oomancy-astro1.gr

Η αυγομαντεία ή ωομαντεία είναι η μαντική τέχνη και πρακτική του να προβλέπεις το μέλλον με το να χρησιμοποιείς και να εξετάζεις τα χαρακτηριστικά ή τα σημάδια των αυγών και τις μορφές τους. Η αρχαία αυτή τέχνη, δημιουργήθηκε και διαδόθηκε στους ανθρώπους από τον Ορφέα ο οποίος ήταν χαρισματικός και είχε ταλέντα πέρα από τα συνηθισμένα. Τον θεωρούσαν μάγο με μυστηριώδεις δυνάμεις, καθώς με τη λύρα του μπορούσε να γοητεύσει όλα τα ανθρώπινα όντα. ’’Και ο μάντης ήταν σε θέση εξερευνώντας τα περιεχόμενα του αυγού, να αντιληφθεί τι είδους πουλιού θα γεννιόταν, αν ήταν σε θέση να γεννηθεί’’.

Αυτή η μορφή τέχνης έχει εξελιχθεί πολύ από τότε που είδε το πρώτο φως της ημέρας. Παραδοσιακά η αυγομαντεία γινόταν στην Οστάρα η οποία ήταν η Παγανιστική αρχαία μορφή της γιορτής του Πάσχα. Η Οστάρα ή Εοστρέ ήταν στην πραγματικότητα μια θεά στον γερμανικό παγανισμό η οποία συνδέθηκε με διάφορα σύμβολα γονιμότητας, όπως τα αυγά. Πραγματοποιούσαν γιορτές προς τιμήν της θεάς Οστάρα, μεταξύ Αγγλοσαξόνων παγανιστών, στις οποίες τα αυγά και η μαντεία έπαιζαν ιδιαίτερο ρόλο. Η αυγομαντεία ήταν μια πολύ δημοφιλής μέθοδος να προβλέπεις το μέλλον στην Βικτοριανή εποχή. Έπρεπε να γίνει κατά τη διάρκεια του Χάλογουιν ή την παραμονή της πρωτοχρονιάς, αν και υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι μπορούσε να πραγματοποιηθεί και σε πανσέληνο. Η αυγομαντεία ήταν συνηθισμένη πρακτική στην αρχαία Ελλάδα και την αρχαία Ρώμη όπου οι μάντεις προέβλεπαν με αυτόν τον τρόπο γεγονότα που επρόκειτο να συμβούν. Μια από τις πιο κοινές χρήσεις της αυγομαντείας, σε παλαιότερες εποχές, ήταν να προβλέψεις το φύλο ενός παιδιού. Ο Ρωμαίος ιστορικός Σουητώνιος, περιγράφει την περίπτωση της Ρωμαίας Αυτοκράτειρας Λίβια η οποία ήθελε να μάθει αν το παιδί που θα γεννούσε, θα ήταν αγόρι ή κορίτσι. Πήρε ένα αυγό και αφού το κράτησε στην αγκαλιά της, στην σωστή θερμοκρασία, το αυγό έσπασε και βγήκε ένα αρσενικό κοτόπουλο. Οι Σκανδιναβοί χρησιμοποιούν αυγά για να δουν αν το άτομο έχει πάνω του κακό μάτι ή κατάρα. Το τοποθετούν κάτω απ’ το κρεββάτι και στη συνέχεια αφού το περνάνε πάνω απ’ το σώμα του πάσχοντος, το χύνουν σε ένα μπολ με νερό και το διαβάζουν. Αυτή η μέθοδος της πρόβλεψης ήταν ευρέως διαδεδομένη στην αρχαία Σκωτία, όπου την εξασκούσαν την παραμονή της Δρυιδικής πρωτοχρονιάς και το Σαμχαιν, το οποίο ήταν Κέλτικη γιορτή. Αυγομαντεία εξασκούσαν και στην Αγγλία την τελευταία μέρα του έτους αλλά και στην Ισπανία στην γιορτή του Αγίου Ιωάννη του βαπτιστή. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις τα χαρακτηριστικά των αυγών προέβλεπαν πως θα κυλούσαν τα γεγονότα της καινούργιας χρονιάς. Η αυγομαντεία έχει άμεση σύνδεση με το έθιμο του Πάσχα όπου αυγά βάφονται σε διάφορα χρώματα και προσφέρουν οι άνθρωποι ο ένας στον άλλο. Η Ρωσία ακολούθησε πολύ έντονα το συγκεκριμένο έθιμο. Επιχρυσωμένα αυγά και σε διάφορα άλλα χρώματα ανταλλάσσονται μεταξύ ανδρών και γυναικών για να εξαφανιστούν τυχόν αρνητικές σκέψεις, διαφωνίες και προβλήματα που υπήρχαν μεταξύ τους και να εξαγνιστούν ανανεώνοντας την σχέση τους. Η Ελίζαμπεθ Πάρις και η Άμπιγκειλ Γουίλιαμς, μαζί με άλλα κορίτσια του Σάλεμ, διάβαζαν οιωνούς χρησιμοποιώντας ένα αυγό και έναν καθρέφτη.

