arxetypa

Οι 22 κάρτες της Μεγάλης Αρκάνας, ερμηνεύονται και με βάση την αστρολογία. Η καθεμία κάρτα αντιστοιχεί σε ένα ζώδιο ή σε έναν πλανήτη. Παρακάτω θα βρείτε σύντομες ερμηνείες για τις κάρτες της Μεγάλης Αρκάνας, με βάση την αστρολογία!

 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΚΑΝΑ & ΤΑ ΖΩΔΙΑ

 

Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ

Emperor

 

Ο Αυτοκράτωρ αντιστοιχεί στον Κριό. Ο Κριός σχετίζεται με το πόσο μπορούμε να επιβληθούμε στον εαυτό μας και να δείχνουμε ποιος έχει τον έλεγχο. Αν είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας, θα καταφέρουμε να εξελιχθούμε, αλλά πρέπει να προσέξουμε να μην γίνουμε υπέρ του δέοντος καταπιεστικοί με τους γύρω μας.

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ

hierophant

 

Ο Ιεροφάντης αντιστοιχεί στον Ταύρο. Ο Ταύρος, σχετίζεται με την ανάγκη μας για ασφάλεια. Η αντιστοιχία της κάρτας με το συγκεκριμένο ζώδιο, δείχνει ότι είμαστε απαιτητικοί, ατομιστές ή ότι έχουμε μια υλιστική παρόρμηση για την επιτυχία. Πρέπει να αποφύγουμε τον φανατισμό προς τον στόχο μας ή αν δεν διαθέτουμε τίποτα από τα παραπάνω, πρέπει να αναπτύξουμε μια εσωτερική αίσθηση σιγουριάς.

 

 

 

 

 

 

 

ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ

lovers

 

Οι Εραστές αντιστοιχούν στους Διδύμους. Οι Δίδυμοι σχετίζονται με την εξυπνάδα και το μυαλό. Αν χρησιμοποιούμε μόνο το μυαλό μας για να πάρουμε αποφάσεις, είναι καιρός να αρχίσουμε να συμβουλευόμαστε και την καρδιά μας. Αν όμως συμβαίνει το αντίθετο, καλό θα ήταν να αξιοποιήσουμε και την λογική μας.

 

 

 

 

 

 

 

ΤΟ ΑΡΜΑ

chariot

 

Το Άρμα αντιστοιχεί στον Καρκίνο. Ο Καρκίνος σχετίζεται με την ανασφάλεια και την τάση να ανήκουμε κάπου. Δεν πρέπει να είμαστε προσκολλημένοι σε κάποιον εξαιτίας του φόβου μας μήπως μείνουμε μόνοι μας. Πρέπει να εκφράζουμε τα πραγματικά μας αισθήματα, να αγκαλιάσουμε κάποιον και να νιώσουμε ότι ανήκουμε στο μεγάλο κόσμο ή να απελευθερωθούμε αν νιώθουμε ότι εκεί που ανήκουμε μας καταπιέζουν.

 

 

 

 

 

 

 

Η ΔΥΝΑΜΗ

forceΗ Δύναμη αντιστοιχεί στον Λέοντα. Ο Λέων σχετίζεται με την επιδίωξη του να είμαστε κάτι ιδιαίτερο. Η αντιστοιχία της κάρτας με το ζώδιο, σημαίνει ότι μας αρέσει να είμαστε το κέντρο της προσοχής ή ότι νιώθουμε παρατημένοι. Αν συμβαίνει το τελευταίο, τα ταλέντα και τα χαρίσματα που διαθέτουμε θα μας φέρουν την προσοχή που αξίζουμε. Στην αντίθετη περίπτωση, πρέπει να φροντίσουμε να μην θεωρούμε ότι όλα περιστρέφονται μόνο γύρω από εμάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ

hermit

 

Ο Ερημίτης αντιστοιχεί στον Παρθένο. Ο Παρθένος σχετίζεται με την κριτική. Ο συνδυασμός κάρτας και ζωδίου, σημαίνει ότι ασκούμε υπερβολική κριτική στον εαυτό μας ή ότι έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό μας και τους άλλους. Αν δεν έχουμε τίποτα από τα παραπάνω, τότε χρειάζεται να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στον εαυτό μας και να δούμε τη ζωή μας από άλλη οπτική γωνία.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

justice

 

Η Δικαιοσύνη αντιστοιχεί στον Ζυγό. Ο Ζυγός με την διπλωματία και την ισορροπία. Ο συνδυασμός κάρτας και ζωδίου, σημαίνει ότι παραμερίζουμαι τις απόψεις μας για να ευχαριστήσουμε τους άλλους και κάνουμε υπέρμετρους συμβιβασμούς. Στην αντίθετη περίπτωση, πρέπει να διδαχθούμε την διπλωματία και να γίνουμε πιο πολιτισμένοι στη ζωή μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ

death

 

Ο Θάνατος αντιστοιχεί στον Σκορπιό. Ο Σκορπιός σχετίζεται με το πάθος και την δύναμη. Ο συνδυασμός κάρτας και ζωδίου, σημαίνει τη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει τη ζωή μας. Στην περίπτωση όμως, που ταυτιζόμαστε πολύ εύκολα με την κάρτα αυτή, πρέπει να αναρωτηθούμε μήπως χρησιμοποιούμε τη δύναμη αποκλειστικά και μόνο επειδή μας ευχαριστεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ

temperance

 

Η Εγκράτεια αντιστοιχεί στον Τοξότη. Ο Τοξότης σχετίζεται με την αισιοδοξία και την διερεύνηση. Ο συνδυασμός κάρτας και ζωδίου, σημαίνει ότι μας δίνεται η ευκαιρία να διακρίνουμε τις επιθυμίες μας και να κατευθυνθούμε προς την επίτευξη των στόχων μας. Εάν η ταύτιση με την κάρτα αυτή είναι εύκολη, τότε πρέπει να περιορίσουμε τα σχέδιά μας, να τα αξιολογήσουμε και να τα αναδιαμορφώσουμε πριν τα υλοποιήσουμε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ

devil

 

Ο Διάβολος αντιστοιχεί στον Αιγόκερω. Ο Αιγόκερως σχετίζεται με την αυτοδυναμία και τη συμβατικότητα. Ο συνδυασμός κάρτας και ζωδίου, σημαίνει ότι πρέπει να αναρωτηθούμε μήπως ακολουθούμε πιστά τους παραδοσιακούς κανόνες; Ή μήπως αγαπάμε και συμπεριφερόμαστε με αυστηρό τρόπο αρνούμενοι τα αληθινά μας συναισθήματα; Δεν πρέπει λοιπόν, να επηρεαζόμαστε από αρνητικές σκέψεις και πρέπει να υποστηρίξουμε τον εαυτό μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

star

 

Το Αστέρι αντιστοιχεί στον Υδροχόο. Ο Υδροχόος σχετίζεται με τον ιδεαλισμό και την ανεξαρτησία. Ο συνδυασμός κάρτας και ζωδίου, σημαίνει ότι μας λείπει η αυτοπεποίθηση και ότι πρέπει να πιστέψουμε περισσότερο στον εαυτό μας. Σε αντίθετη περίπτωση που υπάρχει ταύτιση με την κάρτα αυτή, ίσως πρέπει να προσέξουμε μήπως προσπαθούμε να ελέγξουμε τους άλλους, χωρίς να υπολογίζουμε τις προσωπικές τους ανάγκες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΣΕΛΗΝΗ

moontar

 

Η Σελήνη αντιστοιχεί στον Ιχθύ. Ο Ιχθύς σχετίζεται με τον εύκολο επηρεασμό. Ο συνδυασμός κάρτας και ζωδίου, σημαίνει ότι ίσως πρέπει να αναρωτηθούμε μήπως παρασυρόμαστε εύκολα από τους άλλους ή μήπως προσπαθούμε απεγνωσμένα να κάνουμε κάποιον ευτυχισμένο. Σε αντίθετη όμως περίπτωση, που τα παραπάνω στοιχεία λείπουν, τότε είναι η ώρα να έρθουμε σε μεγαλύτερη επαφή με τα συναισθήματά μας και τη διαίσθησή μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΚΑΝΑ & ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ

 

Ο ΗΛΙΟΣ

sun

 

 

Η κάρτα Ήλιος αντιστοιχεί στον πλανήτη Ήλιο. Η κάρτα Ήλιος μας ωθεί να ενεργούμε με θετικό τρόπο και μας δίνει πίστη στον εαυτό μας. Πρέπει όμως, να προσέξουμε ιδιαίτερα μη γίνουμε υπερόπτες και εγωιστές.

