Πως αντιμετωπίζει τη ζωή και πως τον βλέπουν οι άλλοι

Ο Σάκης Ρουβάς είναι Αιγόκερος με ωροσκόπο Δίδυμο, η έντονη παρουσία του μέσα στο καλλιτεχνικό χώρο και οι πολύπλευροι τομείς που έχει διαπρέψει και πρωτοπορήσει κάνει πολύ ενδιαφέρουσα την ανάλυση του αστρολογικού του χάρτη. Ο Ωροσκόπος του που βρίσκεται στους Διδύμους τον κάνει έξυπνο και πνευματώδη, με πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ, του δίνει νεανική όψη και αυτή την δροσερή αύρα που εκπέμπει προς τα έξω. Ο Ωροσκόπος σε αντίθεση με τον Ερμή δείχνει πως σπάνια αποκαλύπτει όσα πραγματικά αισθάνεται ή έχει βιώσει στο παρελθόν προτιμάει να δείχνει περισσότερο ευχάριστος παρά μελαγχολικός, η εικόνα του προς τα έξω μετράει πολύ για εκείνον. Μια ενεργή κοινωνική ζωή με μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο και ιδιαίτερα τις γυναίκες που φαίνεται από τη θέση του Vertex στο Σκορπιό σε εξάγωνο με τη Σελήνη που του χαρίζει μεγάλο μαγνητισμό, το σημείο Vertex έχει ονομαστεί εσωτερικός ωροσκόπος, πραγματικός ωροσκόπος και με πολλά ακόμη ονόματα, στη πραγματικότητα είναι ένα εσωτερικό κάλεσμα που μας ωθεί να εκπληρώσουμε εσωτερικές ανάγκες αλλά και το πεπρωμένο μας. Το Vertex στο Σκορπιό κι στον 6ο οίκο έχει αποτελέσει πρόκληση για τον ίδιο και σίγουρα έχει δοκιμάσει πολλές φορές τα όριά του, όσα και αν έχει ζήσει δεν κατάφεραν να του δημιουργήσουν αποστροφή προς το φιλανθρωπικό αίσθημα που έχει να βοηθάει τους άλλους, αν και τον στιγμάτισαν ψυχολογικά δημιουργώντας του αυτοκαταστροφικές τάσεις. Το τετράγωνο με την Αφροδίτη πάλι δείχνει διάφορες εντάσεις στις σχέσεις του αλλά και ευαισθησία στο λαιμό, τις αμυγδαλές και τις φλέβες.

 

Ο Εσωτερικός κόσμος και η ώθηση

Ο Ήλιος του στον Αιγόκερω στον 8ο οίκο είναι πρόκληση μεγάλη για κάθε άνθρωπο που μπορεί να έχει αυτή τη πλανητική θέση, δείχνει έντονες εμπειρίες και κακή επικοινωνία με το πατέρα και δυσκολία έκφρασης των επιθυμιών του προς αυτόν, όπως και δυσκολίες που προέρχονται από νεότερα μέλη της οικογένειας. Το έργο που μπορεί να προσφέρει, η θέση του στον κόσμο και η συμβολή του στην κοινωνία είναι πολύ σημαντικό για εκείνον. Έλκεται από το μυστικισμό και το βαθύτερο νόημα στη ζωή. Το τετράγωνο Ήλιου-Ουρανού έχει τη τάση να φέρνει απότομες αλλαγές και αστάθεια στη ζωή, το τρίγωνο με τη Σελήνη δείχνει έντονη σύνδεση με τη μητέρα και αγάπη προς αυτήν αν και διαφέρουν σαν άτομα και προσωπικότητες.
Ψυχισμός και ικανότητές

Με τον Ερμή στον Τοξότη και στον 7ο οίκο του, διαθέτει διορατικότητα, μεγάλες ιδέες και στόχους και επικεντρώνεται πολύ σε αυτούς. Μπορεί και κάνει τους άλλους να τον προσέχουν και η καλή επικοινωνία είναι πολύ σημαντική για εκείνον. Η σύνοδος Ερμή-Δία του δίνει αγάπη για νέα πράγματα, τον ευνόησε πάρα πολύ στην καλή παρουσίαση ιδεών του και του έδωσε τη μεγάλη δημοσιότητα και προβολή στη καριέρα του. Ταξίδια και γενικότερα μετακινήσεις και επαφές με αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Το εξάγωνο με τον Ουρανό του προσδίδει ειλικρίνεια και απελευθερωμένη σκέψη, καινοτόμες ιδέες που έρχονται ξαφνικά, τον ανανεώνουν και λειτουργούν θετικά επάνω του. Το τρίγωνο πάλι με τον αστεροειδή Ceres (Δήμητρα) φανερώνει την τρυφερή του πλευρά και την ανάγκη να φροντίζει τους γύρω του και όσους αγαπάει, ακόμα και με τις αντιθέσεις που κάνει ο αστεροειδής από τον 4ο οίκο, πράγμα που φανερώνει πάλι μεγάλη σύνδεση με τη μητέρα του αλλά και αποχωρισμό από αυτήν και αρκετές εντάσεις μέσα στην οικογένεια, ιδιαίτερα λεκτικές που προσπαθεί να μην τις μεταφέρει στη ζωή του.

