ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Κρόνος,

ΟΙΚΟΣ: Δέκατος, ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Παρορμητική, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Γη, ΗΜΕΡΑ: Σάββατο,

ΑΡΙΘΜΟΣ: 8, ΜΕΤΑΛΛΟ: Μόλυβδος, ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Όνυχας, Μαγνητίτης,

Τουρμαλίνη, Ρουμπίνι, ΧΡΩΜΑ: Μαύρο, Καφέ, Κόκκινο σκούρο,

ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Ο Διάβολος, ΣΥΜΒΟΛΟ: Το Κατσίκι, ΒΟΤΑΝΑ: Βελανιδιά,

Παπαρούνα, Καμέλια, Θυμάρι, Ρίγανη, ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Γόνατα, Σπονδυλική στήλη

Ο Αιγόκερως συμβολίζει την κοινωνική καταξίωση. Οι Αιγόκεροι είναι φιλόδοξοι και έχουν επιχειρηματικές ικανότητες. Η οικογένειά τους είναι η κοινωνία από την οποία ζητούν αναγνώριση και δικαιοσύνη. Καταφέρνουν να αναγνωριστούν και να διακριθούν στο κοινωνικό σύνολο, γιατί έχουν υπομονή, επιμονή και διορατικότητα. Οι Αιγόκεροι αντιστέκονται στην αλλαγή και σε οτιδήποτε καινούργιο. Αυτός ο τύπος προσωπικότητας εκφράζει τον αρνητισμό και το φρένο του κυβερνήτη του, Κρόνου. Ώσπου να βρουν το δρόμο τους είναι πεισματάρηδες και επιφυλακτικοί και σπάνια θα τους δει κανείς ευχαριστημένους από τη ζωή τους. Έχουν αυξημένη αίσθηση καθήκοντος και αυτό τους κάνει να χάνουν τον αυθορμητισμό τους και να στερούνται τη χαρά της ζωής.

Οι Αιγόκεροι είναι γενικά στενόμυαλοι, όμως οργανώνουν τη σκέψη και τη δράση τους με βάση συγκεκριμένες στρατηγικές. Δίνουν έμφαση στους στόχους τους και στην απόκτηση δύναμης και εξουσίας. Τα μικρά πράγματα δεν είναι γι’ αυτούς, θέλουν να πετύχουν μεγάλες νίκες και να κερδίσουν ολόκληρο τον κόσμο! Διακρίνονται για το σοφό και πρακτικό πνεύμα τους, προτιμούν όμως την πεπατημένη οδό, την οποία ακολουθούν αποφασιστικά. Μεγάλη σημασία γι’ αυτούς έχει η κοινωνική θέση.

Συναισθηματικά, οι Αιγόκεροι, δυσκολεύονται να εκφραστούν, εξαιτίας του Κρόνου που βάζει φρένο στις συναισθηματικές εξάρσεις. Σαν εραστές γίνονται φλογεροί μόνο όταν αισθανθούν απόλυτα δικαιωμένοι για την επιλογή τους. Λόγω της αδυναμίας τους να δείξουν τα συναισθήματά τους, προσφέρουν στη σχέση τους πολλά υλικά αγαθά. Γίνονται καλοί οικογενειάρχες, γιατί ξέρουν να αναλαμβάνουν ευθύνες, όμως έχουν πολλές απαιτήσεις από τα παιδιά τους και γίνονται αρκετά αυστηροί, με αποτέλεσμα να φαίνεται έντονα το χάσμα των γενεών. Αν τους πειράξει κανείς γίνονται εκδικητικοί και ανταποδίδουν με τον ίδιο τρόπο.

Επαγγελματικά, οι Αιγόκεροι, πετυχαίνουν πάντα γιατί δουλεύουν μανιωδώς. Συνήθως διευθύνουν επιχειρήσεις ή κατέχουν θέσεις «κλειδιά» σε όλους τους τομείς, γιατί είναι αποφασιστικοί και δεν τους τρομάζει κανένα εμπόδιο. Όσον αφορά το χρήμα, έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με αυτό. Το σέβονται και δεν ξοδεύουν ποτέ χωρίς να σκεφτούν. Επενδύουν μόνο αφού το σκεφτούν καλά και αφού πάρουν τη γνώμη των ειδικών. Οι κλασικοί Αιγόκεροι δε ρισκάρουν ποτέ.

Αδύνατα σημεία των Αιγόκερων είναι ο αυταρχισμός τους και ότι θέλουν να εξουσιάζουν τους άλλους. Επίσης, ασκούν πολύ αυστηρή κριτική. Αυτή η εξουσιαστική προσωπικότητα αντιμετωπίζει τη ζωή και τη ζωή των άλλων με βάση τους κανόνες και τα πρέπει.

Γενικά, οι Αιγόκεροι αγαπούν την βεβαιότητα, την τάξη, τους κανόνες και τους νόμους, αντιπαθούν την αταξία, την αναποτελεσματικότητα και την επανάσταση.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail