ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Άρης &

Πλούτωνας, ΟΙΚΟΣ: Όγδοος, ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Σταθερή, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Νερό,

ΗΜΕΡΑ: Τρίτη, ΑΡΙΘΜΟΣ: 9, ΜΕΤΑΛΛΟ: Πλουτώνιο,

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Τουρμαλίνη, Οψιδιανός, Ρουμπίνι, ΧΡΩΜΑ: Κόκκινο, Μαύρο,

ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Ο Θάνατος, ΣΥΜΒΟΛΟ: Ο Σκορπιός & Ο Αετός,

ΒΟΤΑΝΑ: Πολύ σκούρα Κόκκινα τριαντάφυλλα, Γαρύφαλλα, Κάκτοι,

ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Γεννητικά Όργανα

Ο Σκορπιός εκφράζει την βαθιά επιθυμία, το ένστικτο και την ψυχανάλυση. Οι Σκορπιοί είναι πεισματάρηδες, θέλουν να πετυχαίνουν τους στόχους τους και κάνουν τα πάντα γι’ αυτό. Σαν προσωπικότητες είναι χαρισματικές, αν και είναι πολύ δύσκολο να τους γνωρίσει κανείς καλά. Έχουν επικίνδυνη γοητεία που την ενισχύει ο αέρας μυστηρίου που αποπνέουν. Η διαίσθησή τους είναι πολύ ανεπτυγμένη και έχουν την ικανότητα να βλέπουν μέσα από ανθρώπους. Αγαπούν την εξουσία και δεν διστάζουν να την αποκτήσουν και τολμούν να φτάσουν εκεί όπου οι άλλοι διστάζουν, καταρρίπτοντας όλα τα ταμπού και τις αναστολές. Οι Σκορπιοί δεν λένε ανοιχτά «όχι» στους άλλους, ακόμα και όταν πραγματικά απαιτείται. Το θανατηφόρο κεντρί τους είναι αυτό που πολλές φορές τους οδηγεί στην αυτοκαταστροφή, αρκετά συχνά ακόμα και οι ίδιοι αδυνατούν να εξηγήσουν την εκδικητική τους μανία. Οι Σκορπιοί έχουν φοβερά οξύ πνεύμα. Κοιτάζοντας στην καρδιά του προβλήματος, αναπτύσσουν αποτελεσματικές στρατηγικές συνδυάζοντας τη λογική και τη διαίσθηση. Με τον τρόπο τους υπνωτίζουν τους άλλους ώστε να κάνουν αυτό που θέλουν. Οι Σκορπιοί είναι πολύ καχύποπτοι και κολλάνε στα τραύματα του παρελθόντος. Η συμπεριφορά τους επηρεάζεται πολύ από τον πόνο που έχουν νιώσει στο παρελθόν, ειδικά σε συναισθηματικό επίπεδο. Αν κάποιος προδώσει έναν Σκορπιό, αυτός δεν θα του το συγχωρήσει ποτέ.

Οι Σκορπιοί είναι το πιο σεξουαλικό ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Έχουν έντονα πάθη, τα οποία πολύ συχνά τους οδηγούν στην καταστροφή. Δημιουργούν πολλούς εφήμερους δεσμούς και γίνονται ζηλιάρηδες και κτητικοί. Σαν σύζυγοι δεν είναι οι καλύτεροι, αφού οι μόνιμες σχέσεις τους προκαλούν πλήξη και ανία. Παρ’ όλα αυτά σπάνια απατούν τους συντρόφους τους, αλλά μονίμως τους ζηλεύουν. Πληγώνουν συχνά τους άλλους, αλλά αισθάνονται ένοχοι γι’ αυτό. Πονούν πάρα πολύ, αλλά έχουν μια ανεκτικότητα στον πόνο. Έχουν την ικανότητα και την υπομονή να περιμένουν χρόνια ολόκληρα για να εκδικηθούν. Οι Σκορπιοί δεν αγαπιούνται εύκολα, χρειάζεται απέραντη υπομονή για να αντέξεις κανείς τις ιδιοτροπίες τους. Συχνά προκαλούν το φόβο, γιατί η γλώσσα τους τσακίζει κόκαλα.

Επαγγελματικά, οι Σκορπιοί έχουν την τάση να έλκονται από επαγγέλματα που κρύβουν μυστήριο όπως ψυχολόγοι, ψυχίατροι, ντετέκτιβ και οτιδήποτε αποκρυφιστικό. Όσον αφορά το χρήμα, ενδιαφέρονται γι’ αυτό, επειδή αποδεικνύει ότι έχουν πετύχει στη ζωή τους. Φροντίζουν να συντηρούν τον πλούτο, αλλά την ίδια ώρα μπορεί να γίνουν σπάταλοι ή να ρισκάρουν επενδυτικά, αν έχουν την διαίσθηση ότι θα βγουν κερδισμένοι.

Αδύνατα σημεία των Σκορπιών είναι η τάση τους να κολλάνε, η εκδικητικοί τους μανία και οι ψυχολογικές τους μεταπτώσεις που τους κάνουν να διανύουν μεγάλες περιόδους μελαγχολίας.

Γενικά, οι Σκορπιοί αγαπούν το μυστήριο, οτιδήποτε ερωτικό, οτιδήποτε κρυφό και να σχεδιάζουν την εκδίκησή τους, μισούν να εκτίθενται, το κατεστημένο και οτιδήποτε στατικό.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail