Ρούνος σημαίνει ”κάτι που ψιθυρίζεται”, από το ”ru” που σημαίνει ”μυστικό” ή ”ψίθυρος” και αυτό γιατί η γνώση μεταδιδόταν πάντα προφορικά από το δάσκαλο ή ιερέα στο μαθητευόμενο. Οι Ρούνοι χρησιμοποιούνταν σε μυστικιστικές τελετές, κυρίως απ’ τους Δρυίδες ή τους Σαμάνους. Χαράζονταν πάντα σε ξύλο με μεταλλικό αντικείμενο και σχεδίαζαν τα σύμβολα με το ίδιο τους το αίμα (για να έχουν το ενεργειακό κραδασμό τους). Επέλεγαν το ξύλο γιατί τα δέντρα είχαν πολύ ιδιαίτερη σημασία γι ‘αυτούς αλλά και γιατί έκαιγαν τους Ρούνους στο τέλος κάθε τελετής, ώστε να μείνει κρυφή η γνώση. Τα περισσότερα στοιχεία που έχουμε μας δίνουν πληροφορίες για τους Ρούνους γύρω στο 200 μ.χ.,όμως υπάρχουν και άλλα ιστορικά στοιχεία που αποδεικνύουν τη χρήση τους γύρω στο 1300 π.χ. τουλάχιστον. Το πότε πρωτοχρησιμοποιήθηκαν είναι δύσκολο να το προσδιορίσουμε, γιατί γύρω στον 11 αιώνα όπου άρχισε να επικρατεί ο χριστιανισμός άρχισε μια καταστρατήγηση των φανατισμένων οπαδών για την καταστροφή και απαγόρευση των Ρούνων. Με αποτέλεσμα να έχει χαθεί η περισσότερη γνώση και έχοντας στα χέρια μας ένα αλφάβητο με ιερά σύμβολα που σίγουρα κρύβει πολλά μυστικά.

Το αλφάβητο αυτό ονομάζεται ”FUTHARK” απ’ τα πρώτα 6 γράμματα του αλφαβήτου. Η Ισλανδία χρησιμοποιούσε τους Ρούνους επίσημα μέχρι το 1639 απαγορεύτηκε η χρήση τους, όμως συνεχίστηκε κρυφά η διάδοση της Ρουνικής παράδοσης. Υπάρχουν 3 αλφάβητα: το αρχαίο, το γερμανικό και το αγγλοσαξονικό. Στις μυστικιστικές τελετές χρησιμοποιούσαν πάντα το παλιό. Το αλφάβητο αυτό περιέχει 24 γράμματα-σύμβολα, κάθε γράμμα είναι και ένα σύμβολο που χρησιμοποιείται ως Ρούνος και είναι χωρισμένα σε 3 οικογένειες (AETT). Η κάθε οικογένεια ξεκινώντας απ’ την αρχή αποτελείται από 8 Ρούνους. Η πρώτη οικογένεια ονομάζεται: Οικογένεια FREYRS ή FREYA AETT, η δεύτερη οικογένεια HEIMDALLRS ή HAGALAZ AETT και η τρίτη οικογένεια TYRS ή TIWAZ AETT.

Κάθε Ρούνος συμβολίσει και έχει πάρει το όνομα του από τη φύση δηλαδή από κάποιο στοιχείο ή δύναμη της φύσης, κάποιο ιερό αντικείμενο, κάποια ιερή έννοια ή Θεότητα. Όσον αφορά τώρα τη δημιουργία των Ρούνων, βρίσκουμε την απάντηση στην Κέλτικη παράδοση. Κατά την οποία ο Odin ο πατέρας των Κέλτικων θεών αλλά και των ανθρώπων θέλοντας να αποκτήσει όλη τη γνώση και την σοφία, θυσιάστηκε στο YGGDRASIL το Δέντρο της Ζωής διαπερνώντας τον εαυτό του με το ίδιο του το δόρυ το GUNGNIR μένοντας κρεμασμένος για 9 μέρες και νύχτες. Όταν τα κατάφερε και απέκτησε τη γνώση αυτή κατέβηκε, έκοψε τους Ρούνους απ΄το Ιερό Δέντρο της Ζωής και τους έδωσε στους ανθρώπους για να μοιραστεί μαζί τους τη γνώση και τη σοφία τους.

Οι Ρούνοι μας εξηγούν τις παρελθοντικές ενέργειες που έχουν γίνει και γιατί, μας καθοδηγούν για το τώρα δηλαδή τις ενέργειες που χρειάζονται να γίνουν ώστε να επιτευχθεί αυτό που θέλουμε και μας δείχνουν το μέλλον δηλαδή την έκβαση που θα έχει μια κατάσταση. Εντελώς απλά και ξεκάθαρα μέσα από τους Ρούνους βλέπουμε το μονοπάτι που βαδίζουμε και που καταλήγει αυτό. Οι Ρούνοι είναι μαγικά σύμβολα που μας δίνουν αυτό που θέλουμε. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως φυλαχτά, εξάλλου οι παλιές φυλές τους χάραζαν πάνω τους για προστασία και δύναμη. Τα σύμβολα αυτά είναι πανίσχυρα δίνουν στον κάτοχό τους προστασία, υγεία, χρήματα, αγάπη και ότι άλλο θελήσει. Μέσα από τους Ρούνους καταλαβαίνουμε πως τα πάντα γύρω μας υπάρχουν για κάποιο λόγο, ίσως πολύ πιο περίπλοκο απ’ αυτό που θα μπορούσαμε να καταλάβουμε και πώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας.

 

Στο Κέντρο “Παραψυχολογίας & Μεταφυσικής” γίνονται συνεδρίες:

  • Ρούνων
  • Κέλτικων Ρούνων

Το Κέντρο “Παραψυχολογίας & Μεταφυσικής”, σας προσφέρει επίσης, ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στο τομέα των Κέλτικων Ρούνων και Νεότερων συστημάτων με Ρούνους.

ΚΕΛΤΙΚΟΙ ΡΟΥΝΟΙ & ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση της Βεβαίωσης είναι 40 ώρες.
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση του Διπλώματος είναι 80 ώρες.

 

Υποχρεωτικά μαθήματα:

  •     Η Ιστορία των Ρούνων
  •     Φιλοσοφία των Ρούνων
  •     Βασικοί Κανόνες & Ιδεολογία
  •     Ανάλυση των διάφορων Αλφάβητων
  •     Σημασιολογία των Ρούνων
  •     Ερμηνεία των Ρούνων
  •     Συνδυαστική ανάλυση και ερμηνεία των Ρούνων
  •     Τρόποι ριξίματος των Ρούνων

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφήστε μια απάντηση