Το τρίτο τσάκρα κίτρινου χρώματος βρίσκεται στο ηλιακό πλέγμα με τη ρίζα του ανάμεσα στον τελευταίο θωρακικό σπόνδυλο και τον πρώτο οσφυϊκό. Ελέγχει όργανα όπως το στομάχι, το ήπαρ, ο σπλήνας, το πάγκρεας και το νευρικό σύστημα. Συνδέεται με την πνευματική δραστηριότητα, διακυβερνά την αντίληψη που έχει ο καθένας για τον ρόλο του στον κόσμο, επιδρά στις σχέσεις με τους άλλους και καθορίζει το βαθμό αυτοφροντίδας του ατόμου. Είναι το αποκαλούμενο «τσάκρα της ίασης».

Όταν το 3º τσάκρα είναι αρμονικό, δίνει: Ισορροπία στο κέντρο, πραγματική εκδήλωση της προσωπικότητας, ταύτιση με τον αληθινό εαυτό, κοινωνική πραγμάτωση, ασφάλεια στις αποφάσεις, αυτοεπιβεβαίωση χωρίς κατάχρηση, συνετή και μετρημένη βούληση, αίσθημα ατομικότητας που εκλαμβάνεται ως «το να είναι κανείς μοναδικός και ανεπανάληπτος».

Όταν το 3º τσάκρα είναι δυσαρμονικό, δίνει: Υποταγή, νευρικότητα, άγχος, μνησικακία, σκληρότητα στους τρόπους, ενοχοποίηση των άλλων χωρίς να φταίνε, αμφιβολία, αναποφασιστικότητα, ανησυχία, ανασφάλεια στους στόχους, θυμό, επιθετικότητα, έλλειψη επιθυμίας, υπερβολική εξουσία πάνω στους άλλους, άσχημη εικόνα του εαυτού μας.

 

ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Manipura
ΕΝΝΟΙΑ: Πόλη των λίθων
ΣΥΜΒΟΛΟ: Κόκκινο τρίγωνο
ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Φωτιά
ΠΕΡΙΟΧΗ: Βρίσκεται πάνω από τον αφαλό
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΑΙΣΘΗΣΗ: Όραση
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: Κοιλιά, πεπτικό σύστημα, στομάχι, ήπαρ, σπλήνας, χοληδόχος κύστη, πάγκρεας, αυτόνομο νευρικό σύστημα
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΑΔΕΝΕΣ: Πάγκρεας
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ: τη πέψη, το στομάχι, τα συναισθήματα του ΕΓΩ.
Είναι υπεύθυνο για την αυτοπεποίθηση του ατόμου.
ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ: Κίτρινο
ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Οι Κρύσταλλοι που αντιστοιχούν είναι οι κίτρινοι. Κιτρίνης, τοπάζι, κίτρινος ίασπις, ήλεκτρο, κίτρινος ασβεστίτης
ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ: Vetiver, petritgrain, ελιχρύσιο, μέντα
ΠΛΑΝΗΤΗΣ: Ήλιος
ΔΟΝΗΣΗ: 585.7 Hz
ΗΧΗΤΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ: Rum, Ram
ΜΟΥΣΙΚΗ ΝΟΤΑ: Mi

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail