13244

Η χειρομαντεία είναι η επιστήμη που προβλέπει την εξέλιξη του ανθρώπου με βάση τα χαρακτηριστικά και τις γραμμές του χεριού. Οι γραμμές των χεριών σχηματίζονται μέχρι τον 5ο μήνα της κύησης και παραμένουν ίδιες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου (αυτό ισχύει μόνο για τις βασικές γραμμές και όχι για τις δευτερεύουσες). Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι τα συμπεράσματα που βγαίνουν, μέσω της χειρομαντείας, στηρίζονται σε σταθερά δεδομένα και όχι σε αυθαίρετες εικασίες.

Η χειρομαντεία είναι μια πανάρχαιη επιστήμη, γνωστή εδώ και 5000 χρόνια. Αρκετοί ερευνητές πιστεύουν ότι οι αρχαίοι Κινέζοι ήταν οι πρώτοι που άρχισαν να μελετούν τις γραμμές, το σχήμα και το χρώμα του χεριού, ονομάζοντας την επιστήμη τους αυτή ‘siang cheou’ (3000 π. Χ.). Οι αρχαίοι Κινέζοι χρησιμοποίησαν την επιστήμη αυτή και σαν ιατρική διάγνωση παθήσεων. Την ίδια περίπου περίοδο, οι αρχαίοι Ινδοί έδωσαν ώθηση στην εξέλιξη της ανάλυσης του χεριού, προσθέτοντας την ανάλυση αυτή σε μια ευρύτερη επιστήμη η οποία ερμήνευε και προέβλεπε την ανθρώπινη φύση και το πεπρωμένο εξετάζοντας το πρόσωπο, το μέτωπο και τις γραμμές του χεριού. Επίσης, στην αρχαία Ινδία συναντάμε και γραπτές αναφορές για την χειρομαντεία στα ιερά κείμενα «Βέδες» (1500- 1300 π. Χ.). Με την χειρομαντεία είχαν ασχοληθεί και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι οι οποίοι την θεωρούσαν μια από τις απόκρυφες επιστήμες και την γνώση της κατείχε το ιερατείο. Στην αρχαία Αίγυπτο η χειρομαντεία διδασκόταν μόνο σε ανώτερες βαθμίδες εκπαίδευσης, όπως και όλες οι απόκρυφες επιστήμες. Την χειρομαντεία την συναντάμε και στην αρχαία Ελλάδα. Κορυφαίοι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι όπως ο Αναξαγόρας (500- 428 π. Χ.) και ο Αριστοτέλης (384- 323 π. Χ.) τονίζουν την μεγάλη σημασία που έχουν τα χέρια για τον άνθρωπο. Σήμερα, η χειρομαντεία εφαρμόζεται ως μαντική τέχνη η οποία ερμηνεύει το παρελθόν και προβλέπει το μέλλον. Ίσως, λοιπόν, η χειρομαντεία να είναι μια από τις εγκυρότερες γνωστές μαντικές τέχνες!

 

xerisΑν κοιτάξουμε τις παλάμες μας, θα δούμε ότι έχουν πάνω τους σχηματισμένες πολλές γραμμές! Οι γραμμές αυτές χωρίζονται σε κύριες οι οποίες είναι: α) η γραμμή της ζωής, β) η γραμμή της κεφαλής και γ) η γραμμή της καρδιάς και δευτερεύουσες, οι οποίες είναι: α) η γραμμή της τύχης, β) η γραμμή του ήλιου και γ) η γραμμή της υγείας, όλες οι υπόλοιπες γραμμές ονομάζονται βοηθητικές. Παρακάτω, εξηγούμε με λίγα λόγια για τα χέρια και τις γραμμές.

 

 

ΤΑ ΧΕΡΙΑ
Το αριστερό χέρι αντιπροσωπεύει το συναισθηματικό κόσμο του ατόμου, και συνδέεται με το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου. Έχει μεγάλη αμεσότητα με το παρελθόν του ατόμου και το παρόν του. Το δεξί χέρι εκφράζει τον νοητό κόσμο και τη στάση του απέναντί στη ζωή και συνδέεται με το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου. Δείχνει επίσης τη μελλοντική πορεία γεγονότων και προκλήσεων που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει το άτομο.

 

ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ

 

1)ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ :Η γραμμή της κεφαλής, προσδιορίζει καθετί που έχει σχέση με τον εγκέφαλο και την ευφυΐα, δηλαδή το κεφάλι τόσο οργανικά όσο και λειτουργικά. Αρχίζει από το ίδιο σημείο που αρχίζει και η γραμμή της ζωής. Η γραμμή της κεφαλής δείχνει την πνευματική στάση του ατόμου ως προς τη σταδιοδρομία του, το κοινωνικό περιβάλλον, τη ζωή γενικά και τις δυνατότητές του για επιτυχία. Όπως και καταστάσεις που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει για να προχωρήσει στη ζωή. Δείχνει το επίπεδο της μόρφωσης, καθώς και τις εμπειρίες που διαμορφώνουν τον τρόπο που σκέφτεται το άτομο. Επίσης, στη γραμμή της κεφαλής φαίνονται τα τραύματα στο κεφάλι, η νευρασθένεια, όλες οι εγκεφαλικές παθήσεις, η μνήμη και οι διανοητικές ικανότητες του ατόμου.

2)ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ :Η γραμμή της καρδιάς, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα χαρακτηριστικά του χεριού που αναφέρονται στα ανθρώπινα συναισθήματα. Είναι πιθανό να λείπει από το ένα χέρι σε ποσοστό 20‰, δε λείπει όμως ποτέ και από τα δυο χέρια. Η γραμμή της καρδιάς δείχνει τη συναισθηματική συμπεριφορά του ατόμου, αν είναι εγκάρδιο και γενναιόδωρο ή ψυχρό και εσωστρεφές. Επίσης, δείχνει ειδικές πτυχές της υγείας και όλες τις ψυχολογικές καταστάσεις που συνδέονται με υποθέσεις της καρδιάς, καθώς και τις συναισθηματικές μας σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Η γραμμή της καρδιάς, είναι η γραμμή του έρωτα, της χαράς, των δοκιμασιών και των συγκινήσεων.

3)ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ:Η γραμμή της ζωής είναι η σπουδαιότερη απ’ όλες τις γραμμές της παλάμης. Αρχίζει από την περιοχή ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα και καταλήγει στη βάση του αντίχειρα. Σε μερικά χέρια μπορεί να μην εμφανίζονται καθόλου οι γραμμές της κεφαλής ή της καρδιάς, πάντα όμως φαίνεται η γραμμή της ζωής, εφόσον υπάρχει ζωή. Η γραμμή της ζωής δείχνει την διάρκεια και την πορεία της ζωής του ατόμου, κάποια στοιχεία για την υγεία του, την ενέργεια, την ζωτικότητα, πληροφορίες για τον χαρακτήρα και την ψυχολογική κατάσταση του ατόμου.

4)ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ:Το δαχτυλίδι της Αφροδίτης βρίσκεται πάνω από την γραμμή της καρδιάς και διαμορφώνει ένα ημικύκλιο που ξεκινάει από την βάση του δείκτη και καταλήγει στην βάση του παράμεσου, περικλείοντας το όρος του Κρόνου και του Ήλιου. Σε αρκετά χέρια μπορεί να μην εμφανίζεται καθόλου. Δείχνει την ευαισθησία ενός ατόμου, την εσωτερική ανησυχία και ανασφάλεια που μπορεί να έχει σε ερωτικά θέματα, συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και δυσκολίες.

5)ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ:Η γραμμή της τύχης, ξεκινάει περίπου από την μέση της παλάμης και καταλήγει στην βάση του μέσου, στο όρος του Κρόνου. Δείχνει τις προκλήσεις και τις επιρροές, που θα κληθεί ένα άτομο, να αντιμετωπίσει και αλλαγές που θα πρέπει να κάνει, στην πορεία της ζωής του. Δείχνει πως επηρεάζεται το άτομο, από την κοινωνία και τα διάφορα παγκόσμια γεγονότα. Επίσης έχει να κάνει με την καριέρα και τις αλλαγές που θα συμβούν στην επαγγελματική σταδιοδρομία κάποιου.

6)ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ:Η γραμμή του ήλιου ή του Απόλλωνα, ξεκινάει από το όρος της Σελήνης και διασχίζει την παλάμη μέχρι το όρος του Ήλιου που βρίσκεται κάτω από τον παράμεσο. Δείχνει πόσο δημοφιλές είναι το άτομο και την κοινωνική του δραστηριότητα. Επαφές και γνωριμίες που μπορεί να το οδηγήσουν στην επιτυχία και αναγνώριση.

7)ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ:Η γραμμή της υγείας, ξεκινάει περίπου από τη βάση του μικρού δαχτύλου και εκτείνεται προς τα κάτω και πλάγια κοντά στην βάση του αντίχειρα. Όταν απουσιάζει από ένα χέρι δείχνει, ότι το άτομο είναι υγιές. Η παρουσία της, συνήθως φανερώνει ότι υπάρχει μια ευαισθησία σε θέματα υγείας και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα.

8)ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗΣ:Η γραμμή της διαίσθησης, είναι μια ημικυκλική γραμμή που εκτείνεται γύρω από το όρος της Σελήνης. Δείχνει έντονη διαίσθηση, ενόραση και ψυχικές ικανότητες που κατέχει το άτομο και αν μπορεί να τις αναπτύξει. Επίσης δείχνει έντονη φαντασία και δημιουργικότητα.

 

 

 

chirobanΣτο Κέντρο “Παραψυχολογίας & Μεταφυσικής” γίνονται συνεδρίες:

 • Χειρομαντείας

Επίσης σας προσφέρει, ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στο τομέα της Χειρομαντείας 

ΧΕΙΡΟΜΑΝΤΕΙΑ
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση της Βεβαίωσης είναι 60 ώρες.
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση του Διπλώματος είναι 120 ώρες.

Υποχρεωτικά μαθήματα:

   •     Η Ιστορία της Χειρομαντείας
   •     Βασικές αρχές Χειρομαντείας
   •     Ανάλυση των γραμμών του χεριού
   •     Ολοκληρωμένη ανάλυση της παλάμης
   •     Συνδυαστική ερμηνεία των γραμμών & των επιμέρους σημαδιών
   •     Ανάλυση των χεριών με βάση το σχήμα, τα νύχια και τα δάχτυλα

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφήστε μια απάντηση