 

 

 

 

 

 

 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΙΕΡΙΑ

high

 

Η Μεγάλη Ιέρεια αντιστοιχεί στην Σελήνη. Η Μεγάλη Ιέρεια μας παροτρύνει να ακούμε τη διαίσθησή μας, να περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να ενεργήσουμε και να μένουμε ανεπηρέαστοι από τις απόψεις των άλλων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΜΑΓΟΣ

magician

 

Ο Μάγος αντιστοιχεί στον πλανήτη Ερμή. Ο Μάγος μας συμβουλεύει να προσέχουμε τους άλλους, να παρακολουθούμε τις συμπεριφορές τους και ανάλογα να διαμορφώνουμε τα σχέδιά μας, ώστε να μην πέσουμε θύματα εξαπάτησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ

emperess

 

Η Αυτοκράτειρα αντιστοιχεί στον πλανήτη Αφροδίτη. Η Αυτοκράτειρα μας ωθεί να σκεφτούμε ότι υπάρχουν πραγματικές αξίες και να αναρωτηθούμε εάν αυτά που πράττουμε είναι αυτά που πραγματικά θέλουμε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΠΥΡΓΟΣ

tower

 

Ο Πύργος αντιστοιχεί στον πλανήτη Άρη. Ο Πύργος θέλει να μας δηλώσει ότι έφτασε η ώρα να πάμε ενάντια στο κατεστημένο και να κάνουμε επιτέλους αυτό που μας ευχαριστεί, χωρίς να υπολογίζουμε τους περιορισμούς που μας έχουν βάλει οι άλλοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ

wheel

 

Ο Τροχός της Τύχης αντιστοιχεί στον πλανήτη Δία. Ο Τροχός της Τύχης θέλει να μας επιστήσει την προσοχή και να μας ωθήσει να εκμεταλλευτούμε κάθε καινούργια ή απρόσμενη ευκαιρία. Θέλει δηλαδή, να μας κάνει να επεκτείνουμε τους ορίζοντές μας και να προχωρήσουμε μπροστά στη ζωή μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΚΟΣΜΟΣ

world

 

Ο Κόσμος αντιστοιχεί στον πλανήτη Κρόνο. Ο Κόσμος δηλώνει ότι πρέπει να προσγειωθούμε και να δούμε την πραγματικότητα. Σκοπός της κάρτας είναι, να μας ενθαρρύνει να δουλέψουμε σκληρά, για να επιτύχουμε τελικά τους στόχους μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΤΡΕΛΟΣ

fool

 

Ο Τρελός αντιστοιχεί στον πλανήτη Ουρανό. Ο Τρελός μας ωθεί να ακολουθήσουμε νέους δρόμους στη ζωή μας, ακόμα κι αν αυτοί μοιάζουν παρακινδυνευμένοι. Μας δίνει την ευκαιρία να ανατρέψουμε τα πάντα και να κάνουμε ένα άλμα προς τα εμπρός.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ

hanged

 

Ο Κρεμασμένος αντιστοιχεί στον πλανήτη Ποσειδώνα. Ο Κρεμασμένος μας συμβουλεύει να πάψουμε να είμαστε προσκολλημένοι σε πρόσωπα ή καταστάσεις και να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, κάνοντας ένα βήμα μπροστά.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΚΡΙΣΗ

judjment

 

Η Κρίση αντιστοιχεί στον πλανήτη Πλούτωνα. Η Κρίση μας ωθεί να ξεχάσουμε το παρελθόν και όλες τις ασήμαντες μικρότητες, οδηγώντας μας με αυτόν τον τρόπο στο μέλλον, στην αλλαγή και στην απελευθέρωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail