samanismosΟ Σαμανισμός είναι βαθιά συνδεδεμένος με τη φύση, τη γη και το σεβασμό προς όλα τα ζωντανά πλάσματα. Για έναν Σαμάνο τα ζώα, τα φυτά, τα άστρα και όλη η πλάση είναι άρρητα συνδεδεμένη και αντιλαμβάνεται την αλληλουχία αλλά και τη σύνδεση μεταξύ τους. Η λέξη “Σαμάνος” προέρχεται τη σανσκριτική λέξη «Shramana» και σημαίνει ασκητική. Ο Σαμανισμός υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, ιστορικά στοιχεία δείχνουν πως οι ρίζες του είναι τουλάχιστον 30.000 χιλιάδες χρόνια πίσω στο χρόνο. Υπήρξε η κύρια μορφή λατρείας αλλά και θεραπείας κατά την Παλαιολιθική Εποχή. Από τα αρχαία κείμενα της Αιγύπτου, της Μεσοποταμίας, και της Ελλάδας, τεκμηριώνεται ότι οι πρώτοι ιατροί ήταν Σαμάνοι.

Ο Σαμανισμός είναι ένα πνευματικό μονοπάτι, ένας τρόπος ζωής και ένας τρόπος θεραπείας που μας συνδέει με την φύση μας, ώστε να αποκτήσουμε ισορροπία και αρμονία με όλα τα έμβια όντα. Ο Σαμανισμός πιστεύει ότι όλοι και όλα έχουν ένα πνεύμα το οποίο είναι ένα μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου, και ότι τα πνεύματα επηρεάζουν όλες τις εκδηλώσεις. Ο Σαμάνος έχει την ικανότητα να επικοινωνεί με τον αιθερικό κόσμο μέσω μιας κατάστασης τράνς (trance), ενώ έχει πλήρη έλεγχο της συνειδητότητάς του. Μπορεί επίσης να δημιουργεί διαυγή όνειρα κάτι που σήμερα ονομάζεται ‘εξωσωματικές εμπειρίες’. Οι Σαμάνοι επικοινωνούν με πνεύματα οδηγούς ή βοηθούς για να τους καθοδηγήσουν στο πνευματικό κόσμο, στη θεραπεία, και στη μαντεία του μέλλοντος. Ο ρόλος του Σαμάνου ποικίλει από πολιτισμό σε πολιτισμό, σε μερικούς πολιτισμούς η Σαμανική ιδεολογία, οι τεχνικές και οι τελετουργίες κυριαρχούν στην κοινωνική αλληλεπίδραση, ενώ σε άλλες αποτελεί δευτερεύουσα επιρροή. Η ίδια η λέξη Σαμάνος έχει προέλευση σανσκριτικά και σημαίνει ασκητική.

Η γνώση και η σοφία του Σαμανισμού περνάει από γενιά σε γενιά από αρχαιοτάτων χρόνων. Ο Σαμανισμός ασκείται απ’ την αρχή του χρόνου, έγινε η βάση για πολλές μετέπειτα πρακτικές και θρησκείες. Σήμερα, υπάρχει μια ραγδαία αύξηση ενδιαφέροντος για τον Σαμανισμό. Ασκείται από θεραπευτές, γιατρούς, χειροπράκτες, και πολλούς άλλους θεραπευτές. Ο Σαμανισμός επιδιώκει τη σύνδεση με τη φύση και όλη τη δημιουργία. Ο όρος «Σαμανισμός» σήμερα χρησιμοποιείται συχνά ως γενικός όρος που αναφέρεται σε μια ποικιλία από πνευματικές πρακτικές, οι σαμάνοι είναι ενδιάμεσοι ή αγγελιοφόροι μεταξύ του ανθρώπινου κόσμου και του κόσμου των πνευμάτων. Περιοχές όπως το Θιβέτ, η Βόρεια και Νότια Αμερική και διάφορες αφρικανικές φυλές, κρατούν ακόμα τις παραδόσεις του Σαμανισμού μέχρι και σήμερα. Οι Σαμάνοι θεραπεύουν τις παθήσεις του σώματος με την επούλωση της ψυχής. Είναι η παλαιότερη διαδικασία επούλωσης του ατόμου και επαφής του με τη δημιουργία.

