ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Αφροδίτη,

ΟΙΚΟΣ: Έβδομος, ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Παρορμητική, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Αέρας,

ΗΜΕΡΑ: Παρασκευή, ΑΡΙΘΜΟΣ: 6, ΜΕΤΑΛΛΟ: Χαλκός, ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Τοπάζι,

Τουρμαλίνη, Άκουα Μαρίνα, Ζαφείρι, Ροζ Κουνζίτης, ΧΡΩΜΑ: Ροζ, Μπλε Ανοιχτό,

Πράσινο, ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Η Δικαιοσύνη, ΣΥΜΒΟΛΟ: Η Ζυγαριά,

ΒΟΤΑΝΑ: Λουλάκι, Μαργαρίτα, Πασχαλιά, Μουριά,

ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Λεκάνη, Μέση

Ο Ζυγός αντιπροσωπεύει τη γνωριμία και τη συνεργασία με τους άλλους ανθρώπους. Οι Ζυγοί αγαπούν την αρμονία, τις καλές σχέσεις, τη συνεννόηση, είναι ευγενικοί και έχουν την τάση να εξαρτώνται από τις επιθυμίες και τις γνωριμίες των άλλων. Ο Ζυγός θεωρείται το πιο ισορροπημένο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Οι Ζυγοί κρύβουν μια πολύπλοκη προσωπικότητα που μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ της δράσης και της έντασης ή της τάσης να είναι απλοί παρατηρητές. Πολλές φορές προτιμούν την αρμονία από την αλήθεια, πράγμα που κάποιες φορές σημαίνει ότι μπορεί να γίνουν ψεύτες ή χειριστικοί, προκειμένου να κρατήσουν τις ισορροπίες. Διακρίνονται για την ευγένεια και την κομψότητά τους, είναι ευέλικτοι και έχουν τακτ, εμπνέουν εμπιστοσύνη γιατί δίνουν σημασία στους συνανθρώπους τους. Δεν θίγουν ποτέ τους άλλους και προσέχουν να μη δημιουργούν προβλήματα στον κοινωνικό τους περίγυρο, ωστόσο, φροντίζουν να κουτσομπολεύουν και να χώνουν τη μύτη τους παντού.

Οι Ζυγοί έχουν πολύ ικανό μυαλό που τα καταφέρνει καλά με τις αφηρημένες έννοιες. Λειτουργούν πάντα βάση σχεδίου και στρατηγικής. Θέλουν πάντα να κάνουν το σωστό και προσπαθούν να τους ευχαριστήσουν όλους. Συχνά, καταφεύγουν στο ψέμα, προκειμένου να αποφύγουν να πληγώσουν τους άλλους, όταν όμως τα ψέματα γίνουν εμφανή, συνήθως βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω.

Ερωτικά οι Ζυγοί πετυχαίνουν εύκολα τους στόχους τους, αφού κυβερνήτης του ζωδίου είναι η Αφροδίτη. Στις σχέσεις τους δεν είναι ιδιαίτερα σταθεροί, αλλά στο γάμο τους μένουν πιστοί και επιδιώκουν να παντρευτούν σε νεαρή ηλικία. Προκειμένου να κρατήσουν τη σχέση τους σε ικανοποιητικό επίπεδο, κάνουν πολλές υποχωρήσεις. Σαν εραστές είναι φλογεροί, αλλά σαν σύντροφοι είναι πολύ τρυφεροί. Γενικά, δεν είναι ζηλιάρηδες, αλλά αρκεί μια ασήμαντη απειλή στη σχέση τους για να τους φουντώσει τις ανασφάλειές τους και το αίσθημα ανεπάρκειας.

Επαγγελματικά τους ταιριάζει οτιδήποτε σχετίζεται με το γούστο και την υψηλή αισθητική. Επίσης, η διπλωματία τους και το αίσθημα δικαιοσύνης μπορεί να τους οδηγήσει σε ανάλογα επαγγέλματα. Όσον αφορά το χρήμα, οι Ζυγοί αν και κάνουν κάποια σχέδια για τα οικονομικά τους, καταλήγουν συνήθως χρεωμένοι στο όνομα του έρωτα και της καλοπέρασης. Έχουν, όμως, την ικανότητα να βγάζουν χρήματα, ώστε να ξεπληρώνουν τα χρέη τους. Οι Ζυγοί είναι γενναιόδωροι και πάντα πρόθυμοι να ξοδέψουν για την πολυτέλεια.

Αδύνατα σημεία των Ζυγών είναι η αναποφασιστικότητα και η τεμπελιά που τους κάνει να αποτυγχάνουν στους στόχους τους. Η τάση τους να αποφεύγουν τα προβλήματα και η ανάγκη τους να έχουν οπωσδήποτε μια σχέση, η οποία συχνά τους αναγκάζει να κάνουν συμβιβασμούς.

Γενικά, οι Ζυγοί αγαπούν την ισορροπία, την αρμονία, το όμορφο περιβάλλον και την πολυτέλεια, μισούν την βιασύνη, τις διαμάχες και τη διαφορά απόψεων.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail