Πως αντιμετωπίζει τη ζωή και πως τον βλέπουν οι άλλοι
Ο ωροσκόπος στον Παρθένο του δίνει μια συγκρατημένη φύση φαινομενικά, είναι ένα πρόσωπο που λειτουργεί περισσότερο παρασκηνιακά παρά φανερά, το τετράγωνο που κάνει ο ωροσκόπος με τον Ήλιο, τον Ερμή, τον Άρη αλλά και τον Ποσειδώνα φέρνει πολλές αντίρροπες ενέργειες στη ζωή του που οι αντιφάσεις μπορούν να προκαλέσουν πολλαπλές εσωτερικές αλλά και εξωτερικές ρήξεις. Πολλές φορές δεν έχει σημασία πόσο καλά μπορεί να κάνει κάτι, αισθάνεται ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις δικές του υψηλές προδιαγραφές. Η όψη Ωροσκόπου-Ήλιου-Άρη του δίνει μια ανταγωνιστική τάση και μια συμπεριφορά προς του άλλους που πολλές φορές δεν είναι αποδεκτή. Ο Ερμής κυβερνήτης του ωροσκόπου του στον 10ο οίκο αλλά και η συζυγία που κάνει ο Ερμής και ο Ήλιος με το Μεσουράνημα φανερώνουν τη καριέρα του που έχει να κάνει με τις επικοινωνίες και πως η επαγγελματική του επιτυχία είναι πολύ σημαντική για τον ίδιο, αν και θα πρέπει να προσέχει αρκετά τον τρόπο που εκφράζει στους άλλους τις απόψεις του.

Ο Εσωτερικός κόσμος και η ώθηση
Ο Ήλιος στους διδύμους του δίνει δημιουργική σκέψη και μεγάλη κοινωνικότητα με μια ισχυρή ανάγκη να επικοινωνεί και να αλληλεπιδρά με τους άλλους. Η συζυγία Ερμή-Ήλιου στον 10ο οίκο κάνει πολύ σημαντική τη δημόσια εικόνα του και τις φιλοδοξίες πάνω στη καριέρα του, όμως αυτό που πρέπει να καταπολεμηθεί είναι η τάση να βλέπει κάποια θέματα με τη δική του και μόνο οπτική. Η αντίθεση Ήλιου-Άρη-Ποσειδώνα του δίνει από τη μια έναν έντονο μαγνητισμό που μπορεί να αντιμετωπίσει εύκολα όποιον βρεθεί απέναντι του, όμως από την άλλη του δίνει επίσης και μια μαχητική τάση που μπορεί να απομακρύνει τους άλλους από κοντά του και μια εικόνα υπερβολικής αυτοπροβολής. Το τρίγωνο Ήλιου-Ceres φανερώνει μια διαφορετική πλευρά του, η ευαισθητοποίηση προς τον κόσμο και η τάση που έχει να δένεται βαθιά με συγκεκριμένες καταστάσεις και άτομα και ιδιαίτερα με ότι του έχει φέρει μια αίσθηση απώλειας στη ζωή, κάτι που προσπαθεί να διαφυλάξει από τους άλλους είναι η ευαισθησία και ψυχισμός που έχει.

Ψυχισμός και ικανότητές
Με τον Ερμή στους Διδύμους στον 10ο οίκο, η επικοινωνία, η δημοσιογραφία αλλά και οι δημόσιες σχέσεις είναι σημαντικές για τη καριέρα, η αντίθεση Ερμή-Άρη και το χιαστί Ερμή-Pallas, φέρνει αντιθέσεις στον τρόπο σκέψης και σε επικοινωνιακά θέματα , υπάρχει ισχυρή διάνοια και πειθώ αλλά και μια αρκετή σθεναρή στάση απέναντι σε συζητήσεις και επικοινωνίες κυρίως στις προσωπικές του σχέσεις, η καριέρα και οι οικείες σχέσεις έρχονται εδώ σε αντίθεση φέρνοντας τους δυο αυτούς τομείς να μην συμβαδίζουν με ευκολία.

Συναισθηματικός κόσμος
H Σελήνη στο Ζυγό, φέρνει μια ισχυρή επιθυμία για αρμονικές σχέσεις και αποφυγή δυσάρεστων συναισθημάτων, μια εσωτερική αναποφασιστικότητα μπορεί όμως να κάνει τους άλλους να λαμβάνουν μπερδεμένα συναισθήματα με τη Σελήνη σε αντίθεση με την Αφροδίτη, φέρνοντας συναισθηματικές προκλήσεις που αφορούν την προσωπική ζωή και αντικρουόμενες επιθυμίες που δυσκολεύουν τις προσωπικές σχέσεις, η επιλογή συντρόφου είναι δύσκολη και ακόμα δυσκολότερο η απόλυτη κατανόηση της ψυχοσύνθεσής του από αυτόν. Η κατανάλωση τροφής και ιδιαίτερα ζάχαρης και γλυκών μπορεί να είναι φέρει αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία. Η Σελήνη στον 2ο οίκο δημιουργεί ανάγκη για ασφάλεια και σύνδεση με το παρελθόν και ότι έχει συναισθηματική αλλά και υλική αξία. Η Αφροδίτη στον Κριό και στον 8ο οίκο, έντονα και βαθιά συναισθήματα που μπορούν να δημιουργήσουν αρκετά θέματα στις προσωπικές σχέσεις με το χιαστί Αφροδίτης-Πλούτωνα και το τετράγωνο Αφροδίτης-Juno, φέρνοντας στην επιφάνεια έντονο πάθος αλλά και αρκετή κτητικότητα.

Φιλοδοξία και στόχοι
Ο Άρης στον Τοξότη και στον 4ο οίκο, μια ήσυχη και ασφαλή ύπαρξη δεν ικανοποιεί τον Άρη σε αυτή τη θέση, θέτει υψηλούς στόχους, ο ενθουσιασμός για νέες ιδέες του επιτρέπουν να βρίσκει την απαραίτητη υποστήριξη και βοήθεια επαγγελματικά, ωστόσο από υπερβολική αισιοδοξία μπορεί να θέτει στόχους μη ρεαλιστικούς ή δύσκολα υλοποιήσιμους. Αν και είναι δύσκολο πολλές φορές, αρκεί να αναπτυχθεί η απαραίτητη δέσμευση και επιμονή για να κάνει τα όνειρα του και τους στόχους του πραγματικότητα. Η ένταση που δημιουργεί ο Άρης στρέφεται προς την οικογενειακή ζωή και τις οικείες σχέσεις που μπορεί να είναι ανταγωνιστικές και πολλές φορές θυελλώδης, η ανάγκη για έλεγχο μπορεί να φέρει μεγάλη ανισορροπία στις σχέσεις γενικότερα με την αντίθεση Άρη-Ερμή-Vesta.

Άλλες επιρροές
Ο Δίας στον Παρθένο στον 1ο οίκο, κάνει ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την ανάλυση και τη σκέψη, όμως η αισιοδοξία του Δία μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες με μια τάση υπερβολής και λανθασμένη αίσθηση του μέτρου κατά διαστήματα. Η συζυγία Δια-Ουρανού-Πλούτωνα, δίνει ένα ενθουσιώδη πνεύμα προσπαθώντας πάντα να δημιουργήσει προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της επιτυχίας.

Ο Κρόνος στον Ταύρο, του δίνει μεγάλη αντοχή στην υλοποίηση των στόχων και επιθυμιών του σε τρίγωνο με τον ωροσκόπο του, ξέρει πως πρέπει να δουλέψει σκληρά για να καταφέρει όσα επιθυμεί και δύσκολα αλλάζει απόψεις και οπτική. Το αίσθημα ασφάλειας σε αυτή τη θέση είναι πολύ σημαντικό για να έχει εσωτερική ισορροπία το άτομο, το τετράγωνο Κρόνου-Vertex, επιδρά σημαντικά στη ζωή του το αίσθημα την ανώτερης δέσμευσης και ευθύνης θα έρθει μέσω του Κρόνου, μέσω προκλήσεων και δυσκολιών που αφορούν τα όσα πιστεύει για τη ζωή αλλά και τη σχέση του με πρόσωπα που έχουν επιδράσει σημαντικά στη ψυχολογία και στην εξέλιξή του και ιδιαίτερα ο πατέρας του.

Η Ίσις στον Λέοντα και στον 12ο οίκο, φανερώνει την επιρροή των παιδικών του χρόνων στη υπόλοιπη ζωή του, οι επιρροές από τον πατέρας ήταν πολύ σημαντικές και καταλυτικές για τον ίδιο. Ο αστεροειδής Hygeia στον Ταύρο μαζί με τον Ίκαρο σηματοδοτεί πως θέματα υγείας μπορεί να προκύψουν από το τρόπο ζωής και ιδιαίτερα τις διατροφικές συνήθειες. Η Gaea στο ζώδιο του Αιγόκερου σε σύνοδο με το κλήρο της τύχης, δείχνει πως τα παιδιά του είναι πολύ σημαντικά για εκείνον και λειτουργεί με ευθύνη προς αυτά και το μέλλον που επιθυμεί να έχουν, είναι ιδιαίτερα προστατευτικός και δίνει μεγάλη έμφαση στις αρχές που πρέπει να ακολουθήσουν.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφήστε μια απάντηση