Το έβδομο τσάκρα βιολετί ή άσπρου χρώματος βρίσκεται στην κορυφή του κρανίου με τη ρίζα του προς το άνω μέρος της κεφαλής. Δίνει ενέργεια στον δεξί οφθαλμό και στον εγκεφαλικό φλοιό και από αυτό εξαρτάται η συνένωση λογικής και πνευματικότητας. Αντιπροσωπεύει ένα ανώτερο νοητικό επίπεδο, δηλαδή μια ανώτερη μορφή γνώσης και εναρμόνισης της φυσικής και πνευματικής μας διάστασης.

Όταν το 7º τσάκρα είναι αρμονικό, δίνει: Άνοιγμα στη συνείδηση του σύμπαντος, επαφή με τις καθοδηγητικές ενδείξεις του ανώτερου φωτός, γνώση των νόμων του σύμπαντος, ένωση με το «Όλον», συνείδηση μέσω των αισθήσεων, καθολική γνώση, σύστημα σοφίας, πίστη στο διαπροσωπικό εγώ, ενοποίηση μικρόκοσμου και μακρόκοσμου.

Όταν το 7º τσάκρα είναι δυσαρμονικό, δίνει: Αλαζονεία, τμήση προσωπικότητας και ψυχής, διαχωρισμό από το όλον, μη εξισορροπημένη πνευματικότητα, εσφαλμένα πιστεύω, σκεπτικισμό για το καθολικό εγώ, μη αποδοχή της ανώτερης βούλησης, μη αποδοχή των καθοδηγητικών ενδείξεων του ανώτερου φωτός, υπερτροφικό εγώ, έλλειψη κατανόησης, απουσία τρυφερότητας, φοβίες, αίσθημα αβεβαιότητας και κενού.

 

ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Sahashrara
ΕΝΝΟΙΑ: Λωτός χιλίων πετάλων
ΣΥΜΒΟΛΟ: Λωτός χιλίων πετάλων
ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Φως
ΠΕΡΙΟΧΗ: Βρίσκεται στο κέντρο του κεφαλιού
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: Εγκέφαλος, επίφυση
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΑΙΣΘΗΣΗ: Συνείδηση, εναρμόνιση με το Θείο σχέδιο
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΑΔΕΝΑΣ: Επίφυση
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ: τον εγκέφαλο, τα εγκεφαλικά κύτταρα, την σύνδεση με το Θείο
ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ: Λιλά, βιολετί, λευκό
ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Οι κρύσταλλοι που αντιστοιχούν είναι οι λευκοί. Λευκός χαλαζίας, σεληνίτης, αποφυλίτης
ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ: Μύρο, λιβάνι, γιασεμί
ΠΛΑΝΗΤΗΣ: —
ΔΟΝΗΣΗ: στα 357.1 Hz.
ΗΧΗΤΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ: Aum
ΜΟΥΣΙΚΗ ΝΟΤΑ: Si

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail