ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Ήλιος,

ΟΙΚΟΣ: Πέμπτος, ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Σταθερή, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Φωτιά, ΗΜΕΡΑ: Κυριακή,

ΑΡΙΘΜΟΣ: 1, ΜΕΤΑΛΛΟ: Χρυσός, ΚΡΥΣΑΤΛΛΟΣ: Μάτι της Τίγρης, Καρνεόλη,

Κιτρίνης, Τουρμαλίνη, ΧΡΩΜΑ: Χρυσό, Πορτοκαλί, Κόκκινο, Κίτρινο,

ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Η Ισχύς, ΣΥΜΒΟΛΟ: Το Λιοντάρι, ΒΟΤΑΝΑ: Κόκκινα Λουλούδια,

Παπαρούνα, Φοίνικας, Ήλιος, ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Στομάχι, Στήθος

Ο Λέων αντιπροσωπεύει το δημιουργικό πνεύμα. Οι Λέοντες είναι μεγαλόψυχοι, γενναιόδωροι και έχουν καλά αισθήματα. Έχουν πληθωρικό πνεύμα, αστείρευτη αγάπη για τη ζωή και θέλουν η προσοχή όλων να είναι στραμμένη επάνω τους. Είναι γεννημένοι αφεντικά και για να διατάζουν τους άλλους και πολλές φορές γίνονται οι ηγέτες που δημιουργούν καταστάσεις και καθορίζουν το μέλλον. Οι Λέοντες πιστεύουν ότι είναι ξεχωριστά πρόσωπα και συνήθως απαιτούν ειδική μεταχείριση από τους γύρω τους. Δεν αντέχουν τις προσβολές και την αχαριστία. Οι Λέοντες σκέφτονται με βάση τη λογική. Δύσκολα αλλάζουν γνώμη, είναι απόλυτοι, παρορμητικοί και ενθουσιάζονται εύκολα. Πριν πάρουν οριστικές αποφάσεις, δείχνουν ότι το σκέφτονται πάρα πολύ καλά, στο τέλος όμως αποφασίζουν με το ένστικτο και καταλήγουν σε αυτό που τους κάνει να δείχνουν πιο δυνατοί και πετυχημένοι. Το κυρίαρχο συναίσθημα των Λεόντων είναι η υπερηφάνεια. Μισούν τα ψέματα και τους αρέσει πολύ η ειλικρίνεια. Οι Λέοντες λατρεύουν το ωραίο. Στον έρωτα είναι πιστοί, αγαπούν με πάθος και ρομαντισμό. Οι ίδιοι δεν μπορούν να προσποιηθούν και δεν ανέχονται την υποκρισία. Ένας καλός σύντροφος μπορεί να κερδίσει το σεβασμό τους. Θεωρούνται οι μεγαλύτεροι καρδιοκατακτητές του ζωδιακού κύκλου και είναι φλογεροί εραστές. Με τον σύντροφό τους είναι υπερβολικά ζηλιάρηδες, αλλά οι ίδιοι δεν ανέχονται σκηνές ζηλοτυπίας. Αγαπημένη τους ασχολία είναι η αναζήτηση ερωτικού συντρόφου, η οποία μερικές φορές παίρνει τέτοιες εγωκεντρικές διαστάσεις που αγγίζει τα όρια της γελοιότητας.

Οι Λέοντες λατρεύουν την προβολή, γι’ αυτό και ακολουθούν ανάλογα επαγγέλματα και ζουν για να τους θαυμάζουν οι άλλοι. Στο πρόσωπό τους αντικατοπτρίζεται η αυτοπεποίθηση και η αγάπη για τη ζωή. Σαν προσωπικότητες είναι τίμιοι, ευσυνείδητοι και τολμηροί. Την υπερηφάνεια των Λεόντων δεν την έχει κανένα άλλο ζώδιο, αν και αρκετές φορές η υπερηφάνεια αυτή τους κάνει ξεροκέφαλους και κακεντρεχής.

Όσον αφορά το χρήμα, οι Λέοντες είναι γεννημένοι να ξοδεύουν για τις ανάγκες τους. Τα λεφτά στα χέρια τους εξαφανίζονται! Οι Λέοντες, ευτυχώς, είναι τυχεροί και συνήθως αποκτούν εύκολα χρήματα. Ξοδεύουν για τον εαυτό τους, αλλά είναι και πολύ γενναιόδωροι προς τους άλλους, ακόμα και όταν δεν έχουν λεφτά εξακολουθούν να είναι γενναιόδωροι και καταφέρνουν πάντα να διατηρήσουν μια καλή ποιότητα ζωής.

Τα αδύνατα σημεία των Λεόντων είναι η τάση τους να είναι αυτοκυριαρχικοί. Η ανάγκη τους για αποδοχή τους κάνει να πέφτουν θύματα της κολακείας. Συχνά, η υπερηφάνειά τους αγγίζει τα όρια του σνομπισμού και της αδιαφορίας. Επίσης, αποδεικνύονται συχνά κυνηγοί των απολαύσεων.

Γενικά οι Λέοντες αγαπούν την επιβράβευση, την αυτοπροβολή, τα ψώνια, την τέχνη και οτιδήποτε κάνουν με πάθος και ζωντάνια, αντίθετα απεχθάνονται τις προσβολές, τη γελοιοποίηση, τη διπροσωπία, την πονηριά και την προδοσία.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail