Η Μαρία Άννα Λενορμάν (Marie-Anne Adelaide Lenormand) ήταν από τους πιο διάσημους ενορατικούς διάμεσους (medium) του 19ου αιώνα. Γεννήθηκε στην Γαλλική Νορμανδία στη πόλη Αλενσόν (Alençon) στις 27 Μαΐου του 1772, και πέθανε στο Παρίσι στις 25 Ιουνίου του 1843. Στη Γαλλία θεωρείται ως η μεγαλύτερη μελλοντολόγος και χαρτομάντισσα όλων των εποχών, που άσκησε μεγάλη επιρροή πάνω στο κύμα της γαλλικής χαρτομαντείας, που ξεκίνησε στα τέλη του 18ου αιώνα. Μεγαλωμένη σε ένα μοναστήρι, ήρθε να ζήσει στην πρωτεύουσα το 1786. Ξεκινώντας να σπουδάσει την μελέτη διάφορων επιστημών όπως της αστρονομίας, της αστρολογίας, της άλγεβρας καθώς και της αλχημείας, αρχίζει τη καριέρα της σαν ενορατική διάμεσος και χαρτομάντισσα.

Ήταν σύμβουλος για πολλές σημαντικές προσωπικότητες της ιστορίας, είχε συμβουλέψει πολλά διάσημα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και οι ηγέτες της Γαλλικής Επανάστασης, η Αυτοκράτειρα Ιωσηφίνα και ο Τσάρος Αλέξανδρος Α. Το 1814 Μαρία Άννα Λενορμάν δημοσίευσε πολλά κείμενα, προκαλώντας πολλές δημόσιες διαμάχες. Φυλακίστηκε περισσότερο από μία φορά, αν και ποτέ για πολύ καιρό, πράγμα που δεν επηρέασε καθόλου την καριέρα και τη φήμη της.

Υπάρχουν δύο τράπουλες Λενορμάν που είναι γνωστές, η πρώτη είναι η Μικρή Λενορμάν (Le Petit Lenormand) και πιο διαδεδομένη, αποτελούμενη από 36 Κάρτες, και η Μεγάλη Λενορμάν (Le Grand Lenormand) αποτελούμενη από 54 Κάρτες. Να επισημάνουμε εδώ, ότι η σωστή ονομασία της τράπουλας είναι Λενορμάν, αν και στην Ελλάδα έχει επικρατήσει με την ονομασία Λένορμαν.

Η Μεγάλη Λενορμάν (Grand Lenormand), είναι από τις λιγότερο γνωστές και διαδεδομένες τράπουλες στο κόσμο. Είναι γνωστή και σαν Αστρομυθολογική Λενορμάν (Αstro Mythologique Lenormand), είναι από τις πιο λεπτομερέστερες, πληρέστερες τράπουλες και μια από τις πιο περίπλοκες που έχουν υπάρξει, αν όχι και η πιο περίπλοκη. Επίσης το μέγεθός της διαφέρει από τις συνηθισμένες τράπουλες και είναι αρκετά μεγαλύτερη (9 x 13 cm).

Η δημιουργία αυτής της τράπουλας είναι ένας συνδυασμός διάφορων συστημάτων που προσφέρει πολύ αξιόπιστες και λεπτομερείς προβλέψεις. Συνδυάζει της επιστήμες της αστρολογίας, της αριθμολογίας, της αλχημείας, της γεωμαντείας, της βοτανολογίας, της εσωτερικής μυθολογίας και της δονητικής των γραμμάτων της αλφαβήτου. Σε μεγάλο βαθμό βασίζεται στην Ελληνική μυθολογία και ιδιαίτερα στην Ιλιάδα του Ομήρου. Η τράπουλα αυτή μπορεί να δώσει προβλέψεις σαν συνδυαστικό σύστημα, αλλά και σαν μεμονωμένο, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί για ενόραση μέσω της χαρτομαντείας, αλλά και να δώσει προβλέψεις για το μέλλον μέσω των διάφορων συστημάτων και επιστημών που την αποτελούν.

 

 

Στο Κέντρο “Παραψυχολογίας & Μεταφυσικής” γίνονται συνεδρίες αποσυμβολισμού:

  • Μεγάλης Λενορμάν (Le Grand Lenormand)
  • Μικρής Λενορμάν (Le Petit Lenormand)

Το Κέντρο “Παραψυχολογίας & Μεταφυσικής”, σας προσφέρει επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στο τομέα της Ενορατικής Χαρτομαντείας με Μεγάλη Λενορμάν (Le Grand Lenormand).

Η Μεγάλη Λενορμάν αποτελείται από διάφορα συστήματα, έτσι η διάρκεια των μαθημάτων διαφέρει για κάθε μαθητή.

Υποχρεωτικά μαθήματα:

  • Βασικές Αρχές Αστρολογίας
  • Κλασσική Χαρτομαντεία
  • Αριθμολογία
  • Γεωμαντεία
  • Βοτανολογία
  • Η Σημασία & Δονητική των Γραμμάτων
  • Εσωτερική Μυθολογία
  • Συμβουλευτική Αποσυμβολισμού

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

This Post Has One Comment

Comments are closed.