ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Δίας,

ΟΙΚΟΣ: Ένατος, ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Μεταβλητή, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Φωτιά, ΗΜΕΡΑ: Πέμπτη,

ΑΡΙΘΜΟΣ: 3, ΜΕΤΑΛΛΟ: Κασσίτερος, ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Μαλαχίτης, Αζουρίτης,

Λάπις Λαζούλι, Ρουμπίνι, ΧΡΩΜΑ: Μπλε, Μωβ, Πράσινο, Κίτρινο,

ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Η Εγκράτεια, ΣΥΜΒΟΛΟ: Το Τόξο, ΒΟΤΑΝΑ: Βελανιδιά, Τριφύλλι, Γαρύφαλλο,

ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Μηροί, Γλουτοί

Ο Τοξότης αντιπροσωπεύει την ανώτερη φιλοσοφία, τις σπουδές, τη μόρφωση και τη διάδοση της γνώσης. Οι Τοξότες είναι προσαρμοστικοί και ευχάριστοι, διακρίνονται για το χιούμορ τους και είναι αυθόρμητοι. Είναι ιδιαίτερα κοινωνικά άτομα που έχουν ανάγκη να γνωρίζουν νέους φίλους και νέα μέρη. Αγαπούν την ελευθερία τους και τα ταξίδια. Είναι έτοιμη προς αναχώρηση προγραμματίζοντας πάντα μπροστά, παρ’ όλα αυτά προτιμούν να αποφασίζουν για όλα την τελευταία στιγμή. Μισούν την ρουτίνα και την επανάληψη, τους αρέσουν οι εναλλαγές και οι αναζητήσεις, σπάνια όμως, μένουν ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα των αναζητήσεών τους. Χαρακτηριστικό των Τοξοτών είναι ότι λένε πάντα ανοιχτά αυτά που πιστεύουν, χωρίς να είναι καθόλου διακριτικοί. Επίσης, έχουν την τάση να λένε στους άλλους τι πρέπει να κάνουν. Οι Τοξότες ενεργούν παρορμητικά και πολλές φορές στοχεύουν κάπου, χωρίς να έχουν προσδιορίσει ακριβώς ποιος είναι ο στόχος.

Οι Τοξότες σκέφτονται φιλοσοφικά και σπάνια πρακτικά. Γοητεύονται από τον κόσμο των ιδεών και προσπαθούν να τον κάνουν δικό τους. Η γνώση δεν τους κάνει μεθοδικούς, αντίθετα λατρεύουν την πληροφορία και την αποσπασματική ενασχόληση με πράγματα που τους ενδιαφέρουν. Διακρίνονται για την ειλικρίνειά τους, η οποία καμιά φορά μπορεί να φτάσει στην υπερβολή. Χρησιμοποιούν σαν όπλο τη σκληρή γλώσσα που μπορεί να πληγώσει τους άλλους, όταν οι άλλοι τους κακομεταχειρίζονται ή αδιαφορούν γι’ αυτούς.

Οι Τοξότες όταν ερωτεύονται το δείχνουν με κάθε τρόπο και δεν είναι φειδωλοί στις εκφράσεις τους. Σαν σύντροφοι είναι πολύ απαιτητικοί, δεν αρκούνται να έχουν μόνο τρυφερότητα και αγάπη από το ταίρι τους, αλλά θέλουν και να μοιράζεται μαζί τους τα ενδιαφέροντα ή τις φιλοδοξίες του. Έχουν, όμως, την τάση να αμφισβητούν τη δέσμευση, γιατί λατρεύουν την ανεξαρτησία τους και δεν θέλουν κανείς να τους περιορίσει.

Επαγγελματικά, οι Τοξότες, όταν παίρνουν στα σοβαρά τη δουλειά τους, παθιάζονται με αυτήν και διαπρέπουν. Γίνονται χαρισματικοί δάσκαλοι σε όλους τους τομείς, γιατί είναι πολύ ικανοί στο να μεταδίδουν τις γνώσεις. Ικανοποιούνται μόνο με την πρωτιά και η ιδιαίτερη εξυπνάδα και η νοημοσύνη τους, τους βοηθά να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Όσον αφορά το χρήμα, οι Τοξότες το αγαπούν με την έννοια ότι ξοδεύουν όταν έχουν και χρεώνονται όταν δεν έχουν. Κατά έναν περίεργο τρόπο όμως, προκύπτουν πάντα έσοδα στη ζωή τους. Επίσης, είναι γεννημένοι τζογαδόροι, καθώς τους συναρπάζει η αίσθηση της ευκαιρίας της στιγμής. Χωρίς δεύτερη σκέψη ακολουθούν το δρόμο του εύκολου χρήματος.

Αδύνατα σημεία των Τοξοτών, είναι η ανάγκη τους για ελευθερία που τους κάνει άτομα αναξιόπιστα, καθώς πολλές φορές παραβλέπουν καθήκοντα, υποχρεώσεις και σημαντικές λεπτομέρειες. Επίσης, τους λείπει η διακριτικότητα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να προσβάλλουν τους άλλους.

Γενικά, οι Τοξότες αγαπούν τα ταξίδια, την ελευθερία και τη συντροφιά καλών φίλων, αντιπαθούν την ρουτίνα και τους περιορισμούς.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail