Όταν ο Ήλιος στο Σκορπιό συναντάει τη Σελήνη στον Αιγόκερω…

 

Πως αντιμετωπίζει τη ζωή και πως την βλέπουν οι άλλοι

Η Δούκισσα Νομικού είναι Σκορπιός με ωροσκόπο Αιγόκερω, ένας συνδυασμός που της δίνει μια δυναμική προσωπικότητα και επαγγελματική καταξίωση με τον ωροσκόπο της να κάνει εξάγωνο με τον Ήλιο, της Αφροδίτη και τον Δία.  Η όψη Ωροσκόπου-Αφροδίτης της χαρίζει την όμορφη και λαμπερή όψη που έχει, μεγάλη αποδοχή και μαγνητισμό με όσους συναναστρέφεται, όμως το τετράγωνο Ωροσκόπου-Βόρειου Δεσμού μπορεί εύκολα να τη φέρνει αντιμέτωπη με εσωτερικές συγκρούσεις που αφορούν προσωπικές της ανασφάλειες και μπορεί να έρθουν σε αντίθεση με την εικόνα που χρειάζεται να προβάλει προς τα έξω. Όμως ο Ποσειδώνας σε σύνοδο με τον ωροσκόπο της στον Αιγόκερω της δίνει μεγάλη προσαρμοστικότητα και τη δυνατότητα να μπορεί να εξωτερικεύει μόνο όσα εκείνη επιθυμεί δίνοντας πάντα την εικόνα που η ίδια επιθυμεί προς τα έξω. Μπορεί και προβάλει την τέλεια εικόνα που οι άλλοι περιμένουν από εκείνη βάζοντας ένα διαχωριστικό τείχος ανάμεσα στην εσωτερική της ταλάντευση και στην εξωτερική όψη που πρέπει να προβάλλει ιδιαίτερα στη καριέρα της.

 

Ο Εσωτερικός κόσμος και η ώθηση

Με τον Ήλιος στον Σκορπιό στον 10ο οίκο σε τρίγωνο με τον Δία και εξάγωνο με τον ωροσκόπο, έχει την απαραίτητη ενέργεια να κατακτήσει τα επαγγελματικά της σχέδια και της προσφέρει μια επιτυχημένη καριέρα. Η σύνοδος του Ήλιου με την Αφροδίτη, τον Πλούτωνα και τον αστεροειδή Ceres, φανερώνει πως ο μεγάλος μαγνητισμός που έχει και η ομορφιά της θα της δώσουν τη δυνατότητα να κατακτήσει ότι επιθυμεί, η σύνοδος Ήλιου-Αφροδίτης δείχνει συχνά την ενασχόληση με τις τέχνες και ιδιαίτερα την ομορφιά και τη λάμψη, η Δούκισσα Νομικού έχει κατακτήσει μεγάλο τίτλο σε διαγωνισμό ομορφιάς κάτι που η σύνοδος αυτή ευνοεί ιδιαίτερα και της άνοιξε το δρόμο για να επεκτείνει τη καριέρα της και σε άλλους τομείς.  Η σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα της δίνει μια μεγάλη εσωτερική δύναμη που την βοηθάει πολύ να αντιμετωπίζει τις εσωτερικές της διακυμάνσεις και να μπορεί να μεταμορφώνει κάθε κατάσταση όσο αρνητική και αν φαίνεται.

Ψυχισμός και ικανότητές

Είναι ένα άτομο με βαθιά και περίπλοκη σκέψη που της δίνει ο Ερμής στον Σκορπιό και αρκετά επιβλητική φύση που κάνει τους άλλους να θέλουν να τη γνωρίσουν καλύτερα. Το τρίγωνο που κάνει ο Ερμής με τον αστεροειδή Vesta και το κλήρο της τύχης, της δίνει την απαραίτητη πειθαρχία απέναντί σε όσα επιθυμεί και εύκολα μπορεί να κατακτήσει στόχους, με τη Vesta στον 2ο οίκο μπορεί να διαχωριστεί οικονομικά θέματα τα επαγγελματικά της όμως χρειάζεται να ικανοποιεί και προσωπικές της επιθυμίες που την ωθεί η Vesta που βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού. Η όψη Ερμή-Vertex της δίνει μια ευαισθησία που αφορά το δέρμα και αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Συναισθηματικός κόσμος

Η Σελήνη στο ζώδιο του Αιγόκερου, της δίνει υπευθυνότητα και μια μεθοδική στάση απέναντι σε προσωπικές καταστάσεις και συναισθήματα που νιώθει, πράγμα που μπορεί να κάνει τους άλλους να μην μπορούν να κατανοήσουν τα βαθύτερα συναισθήματά της αν εκείνη δεν το επιδιώξει. Το εξάγωνο της Σελήνης με τον Ερμή και το κλήρο της Τύχης, δείχνει πως επικοινωνία είναι σημαντική για εκείνη και οι ιδέες που έχει μπορούν και είναι πολύ καλές όταν τις υλοποιεί με μεθοδικό τρόπο, η επικοινωνία είναι σημείο κλειδί για την επαγγελματική της πορεία αλλά και την συναισθηματική της ζωή. Με το τετράγωνο που κάνει η Σελήνη με τον Βόρειο Δεσμό και την Pallas, φαίνεται πως έχει αρκετό άγχος πάνω στη καριέρα της ιδιαίτερα σε στόχους που επιθυμεί να κατακτήσει, χρειάζεται να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα «πρέπει» και στα «θέλω», για να αποκτήσει εσωτερική αρμονία. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό σε σύνοδο με τον Ήλιο της χαρίζει μαγνητισμό και έντονα συναισθήματα ιδιαίτερα με το τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη που δείχνει μια έντονη συναισθηματική ζωή, η επιλογή συντρόφου είναι πολλές φορές δύσκολη μιας και η προσωπικότητα της απαιτεί έναν σύντροφο που να μπορεί να διαχειριστεί σωστά τα συναισθήματα της και να πληροί τις προϋποθέσεις ενός καλού συντρόφου που έχει εκείνη στο μυαλό της.

 

Φιλοδοξία και στόχοι

Ο Άρης στον Υδροχόο σε εξάγωνο με τον Ουρανό και τον Βόρειο Δεσμό, της δίνει μια εσωτερική ανάγκη να πραγματοποιήσει στόχους στα επαγγελματικά της ακόμα και αν φαίνονται δύσκολοι ή απρόσιτοι στους άλλους, δύσκολα θα αλλάξει τη γνώμη και τις απόψεις της για ένα θέμα ιδιαίτερα αν το θέλει πραγματικά. Οι αποφάσεις είναι σημαντικές με αυτές τις όψεις, όταν κάποιος επιδιώκει έντονα αυτό που αγαπάει και επιθυμεί κερδίζει αναγνώριση και επιτυχία. Το τρίγωνο του Άρη με τον Χείρωνα και την Pallas, της δίνει μια δυναμική να μεταμορφώνει την εσωτερική ένταση σε δημιουργία, ακόμα και αρνητικά συναισθήματα ή καταστάσεις μπορούν να της δώσουν την ώθηση να δημιουργήσει νέα πράγματα, δημιουργώντας μια εσωτερική ισορροπία και εκπλήρωση ακόμα και των δυσκολότερων στόχων.

 

Άλλες επιρροές

Ο Δίας στους Ιχθείς και στον 2ο οίκο δείχνει υλική ευημερία και κέρδη από τις τέχνες και τον κόσμο του θεάματος, με το τετράγωνο Δία –Κρόνου η παιδική ηλικία και οι γονείς έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της επαγγελματικής πορείας αλλά και στην προσωπικότητα της, το τρίγωνο Δία-Ceres δείχνει την μεγάλη επιρροή της μητέρας που λειτουργεί σαν δάσκαλος στη ζωή της και έχει λειτουργήσει καταλυτικά στη προσωπικότητα της.

Με τον Χείρωνας στους Διδύμους στον 6ο οίκο, υπάρχει ανάγκη για θεραπευτικό λόγο, η ανάγκη εξωτερίκευσης όσων νιώθει είναι μεγάλη και με τον αστροειδή Hygeia στον Καρκίνο στον ίδιο οίκο, η επικοινωνία με όσους αγαπάει είναι σημαντική όπως και η φροντίδα προς αυτούς. Πρέπει να φροντίζει την συναισθηματική της πλευρά, όταν δεν είναι ισορροπημένη συναισθηματικά ψυχοσωματικές καταστάσεις μπορεί να την επηρεάζουν.

Ο Αστεροειδής Pallas στο Ζυγό σε εξάγωνο με την Juno και τη Vertex της μεταδίδει σωστή κρίση επάνω στη καριέρα της και ανάπτυξη της καλλιτεχνικής τάσης που έχει. Η όψη χιαστί που κάνει η Pallas με το κλήρο της τύχης πάλι στον 2ο οίκο, δείχνει πως θα εξελιχθεί αρκετά σε οικονομικό επίπεδο αρκεί να πορευτεί με προσοχή, αποφεύγοντας να αφήσει το υπερβολικό πάθος για κάτι νέο να μετατραπεί σε βιασύνη ή συνεργασίες που μπορεί να αποδειχθούν ζημιογόνες.

 

* Η Αστρολογική ανάλυση της Δούκισσας Νομικού, του Κωνσταντίνου Πάππα PhD, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ASTRA & ΟΡΑΜΑ τεύχος Μαρτίου 2017.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφήστε μια απάντηση