Σε όλη την ιστορία, η πρακτική της Ψυχογραφίας έχει χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, όπως είναι η μαντεία, η μεταφυσική καθοδήγηση, τη διερεύνηση νέων πληροφοριών και μεθόδων.

Η Ψυχογραφία
είναι μια ψυχική ικανότητα που επιτρέπει στο άτομο να παράγει γραπτό λόγο και επικοινωνία, μπαίνοντας σε κατάσταση trance. Δηλαδή, σε αλλοιωμένη συνειδησιακή κατάσταση ή κατάσταση αλλοιωμένης πραγματικότητας, η συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων αλλάζει σε απάντηση στο μεταβαλλόμενο επίπεδο της νοητικής δραστηριότητας και διαφέρει από την κανονική κατάσταση συνείδησης ενός ατόμου. Τον όρο επινόησε ο ψυχολόγος Charles Tart και περιγράφει τις προσωρινές αλλαγές της αφυπνισμένης κατάστασης συνείδησης.

Η Αυτόματη γραφή είναι κλάδος της Ψυχογραφίας και πολλές φορές πολλοί πιστεύουν πως είναι το ίδιο, όμως η Αυτόματη γραφή είναι μόνο η αρχή, σε σχέση αυτό που μπορεί να πετύχει κάποιος όταν μπορέσει να αναπτύξει πλήρως την ικανότητά του, ώστε να καταφέρει να αξιοποιήσει όλες τις ικανότητες που μπορεί να προσφέρει η Ψυχογραφία. Οι λέξεις ή τα σχήματα που προκύπτουν προέρχονται μέσα από την κατάσταση trance που βρίσκεται το άτομο, από το συλλογικό ασυνείδητο και με την επαφή μεταφυσικών πηγών.

Η Ψυχογραφία έχει αρκετές τεχνικές, οι οποίες διαφέρουν κατά την προσέγγιση, τον τρόπο γραφής, των υλικών που χρησιμοποιούνται, τον τρόπο που ερμηνεύονται και διαβάζονται, και κατά τον τρόπο που το άτομο μπορεί να ελέγξει την αλλοιωμένη συνειδησιακή του κατάσταση ή τις ενέργειες που έρχεται σε επαφή. Πολλές τεχνικές δίνουν τον πλήρη έλεγχο σε πνεύματα και οντότητες, ώστε να πάρουν τις πληροφορίες που επιθυμούν, αυτό θα μπορούσε να αποβεί αρκετά επικίνδυνο αν το άτομο δεν είναι σωστά εκπαιδευμένο και δεν έχει το πλήρη έλεγχο της συνειδησιακής του κατάστασης.

Το πρώτο βήμα, ώστε κάποιο άτομο που ασχολείται με τη Ψυχογραφία να μπορέσει να είναι ακριβής στις πληροφορίες που λαμβάνει και να μπορεί να ξεχωρίσει εύκολα τις «παγίδες» που μπορεί να συναντήσει, είναι να αποκτήσει πλήρη έλεγχο της αλλοιωμένης συνειδησιακής του κατάστασης (trance). Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ελέγχει ο ίδιος την συνείδηση του και τις ενέργειες που έρχεται σε επαφή, χωρίς να υπάρχει φόβος για καμιά επιπλοκή για τον ίδιο ή λήψη λανθασμένων πληροφοριών.

Η Ψυχογραφία, μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να κατανοήσει κάποιες καταστάσεις που βιώνει, να πάρει καθοδήγηση και πληροφορίες σχετικά με τον ίδιο, κάποιο θέμα που τον απασχολεί, όπως και για την εξέλιξη του.

 

9795877

 

 

Στο Κέντρο “Παραψυχολογίας & Μεταφυσικής” γίνονται συνεδρίες:

  • Ψυχογραφίας

Επίσης σας προσφέρει, ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στο τομέα της Ψυχογραφίας.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφήστε μια απάντηση