωθεί στο φλιτζάνι είναι σχετικά απλός, τα σύμβολα είναι μέρος των αρχετυπικών ενεργειών που προϋπάρχουν στο Ακασικό πεδίο και μπορούν να δώσουν σημάδια για κάποια παρελθοντική, παροντική ή μελλοντική ενέργεια. Όταν κάποιος πίνει από το φλιτζάνι που πρόκειται να ερμηνευτεί, το ενεργειακό του αποτύπωμα εγκλωβίζεται σε αυτό και έτσι έχουμε σαν αποτέλεσμα την εξήγηση των συμβόλων που αφορούν το συγκεκριμένο άτομο και γεγονότων που το αφορούν.

Η Τεϊομαντεία γίνεται με δυο τρόπους, χρησιμοποιώντας ολόκληρα τα φύλλα του τσαγιού ή τα φύλλα σε μορφής σκόνης. Και οι δυο τρόποι μπορούν να αποτυπώσουν σωστά το ενεργειακό αποτύπωμα του κάθε ατόμου, η σκόνη όμως δημιουργώντας μικρούς κόκκους μπορεί και δείχνει περισσότερα πράγματα με μεγαλύτερη ακρίβεια. Ουσιαστικά η μέθοδος με τα ολόκληρα φύλλα του τσαγιού χρησιμοποιείται για να δείξει σημαντικά γεγονότα στη ζωή ενός ατόμου, ενώ η μέθοδος της σκόνης μπορεί και δείχνει περισσότερες λεπτομέρειες σε κάποιο θέμα που απασχολεί τον συμβουλευόμενο.

 

Στο Κέντρο “Παραψυχολογίας & Μεταφυσικής” γίνονται συνεδρίες:

 • Τεϊομαντείας
 • Ερωτικής Τεϊομαντείας

Επίσης σας προσφέρει, ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στο τομέα της Τεϊομαντείας και της Ερωτικής Τεϊομαντείας

ΤΕΪΟΜΑΝΤΕΙΑ
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση της Βεβαίωσης είναι το ελάχιστο 40 ώρες.
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση του Διπλώματος είναι το ελάχιστο 60 ώρες.

Υποχρεωτικά μαθήματα:

 • Η Ιστορία της Τεϊομαντείας
 • Βασικές Αρχές της Τεϊομαντείας
 • Ανάλυση του φλιτζανιού & η διαίρεσή του  
 • Προετοιμασία & Κλείσιμο μιας Συνεδρίας
 • Προετοιμασία του φλιτζανιού
 • Επιλογή του σωστού φλιτζανιού
 • Ανάλυση & χρήση των διαφόρων ποικιλιών Τσαγιού
 • Ανάλυση των διάφορων φλιτζανιών (Απλό, με Αστρολογικά σύμβολα, με Αρχετυπικά σύμβολα, κ.λ.π.)
 • Ανάλυση, Αποσυμβολισμός & Ερμηνεία των Συμβόλων
 • Μέθοδος των 4 στοιχείων
 • Πρόβλεψη μελλοντικών καταστάσεων & γεγονότων με πολλαπλές μεθόδους

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail