menegΠως αντιμετωπίζει τη ζωή και πως την βλέπουν οι άλλοι
Η Ελένη Μενεγάκη είναι Σκορπιός με ωροσκόπο Κριό που της δίνει αμεσότητα, ειλικρίνεια και διεκδίκηση των επιθυμιών της. Της αρέσει η πρωτοτυπία και ρισκάρει, οι άνθρωποι γύρω της βλέπουν μια συγκεκριμένη της πτυχή, είτε ως ένα δυνατό και επιτυχημένο πρόσωπο είτε την ευάλωτη και ανασφαλή πλευρά της. Είναι γεννημένη σε μέρα Ερμή και σε ώρα Δία, και σε προηγούμενη ώρα Κρόνου και επόμενη Άρη, που την κάνει πολύ επικοινωνιακή και της δίνει μεγάλη ώθηση για την επιτυχία, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο με δυναμισμό και τόλμη.

Ο Εσωτερικός κόσμος και η ώθηση
Με τον Ήλιο στον Σκορπιό και στον 7ο οίκο, είναι συναισθηματικά πολύπλοκη, δεν είναι ένα πρόσωπο που είναι εύκολο να γνωρίσουν και να κατανοήσουν απόλυτα οι άλλοι, παρά μόνο όσοι επιτρέπει η ίδια να εισβάλουν στον εσωτερικό της κόσμο. Είναι πολύ ενστικτώδη και διαισθητική, μπορεί και έχει άμεση επαφή με το ψυχισμό των άλλων, πολλές φορές τα συναισθήματα και αυτά που αντιλαμβάνεται για τους άλλους είναι βαθύτερα από όσα μπορεί να εκφράσει. Δίνει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της δημιουργικής της ενέργειας στις σχέσεις της με τους άλλους. Με τον Ήλιο να κάνει αντίθεση με τον Κρόνο, έχει μια σταθερή στάση απέναντι στη ζωή και είναι ιδιαίτερα υπεύθυνη και πειθαρχημένη όσον αφορά τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά σας. Έχει την τάση να εργάζονται και να αγωνίζονται περισσότερο από ότι χρειάζεστε για όσα επιθυμεί να πετύχει.

Ψυχισμός και ικανότητές
Με τον Ερμή στον Ζυγό στον 7ο οίκο, μπορεί εύκολα και βλέπει τις πολύπλευρες πτυχές κάθε θέματος και καταφέρνει να διαπραγματεύεται σωστά όταν χρειάζεται. Ο Ερμής σε σύνοδο με το Δία και τρίγωνο με τη Σελήνη, έκανε σίγουρη την εμπλοκή της στην τηλεόραση και στη καλή εφαρμογή των ιδεών της. Μπορεί να συνεργαστεί και να κατανοεί καλά τις γυναίκες και την θηλυκή πλευρά της ζωής. Το τετράγωνο που κάνει ο συγκεκριμένος πλανήτης με τον ‘Άρη όμως, μπορεί να την φέρνει σε έντονες εκρήξεις όταν υφίσταται συναισθηματική πίεση.

Συναισθηματικός κόσμος
Με τη Σελήνη στους Διδύμους και στον 3ο οίκο, έχει καλή ψυχική διορατικότητα στους άλλους αν και είναι επιφυλακτική στις προσωπικές τις σχέσεις, και προσπαθεί πάντα να λύσει κάθε διαφορά λογικά και μέσω μια συζήτησης. Αισθάνεται όμορφα κοντά σε ανθρώπους με τους οποίους μπορεί να μοιραστεί τις σκέψεις και τις ίδιες ψυχικές δονήσεις. Οι συζητήσεις και ο λόγος γενικότερα είναι πολύ σημαντικό για εκείνη. Το τετράγωνο που κάνει η Σελήνη με το Πλούτωνα, της δίνει έντονες επιθυμίες και συναισθήματα, ιδιαίτερα για όσους αγαπάει και αυτό μπορεί να γίνει επώδυνο όταν κάτι δεν είναι υλοποιήσιμο, όμως όταν χρειαστεί μπορεί και σπάει τα δεσμά που έχει με το παρελθόν δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον. Το τρίγωνο με το Δία πάλι, την κάνει ιδιαίτερα ευχάριστη στους γύρω της αν και πολύ πρόθυμη για τους άλλους πράγμα που πολλές φορές δεν εκτιμάται όσο θα έπρεπε.