 

Συναισθηματικός κόσμος

Η Σελήνη του στον 4ο οίκο και στον Παρθένο δείχνει μια νοσταλγική διάθεση προς το σπίτι, την οικογένεια και το τόπο που μεγάλωσε όπως και την επιθυμία του για οικογένεια και σταθερές σχέσεις στη ζωή του, είναι ευαίσθητος και θέλει να δείχνει έμπρακτά την αγάπη του σε όσους αγαπάει. Αν και δεν του είναι εύκολο να βγει από μοτίβα που έχουν δημιουργηθεί κατά τη παιδική του ηλικία. Το χιαστί που κάνει η Σελήνη με το Χείρωνα, του δίνει δύναμη να θεραπεύσει πληγές του παρελθόντος, το μόνο που θα πρέπει να προσέξει είναι έντονους πονοκεφάλους που μπορεί να έχει που προέρχονται από συναισθηματική ένταση. Με την Αφροδίτη στον Υδροχόο στον 9ο οίκο επιθυμεί πιο ουσιαστικές σχέσεις στη ζωή του με βαθιά πνευματική σύνδεση. Το τρίγωνο Αφροδίτη με τον αστεροειδή Juno (Ήρα) φανερώνει τη σύντροφο που επιθυμεί και η Κάτια Ζυγούλη ταιριάζει πολύ στο προφίλ αυτό αφού ο Σάκης Ρουβάς φαίνεται πως εκτιμάει πολύ πέρα από τη ομορφιά αλλά και τη φινέτσα σε μια γυναίκα, όμως και τρυφερά συναισθήματα που μπορούν να κρατήσουν, πράγμα που η Κάτια Ζυγούλη σαν Καρκίνος μπορεί να καλύψει όπως και το πρότυπο της μητέρας που επιθυμεί για τα παιδιά του.

 

Φιλοδοξία και στόχοι

Ο Άρης του στον Κριό και στον 11ο οίκο τον κάνει ιδιαίτερα αποφασιστικό και του δίνει θάρρος να αντιμετωπίσει κάθε κατάσταση, με το εξάγωνο Άρη-Βόρειου δεσμού, φαίνεται πως θέλει να εμπνεύσει τους ανθρώπους να πράξουν προς έναν κοινό σκοπό και να βοηθήσει να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Με την αντίθεση με τον Πλούτωνα θα πρέπει να προσέχει ώστε να μην εξαντλείται υπερβολικά, όταν θέλει να ολοκληρώσει κάποιο στόχο μπορεί να φτάσει στα άκρα μέχρι να πετύχει και δεν σκέφτεται το κόστος.

 

Άλλες επιρροές

Με το Δία του στον Τοξότη και στον 7ο οίκο του μπορεί και βλέπει τη γενικότερη εικόνα στις καταστάσεις γύρω του, του δίνει αισιοδοξία και τάση να μην μένει στάσιμος και να εξελίσσεται, εδώ φαίνεται επίσης πόσο σημαντική είναι η πρόοδος των κοντινών του προσώπων. Το τρίγωνο με τη Ceres (Δήμητρα) στο Λέοντα φανερώνει μεγάλη έμπνευση και στήριξη από τη μητέρα του, καλλιεργεί τα συναισθήματα που πήρε από αυτήν.
Ο Κρόνος στους Δίδυμους στον 12ο οίκο δείχνει νεφελώδης σκέψεις και εσωτερικούς φόβους, δυσκολία έκφρασης στη παιδική ηλικία, καταστάσεις που έχουν επηρεάσει την υπόλοιπη ζωή του. Η αντίθεση με τον Ποσειδώνα έφερε συγκρούσεις με όσα ήθελε και επιθυμούσε να κάνει και όσα έπρεπε, το τρίγωνο όμως με το Πλούτωνα του έδωσε αποφασιστικότητα να ξεπεράσει δύσκολες συνθήκες ακόμα και όταν αισθανόταν πως όλα είναι εναντίον του.

Ο Ουρανός στο Ζυγό στον 5ο οίκο και σε τρίγωνο με τη Ceres φανερώνει πως είναι από τους γονείς που δεν θέλει να καταπιέσει τα παιδιά του και πολύ στοργικός αλλά όχι καταπιεστικός. Θέλει ελευθερία αλλά και ισότητα στις σχέσεις του.

Ο Ποσειδώνας στον Τοξότη, στον 6ο οίκο και σε τρίγωνο με το Χείρωνα και εξάγωνο με το Βόρειο Δεσμό του, δείχνει τη καλλιτεχνική του τάση φυσικά αλλά και πως λειτουργεί θεραπευτικά στους γύρω του και προσπαθεί πολύ για αυτό, θα πρέπει βέβαια να προσέχει τη υγεία του, ειδικά σε ότι μπορεί να αφορά αλλεργίες και ευαισθησίες που έχει, να τρέφεται σωστά και να αποφεύγει το άγχος που τον επηρεάζει.

Ο Πλούτωνας στο Ζυγό στον 5ο του οίκο και σε τρίγωνο με το Βόρειο δεσμό και σε χιαστί με τη Vesta (Εστία) δείχνει πως όσα κάνει επαγγελματικά λειτουργούν θεραπευτικά για εκείνον, δημιουργεί, εκφράζεται και έτσι θρέφει την Εστία μέσα του. Η ζωή του γενικά και οι σχέσεις του με τους άλλους είναι ένα ταξίδι ανάπτυξης και ενδυνάμωσης.

* Η Αστρολογική ανάλυση του Σάκη Ρουβά του Κωνσταντίνου Πάππα PhD, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ASTRA & ΟΡΑΜΑ τεύχος Δεκεμβρίου 2017.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφήστε μια απάντηση