 


Απώλεια Ψυχής

Πολλές φορές τραυματικές εμπειρίες και γεγονότα, μπορεί να δημιουργήσουν είτε συναισθηματικά είτε σωματικά τραύματα, έτσι δημιουργείται απώλεια ενός μέρος της ψυχής, που άλλοτε είναι περιστασιακό και άλλοτε μόνιμο. Αυτό εξαρτάται από τη σπουδαιότητα των γεγονότων-τραυμάτων που έχει βιώσει το άτομο και η βιωματική του εμπειρία. Μπορεί να συμβεί ως απάντηση στην σωματική, ψυχική, συναισθηματική ή σεξουαλική κακοποίηση, κατά την παιδική ηλικία ή την ενήλικη ζωή. Μια μεγάλη απώλεια, θλίψη, πόνος ή εθισμοί, μπορούν επίσης να είναι σημαντικοί παράγοντες. Αυτό το κομμάτι της ψυχής αποδρά από το σώμα και πηγαίνει σε μια άλλη πνευματική σφαίρα, και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι για να προστατευθεί από κάποιο γεγονός ή κατάσταση που είναι επώδυνη. Τα συμπτώματα ενός ατόμου που βιώνει «Απώλεια Ψυχής» είναι διάφορα, μπορεί να αισθάνεται μια σοβαρή έλλειψη, να έχει άσχημα συναισθήματα και φόβους, αίσθηση αποκοπής από τη ζωή και τους υπόλοιπους ανθρώπους, κατάθλιψη, μελαγχολία, θλίψη, να έχει εθισμούς, είτε αυτό αφορά ουσίες είτε καταστάσεις ή άτομα, μια γενικότερη αίσθηση ανικανότητας να ξεπεράσει καταστάσεις και να φέρει εις πέρας θέματα που τον απασχολούν. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα που μπορεί κάποιος να αισθανθεί.

Όταν κάποιος βιώνει «Απώλεια Ψυχής», το σημαντικότερο είναι πως το κομμάτι αυτό της ψυχής που έχει χαθεί δεν μπορεί να επανέλθει από μόνο του. Χρειάζεται η παρέμβαση ενός Καθοδηγητή-Σαμάνου, που θα κάνει μια διεργασία που ονομάζεται «Ανάκτηση Ψυχής», ώστε να διευκολύνει και να αποκαταστήσει το κομμάτι αυτό. Ο Καθοδηγητής- Σαμάνος, έρχεται σε επαφή με πνεύματα και οντότητες, ώστε να του δοθούν οι κατευθύνσεις ή υποδείξεις για να βρεθεί το κομμάτι της ψυχής που έχει αποδράσει. Ο καθοδηγητής-Σαμάνος θα επιστρέψει την ουσία αυτή και θα την σφραγίσει στο σώμα, έτσι ώστε να ενσωματωθεί. Έτσι το άτομο αισθάνεται πλέον ολοκληρωμένο, πνευματικά και σωματικά, και έχει διαύγεια πνεύματος, καλή γείωση ενεργειών και πνευματική ανάταση. Τα αποτελέσματα της «Ανάκτησης Ψυχής» είναι βαθιά, η υγεία βελτιώνεται, το άτομο αισθάνεται ασφαλές και αποκόπτεται από κάθε είδους εθισμούς και αρνητικά πρότυπα. Κάθε ανάκτηση ψυχής είναι μοναδική και το ταξίδι προς την ολοκλήρωση διαφέρει για τον καθένα.

 

Στο «Κέντρο Παραψυχολογίας & Μεταφυσικής», γίνονται συνεδρίες:

 • “Ανάκτησης Ψυχής”
 • Σαμανικές Μυήσεις
 • Σαμανική Ίαση
 • Επαφή με το Πνεύμα Οδηγό
 • Σαμανικής Μαντείας

 

Σας προσφέρει επίσης, ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στο τομέα του Σαμανισμού και της Ανάκτησης Ψυχής.
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση του Διπλώματος, διαφέρει ανάλογα με το κάθε άτομο.

Υποχρεωτικά Μαθήματα:

 • Η Ιστορία του Σαμανισμού
 • Βασικές Αρχές του Σαμανισμού
 • Σαμανική Φιλοσοφία & Διδαχές
 • Σαμανισμός & Ακασικά Αρχεία
 • Σαμανική Μύηση και Ταξίδια
 • Πνεύματα Οδηγοί & Οντότητες
 • Σαμανική Ίαση & Τεχνικές
 • Ανάκτηση Ψυχής & Επαναφορά Δύναμης

 

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail