ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Σελήνη,

ΟΙΚΟΣ: Τέταρτος, ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Παρορμητική, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Νερό,

ΗΜΕΡΑ: Δευτέρα, ΑΡΙΘΜΟΣ: 2, ΜΕΤΑΛΛΟ: Ασήμι,

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Φεγγαρόπετρα, Οπάλιο, Λευκός χαλαζίας, Σελενίτης,

ΧΡΩΜΑ: Άσπρο, Ασημί, Ίριδα, ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Το Άρμα,

ΣΥΜΒΟΛΟ: Η Ημισέληνος, Το Μητρικό Στήθος, Ο Κάβουρας, ΒΟΤΑΝΑ: Νούφαρο,

Ιτιά, Άσπρα Κρίνα, ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Το Στήθος

Ο Καρκίνος χαρακτηρίζεται από μια παρορμητική εκτόνωση του συναισθήματος. Οι Καρκίνοι είναι πολύ ευαίσθητοι, άγονται και φέρονται ανάλογα με τη διάθεση των ατόμων που τους περιβάλλουν και λατρεύουν το σπίτι τους. Σημαντικό για τους Καρκίνους είναι να αισθάνονται ασφαλείς, αγαπούν την οικογένειά τους, είναι συνεσταλμένοι και ντροπαλοί. Φοβούνται την κριτική και τα σχόλια των άλλων, γι’ αυτό και προσπαθούν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Οι Καρκίνοι δεν φανερώνουν εύκολα τις ανάγκες τους, αλλά νοιάζονται πολύ για τις ανάγκες των άλλων. Τα συναισθήματά τους τα κρύβουν καλά και δύσκολα εμπιστεύονται κάποιον. Η Σελήνη επηρεάζει πολύ τη διάθεσή τους, με αποτέλεσμα να περνούν από το ευγενικό και γεμάτο συμπόνια πρόσωπο, στην γκρίνια και στην αυτολύπηση. Έχουν την ανάγκη να ανήκουν κάπου, σε μια οικογένεια ή οργάνωση, όμως στο όνομα της επιτυχίας μπορεί ν’ απομακρύνουν ανθρώπους. Για τους Καρκίνους το σπίτι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και η διάθεσή τους μπορεί να επηρεαστεί αν υπάρχουν αναταραχές στο οικογενειακό περιβάλλον.

Η σκέψη των Καρκίνων, συνήθως κατακλύζεται από συναισθήματα με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην σκέφτονται λογικά. Το θέμα ασφάλεια είναι πρωταρχικό στη σκέψη τους. Οι αποφάσεις τους στο παρόν επηρεάζονται από γεγονότα και σχέσεις του παρελθόντος. Στην πραγματικότητα, οι Καρκίνοι λειτουργούν ικανοποιητικά όταν εμπιστεύονται το ένστικτό τους.

Συναισθηματικά οι Καρκίνοι είναι πολύ ευαίσθητοι, είναι ταυτισμένοι με τις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων, με αποτέλεσμα αυτό να τους δυσκολεύει στο να καθορίσουν τη δική τους θέση. Οι Καρκίνοι προσφέρουν αφειδώς τη στοργή και την αγάπη τους και διοχετεύουν στο περιβάλλον τους ασφάλεια και σταθερότητα. Στις δύσκολες στιγμές χρειάζονται κάποιον στο πλευρό τους, γιατί συνήθως τα χάνουν με την πρώτη αναποδιά. Όταν αισθανθούν ότι δεν είναι αγαπητοί, στο περιβάλλον τους, πληγώνονται και αναζητούν την αποκλειστικότητα στην αγάπη. Όταν αγαπούν περιμένουν ανταπόδοση, διαφορετικά γίνονται εκδικητικοί. Αν νιώσουν ότι απειλούνται συναισθηματικά, κλείνονται στον εαυτό τους.

Επαγγελματικά οι Καρκίνοι ξεχωρίζουν για την πρακτικότητα και τις μεγάλες επιδόσεις τους. Αναλαμβάνουν δύσκολα δράση, αλλά έχουν μια ιδιαίτερη ικανότητα να συλλαμβάνουν ανά πάσα στιγμή αυτά που γίνονται γύρω τους και γι’ αυτό διαπρέπουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή στις επιχειρήσεις. Σε σχέση με το χρήμα, οι Καρκίνοι είναι πολύ καλοί στην διαχείριση των οικονομικών τους, θέλουν να νιώθουν ασφάλεια και είναι πολύ γενναιόδωροι με τα πρόσωπα που αγαπούν.

Γενικά οι Καρκίνοι είναι συναισθηματικά ευαίσθητοι και ευάλωτοι και αναζητούν απεγνωσμένα την ασφάλεια, σαν χαρακτήρες είναι τρυφεροί και στοργικοί και αγαπούν το σπίτι, οτιδήποτε έχει σχέση με το νερό και τα αντικείμενα συναισθηματικής αξίας.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail