Η Συνέντευξη δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2013

politΣυνέντευξη του κ. Κωνσταντίνου Πάππα, Αστρολόγου, στην Εφημερίδα The Hellenic Mail, δημοσίευση 11 Ιουνίου 2013

Συνέντευξη του κ. Κωνσταντίνου Πάππα, Αστρολόγου, στη Mail 11 Ιουνίου 2013

Μιλήστε μας για τον πρωθυπουργό.

Ο Σαμαράς είναι Δίδυμος. Έχει τον ήλιο στο δέκατο, πράγμα που σημαίνει ότι έχει καριέρα που φαίνεται σίγουρα πετυχημένη. Έχει όλες τις ικανότητες και τις πιθανότητες να κατακτήσει ηγετική θέση. Αυτό είναι το γενέθλιό του. Μπορεί να το αξιοποιήσει σαν μοναδική προσωπικότητα, όμως έχει βρεθεί ένα μεγάλο άτομο που μπορεί να τον βοηθάει και αυτό συμβαίνει από τα αρχικά στάδια της καριέρας του. Έχει κότσια, φαίνεται ότι είναι ένας άνθρωπος σταδιοδρομίας, δεν του λείπουν οι ηγετικές ικανότητες ούτε η θέληση να προχωρήσει. Εκείνο που πρέπει να προσέξει, όμως, είναι να μην τον απορροφήσει μόνο η καριέρα του, και δώσει τις δυνάμεις του μόνο σε αυτό το κομμάτι, γιατί τότε, υπάρχει η περίπτωση της αποτυχίας. Θα πρέπει να κοιτάξει τα πράγματα σε ένα γενικότερο σύνολο, και να μην είναι στραμμένος μόνο στο στόχο τον οποίο έχει επιλέξει.

Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση;

Θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 6 χρόνια.

6 χρόνια ακόμα, δύσκολα όπως τα ζήσαμε μέχρι τώρα;

Όχι ακριβώς. Αλλά θα υπάρχουν δυσκολίες και ανακατατάξεις σε γενικότερο βαθμό. Θα υπάρξει μια αναπροσαρμογή, δηλαδή θα αλλάξουν τα δεδομένα της Ελλάδας, ως προς τον πληθυσμό και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Θα χαθούν πάρα πολλά επαγγέλματα. Η Ελλάδα θα μπει σε μια καινούργια βάση, τόσο επαγγελματική όσο και νοοτροπίας.

Όταν λέτε ότι η κρίση θα διαρκέσει 6 χρόνια εννοείτε ότι μετά θα τρώμε με χρυσά κουτάλια;

Θα είμαστε καλά. Βλέπω ότι στην Ελλάδα, τα στοιχεία που έχουμε είναι Υδροχόος με ωροσκόπο Ταύρο. Για τους Υδροχόους φέτος λένε ότι μπορούν να συμβούν πολύ ξαφνικά πράγματα, να ληφθούν ξαφνικές αποφάσεις. Αυτό μπορεί να βοηθήσει αν η Ελλάδα έχει καλούς ηγέτες. Ο ωροσκόπος στον Ταύρο δείχνει την εμμονή μιας κακής νοοτροπίας και προκαταλήψεων που μπορεί να υπάρχουν. Όμως, ξαφνικά θα υπάρξει η αλλαγή. Αυτή την αλλαγή, εγώ τη βλέπω γύρω στα 5-6 χρόνια από τώρα. Η Ελλάδα θα κάνει ένα πολύ μεγάλο άλμα προς την ευημερία της.

Αφού δεν μπορεί να μας πει η Μέρκελ, η Λαγκάρντ και ο Σαμαράς, πείτε μας εσείς τι βλέπετε για την ανεργία. Θα μετριαστεί;

Πιστεύω ότι η Ευρώπη θα κάνει κάποιο γύρισμα, ώστε να δώσουν στην Ελλάδα περισσότερη ελευθερία κινήσεων, για να μπορέσει να βρει το δρόμο της. Είναι σαθρό το οικοδόμημα που έχει στηθεί πάνω στην Ελλάδα. Θα υπάρξουν αναθεωρήσεις μέσα στον επόμενο χρόνο.

Η κυβέρνηση θα πέσει;

Πιστεύω ότι δεν θα αντέξει. Μέχρι τον Απρίλιο-Μάιο του 2014 θα υπάρξουν ανακατατάξεις. Θα διαμορφωθούν καινούργια κόμματα, χωρίς βέβαια να μπορούν να κάνουν κυβέρνηση το καθένα από μόνο του. Θα υπάρξει κυβέρνηση Συνασπισμού με δύο κόμματα.

  • Οι Ευρωεκλογές του 2014 διεξήχθησαν στην Ελλάδα την Κυριακή 25 Μαΐου 2014 και είχαν ως αποτέλεσμα τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 4 μονάδων, στις 29 Δεκεμβρίου 2014 έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά, πολλά νέα κόμματα δημιουργήθηκαν και στις 25 Ιανουαρίου 2015 έγιναν εκλογές που ως αποτέλεσμα έφερε κυβέρνηση συνασπισμού.

Για ποια κόμματα λέτε

Βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον με Νέα Δημοκρατία.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα κέρδισε τη νίκη στις εκλογές και μετά από συνεννόηση του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο ο οποίος άνηκε στη  Νέα δημοκρατία προτού δημιουργήσει το κόμμα του, συμφωνήθηκε η δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού αποτελούμενη από τα δύο κόμματα. Μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχηματίστηκε η πρώτη Κυβέρνηση Τσίπρα.

Για τη Μέρκελ τι έχετε να πείτε;

Η Μέρκελ είναι Καρκίνος. Έχει ωροσκόπο Τοξότη. Έχει τις ενδείξεις ότι γεννήθηκε από ευκατάστατους γονείς, ενώ έχει ανατραφεί με μόρφωση. Είναι πάρα πολύ καλή στις δημόσιες σχέσεις, ασκεί μεγάλη εξουσία, βρίσκεται πάντα δίπλα σε πολύ μεγάλους ηγεμόνες, πολιτικούς κτλ. Έχει το Δία σε πολύ καλό σημείο και γι’ αυτό πάντα εισέπραττε αξιώματα.

Θα «περάσει» την πολιτική της στην Ευρώπη;

Όχι. Δεν θα της βγει. Η πολιτική της έχει μπει σε μια κατάσταση ύφεσης. Υπάρχει μια όψη από τον Πλούτωνα, που κάνει αντίθεση. Η δύναμή της χάνει έδαφος. Δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει ούτε στις θεμελιώδεις αλλαγές.

Υπάρχει κάποιος ανερχόμενος ηγέτης που έχετε παρακολουθήσει, που θα μεσουρανήσει είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό;

Πάντως, αυτό που θα προκύψει, θα είναι έκπληξη και μέσα στη Γερμανία. Δεν θα το περιμένουν, όμως θα ανατρέψει τα δεδομένα. Μετά τη Μέρκελ, θα ακολουθήσει μια κατάσταση που θα είναι έκπληξη ακόμα και για τους ίδιους τους Γερμανούς.

Για την Ελλάδα υπάρχει κάποιο πρόσωπο;

Νομίζω ότι η επόμενη κυβέρνηση θα καταφέρει πολύ περισσότερα πράγματα, πιο σημαντικά, πιο ουσιαστικά. Θα έχουν μεγαλύτερη βάση στον πληθυσμό, στην κοινωνία. Θα έχει πιο κοινωνικό πρόσωπο.

Μήπως είστε ΣΥΡΙΖΑ;

Όχι δεν είμαι κομματικοποιημένος, δεν είμαι με το ΣΥΡΙΖΑ, δεν είμαι με τη Νέα Δημοκρατία, δεν είμαι με κανένα κόμμα. Εγώ είμαι αστρολόγος.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφήστε μια απάντηση