Έλκεται από τη φινέτσα και την ευγένεια των άλλων με την Αφροδίτη στο Ζυγό και στον 7ο οίκο, έχει ανάγκη από έναν στοργικό σύντροφο για να μοιραστεί τη ζωή της και μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις εξομαλύνοντας δυσάρεστες καταστάσεις στις σχέσεις της. Η σύνοδο της Αφροδίτης με το Δία, της δίνει μεγάλη δοτικότητα και ευγένεια, έχει μια πολύ ευχάριστη και δεκτική στάση προς τους άλλους και τείνει να αναδεικνύει την καλύτερη πλευρά των ανθρώπων γύρω της.

Φιλοδοξία και στόχοι
Ο Άρης στον Αιγόκερω και στον 10ο οίκο, δείχνει την επιτυχημένη της πορεία στη καριέρα της, την γεμίζει φιλοδοξίες αλλά και πειθαρχία και επιμονή για την ολοκλήρωση των στόχων της. Κατευθύνει την ενέργεια της σωστά και μπορεί να έχει τον έλεγχο των καταστάσεων. Είναι εργατική και ικανή ώστε να επιτύχει τους στόχους που βάζει. Έχει πολύ καλό τρόπο σκέψης και μεγάλο ένστικτο για τη καριέρα της. Το τετράγωνο με το Δία και τρίγωνο με τον Πλούτωνα, δείχνει την έντονη ανάγκη για μεγάλα επιτεύγματα, ισχυρή θέληση, αλλά και διακριτική, αν και πάντα ακόμα και μετά από μεγάλες επιτυχίες υπάρχει η αίσθηση του ανικανοποίητου. Το εξάγωνο που κάνει ο Άρης με τον Ποσειδώνα πάλι, φανερώνει τις δημιουργικές λύσεις που πάντα βρίσκει και την πρωτότυπη προσέγγιση στα επαγγελματικά της.

Άλλες επιρροές
Με τον Δία στον Ζυγό και στον 7ο οίκο, έχει μεγάλη διπλωματία, ευελιξία και γνωρίζει καλά πως πρέπει να συμπεριφερθεί για να κατακτήσει κάθε στόχο ή άνθρωπό που συναντάει. Είναι πολύ επικοινωνιακή και μπορεί να συναναστραφεί εύκολα με άτομα που διαφέρουν από εκείνη. Έχει ανάγκη από έναν σύντροφο που μπορεί να της προσφέρει στήριξη και όχι περιορισμούς.

Ο Κρόνος στον Ταύρο και στον 1ο οίκο, δείχνει μια ώριμη αλλά και πολλές φορές περιοριστική στάση απέναντι στη ζωή. Μπορεί να υποτιμάει ή να μην έχει εκτιμήσει τα όσα έχει καταφέρει ως τώρα, πράγμα που φέρνει μια αίσθηση ανασφάλειας.

Με τον Ουρανό στο Ζυγό και στον 6ο οίκο, ζητάει σεβασμό και είναι επιλεκτική με τους ανθρώπους που συνεργάζεται. Η πρωτοπορία πάντα είναι κάτι που την ενθουσιάζει όπως και οι εναλλακτικοί τρόποι χειρισμού στα επαγγελματικά της, αν και θα πρέπει να κρατηθεί καλή στρατηγική στον εργασιακό τομέα για να αποφύγει αλλαγές που μπορεί να αποφέρουν απώλειες.
Έχετε μια πολύ δραστήρια φαντασία και ισχυρή διαίσθηση, με το Ποσειδώνα στον Σκορπιό και στον 8 ο οίκο, αν και θα πρέπει να αντιμετωπίσει το φόβο που μπορεί να υπάρχει για τις αρνητικές πλευρές της ζωής, και με το Πλούτωνα στην Παρθένο και στον 6ο οίκο ιδιαίτερα στο τομέα της υγείας και της προσωπικής ανάπτυξης θα πρέπει να αποφύγει φόβους ή εμμονές που μπορεί να υπάρχουν ώστε να μην εξαντλείται πνευματικά.

* Η αστρολογική ανάλυση της Ελένης Μενεγάκης, του Κωνσταντίνου Πάππα PhD, έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Astra & Όραμα τεύχος Νοεμβρίου 2016 και στο womenonly.gr.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφήστε μια απάντηση