“Το αυγό είναι ένα από τα αρχαιότερα και πιο όμορφα σύμβολα της νέας γέννησης, και έχει εφαρμοστεί στην φυσική φιλοσοφία, καθώς και την πνευματική δημιουργία του ανθρώπου.”

 

Φωτογραφίες συνεδριών Αυγομαντείας με διάφορες μεθόδους

new55

 

Αυγομαντεία με ολόκληρο το αυγό

new22

 

Αυγομαντεία με 2 αυγά για τη σχέση δύο ατόμων

new11

 

Αυγομαντεία με ολόκληρο το αυγό αλλά σε δυο στάδια, εδώ βλέπετε το πρώτο στάδιο που γίνεται πρώτα με το ασπράδι του αυγού

new44

 

new33

 

new88

 

new9

 

new10

 

Προετοιμασία για το 2ο στάδιο με το κρόκο του αυγού, πριν χρησιμοποιηθεί στη μαντεία

Αυγομαντεία

 

Αυγομαντεία

 

Και για το τέλος το διάβασμα του κελύφους που δεν παραλείπεται ποτέ!

Αυγομαντεία

 

 

Αυγομαντεία

 

Αυγομαντεία με αυγό στρουθοκαμήλου 

new14

 

new15

 

Στο Κέντρο “Παραψυχολογίας & Μεταφυσικής” γίνονται συνεδρίες:

 • Αυγομαντείας

Επίσης σας προσφέρει, ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στο τομέα της Αυγομαντείας.

 
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση της Βεβαίωσης είναι το ελάχιστο 45 ώρες.
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση του Διπλώματος είναι το ελάχιστο 90 ώρες.
 
Υποχρεωτικά μαθήματα:
 • Η Ιστορία της Αυγομαντείας
 • Βασικές Αρχές της Αυγομαντείας
 • Προετοιμασία & Κλείσιμο μιας Συνεδρίας
 • Προετοιμασία του αυγού & άλλων υλικών που χρησιμοποιούνται στη Αυγομαντεία
 • Ξάστρισμα & Καθαρισμός του αυγού & των υλικών που συνοδεύουν την συνεδρία
 • Επιλογή ημερών, ωρών και αστρολογικών όψεων για τη συνεδρία
 • Επιλογή του ιδανικού αυγού για κάθε συνεδρία & περίπτωση
 • Ανάλυση των διάφορων μεθόδων της Αυγομαντείας
 • Μέθοδος με ολόκληρο το αυγό
 • Μέθοδος με ολόκληρο το αυγό αλλά σε δυο στάδια
 • Μέθοδος με δυο αυγά για ζευγάρι ή θέματα που αφορούν δυο πρόσωπα
 Το διάβασμα του Κελύφους και του κρόκου
 • Οι χρήσεις του Κελύφους
 • Ενεργειακά έλαια, νερά και σκόνες
 • Ανάλυση, Αποσυμβολισμός & Ερμηνεία των Συμβόλων & Σχημάτων των αυγών & των διαφόρων υλικών που συνοδεύουν την συνεδρία

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail