Barack Obama ένας άνθρωπος που θα μείνει στην ιστορία! Αδιαμφισβήτητα σαν τον πρώτο έγχρωμο πρόεδρο θα μείνει στην ιστορία, όμως δεν είναι μόνο αυτό μιας και ο λαός βλέπει σε αυτόν ακόμα περισσότερα. Ο γενέθλιος χάρτης δίνει μια δυναμική, ο Obama χρησιμοποίησε τη δυναμική που του δίνει ο Κρόνος αλλά και φυσικά ο Δίας με το καλύτερο τρόπο για να πετύχει το αδύνατο.

Πως αντιμετωπίζει τη ζωή και πως τον βλέπουν οι άλλοι
Οι προσδοκίες για τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ το 2008 ήταν μεγάλες, ο Barack Obama γεννημένος στη Χονολουλού, της Χαβάης, έχει ωροσκόπο Υδροχόο, που υποστηρίζει την αλλαγή, την καινοτομία, και την ανθρώπινη πρόοδο, αυτό έκανε τον Αμερικανικό λαό να δει στο πρόσωπό του ένα ηγέτη που μπορεί να αλλάξει πολλά και να καινοτομήσει. Ο Ουρανός, ο πλανήτης των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, είναι στον Λέοντα και στον 7ο οίκο και σε σύνοδο με το Βόρειο δεσμό, δίνοντάς του μια μεγάλη ώθηση για να αλλάξει τα κατεστημένα και να φέρει μια νέα πνοή σε καίρια ζητήματα και του δίνει την εικόνα ενός διαφορετικού ηγέτη προς τον κόσμο. Ο λαός είδε σε αυτόν ένα νέο ηγέτη που μπορεί να φέρει την αλλαγή και να δώσει νέα ελπίδα σε μια εποχή κρίσιμη για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Κρόνος τον κάνει ιδιαίτερα απαιτητικό και τον βοηθάει να προγραμματίζει σωστά βήματα που θέλει να κάνει χωρίς να είναι απερίσκεπτα. Ο Κρόνος και ο Δίας σε σύνοδο είναι πάντα μια πολύ καλή ένδειξη για έναν ηγέτη μιας και μαζί μπορούν να δημιουργήσουν ένα σταθερό οικοδόμημα, είναι ανάδρομοι και στον 12ο οίκο, του παρέχουν τη δυνατότητα να είναι πειθαρχημένος και συστηματικός σε όσα κάνει.

Ο Εσωτερικός κόσμος και η ώθηση
Ο Ήλιος στον Λέοντα τον κάνει να θέλει να ξεχωρίσει, είναι σημαντικό για εκείνον να δημιουργήσει και να εκτιμηθεί για τη μοναδική συμβολή του. Έχετε μεγάλο όραμα και αποφασιστικότητα, με τον Ήλιο στον 6ο οίκο προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες που έχουν ο άλλοι για εκείνον, είναι τελειομανείς και εργάζεται σκληρά για να καταφέρει τους στόχους του αν και δεν είναι πάντα εύκολο για εκείνον. Ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, του δίνει μια δημιουργική φαντασία και προσωπικότητα, θέλει να υλοποιήσει τα όραμα που έχει όμως δεν είναι πάντα εφικτά πράγμα που τον απογοητεύει συχνά. Το τετράγωνο Ήλιου-Ceres και Ceres-Βόρειου Δεσμού φανερώνει έλλειψη φροντίδας από τον πατέρα και σαν επέκταση τον ωθεί να θέλει να δώσει στους άλλους τη φροντίδα που εκείνος δεν πήρε.
Ψυχισμός και ικανότητές
Έχει μεγάλη πειθώ και χειρίζεται καλά το λόγο με τον Ερμή στο Λέοντα και στον 6ο οίκο, έχει μεγάλη διπλωματία, την ικανότητα να είναι προσιτός στο κόσμο και να μεταδίδει το όραμά του μιλώντας κατευθείαν στην καρδιά των ανθρώπων. Ο Ερμής σε αντίθεση με το Δία, αν και αφθονεί σε δημιουργικές ιδέες ίσως του είναι δύσκολο να επικεντρωθεί σωστά στην εξέλιξή τους, το εξάγωνο με τη Σελήνη πάλι κάνει τους άλλους να τον εμπιστεύονται εύκολα κατανοεί καλά τις γυναίκες και είναι ευαισθητοποιημένος προς τις γυναίκες και θέματα που αφορούν την υγεία και τα αδύναμα στρώματα.
Συναισθηματικός κόσμος
Η Σελήνη στον 4ο οίκο και σε εξάγωνο με τη Juno, δείχνει την έντονη επιρροή από τη μητέρα του για την εξέλιξή του και την ώθηση που του έδωσε να παλέψει για όσα επιθυμούσε, το τετράγωνο με το Πλούτωνα φανερώνει όπως και με το Χείρωνα πως η σχέση με τη μητέρα έχει επιδράσει αρνητικά στη ψυχολογία του και στο πως αντιμετωπίζει κάποιες καταστάσεις όπως και τις σχέσεις του, του δίνει μια κυκλοθυμική προσωπικότητα και μια επιθυμία για συναισθηματική ασφάλεια. Ακόμα και να είχε μια καλή σχέση με τη μητέρα του, κάποια γεγονότα του και συμπεριφορές είναι δυνατόν να δημιουργήσουν μια έλλειψη εσωτερική που μεταφέρθηκε στον ψυχολογικό του κόσμο και στις συναισθηματικές του σχέσεις.
Η Αφροδίτη στο Καρκίνο και στον 5ο οίκο, τον κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στους κοντινούς του ανθρώπους και οι οικογενειακές παραδόσεις είναι πολύ σημαντικές για εκείνον όπως και το να φροντίζει όσους αγαπάει. Η όψη χιαστί Αφροδίτης-Δία, δείχνει μια επιρροή από τρίτα άτομα που πολλές φορές δεν είναι θετική στις επιλογές του, το τρίγωνο με το Χείρωνα δείχνει μα τάση ανασφάλειας και κάποιων προκλήσεων στις σχέσεις του λόγω της παιδικής του ηλικίας, ένα αίσθημα μη αποδοχής από τους άλλους.

Φιλοδοξία και στόχοι
Με τον Άρη στον Παρθένο και στον 7ο οίκο, θέτει υψηλά στάνταρ σε όσα κάνει και ζητάει πάντα την καλή διεκπεραίωσή τους. Είναι πολλές φορές ισχυρογνώμων και αυτό φέρνει εντάσεις στις σχέσεις και στις συνεργασίες του, που όμως καταφέρνει να γλιτώνει τη ρήξη τη τελευταία στιγμή. Το τρίγωνο που κάνει ο Άρης με τον Κρόνο και την Ceres, του δίνει μεγάλη αντοχή και προθυμία να βελτιώσει καταστάσεις και να βαδίζει με έναν καλά σχεδιασμένο και μεθοδευμένο τρόπο.
Έχει την ικανότητα να επιδιώκει μεγάλους στόχους και να έχει μεγάλη πειθαρχία με το Κρόνο στον Αιγόκερω και στον 12ο οίκο, έχει αίσθηση της ευθύνης και δεν ικανοποιείται εύκολα αν δεν φτάσει στο στόχο του όπως εκείνος επιθυμεί. Η πρακτική πλευρά της ζωής και ιδιαίτερα οι στόχοι του, τον απομακρύνουν πολλές φόρες από δικές του επιθυμίες και ανάγκες. Η θέση του Κρόνου δείχνει πως υπάρχουν μέσα του φόβοι που δύσκολα έχει αντιμετωπίσει όπως και υπερβολικό άγχος που επηρεάζει την υγεία του. Δυο όψεις που κάνει ο Κρόνος είναι ιδιαίτερα δύσκολες για εκείνον, σε χιαστί με τον Ουρανό κυβερνήτη του Ωροσκόπου του και με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης, εδώ χρειάζεται αρκετή εστίαση ώστε να ανταπεξέλθει λόγω εσωτερικών διακυμάνσεων που μπορούν να φέρουν κάποιο διχασμό και ανασφάλεια στην διεκπεραίωση στόχων και κανόνων που υπάρχουν. Η ισορροπία ανάμεσα στα κατεστημένα και στην αλλαγή είναι λεπτή και για να εξελιχτεί θετικά πρέπει να κάνει την υπέρβαση.

Άλλες επιρροές
Ο Δίας σε σύνοδο με τον Κρόνο, είναι ανοιχτό σε προοδευτικές ιδέες και προοπτικές, δίνει χρόνο και ενέργειά για να βοηθήσει τους άλλους ουσιαστικά, σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, και έχει ανιδιοτέλεια στις αποφάσεις του. Ακόμα και οι μεγαλύτερες του φιλοδοξίες μετριάζονται όμως εύκολα μπροστά στο κοινό συμφέρον.

Ο Ουρανός στον Λέοντα στον 7ο οίκο του και σε σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό, τον κάνει υπερήφανο, ισχυρογνώμων και διεκδικητικό απέναντι σε μορφές εξουσίας που επιθυμεί να αλλάξει. Μπορεί εύκολα να συνεργαστεί με άτομα που διαφέρουν αρκετά από αυτόν όμως πάντα προσπαθεί να δώσει μια διαφορετική οπτική στον συνομιλητή του ώστε να αλλάξει όσα θεωρεί άδικα ή λανθασμένα.

Ο Ποσειδώνας στον 9ο οίκο, σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα και σε τρίγωνο με τον Χείρωνα, δίνει καλλιτεχνικές τάσεις αλλά και έναν άστατο ψυχολογικό κόσμο που μπορεί να δημιουργεί αίσθημα θλίψης διότι θέλοντας να βοηθήσει σε συλλογικό επίπεδο την ανθρωπότητα πολλές φόρες αντιλαμβάνεται πως αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο.

Ο Πλούτωνας σε συζυγία με το Βόρειο Δεσμό, ενδυναμώνει της ποιότητες ενός καλού ηγέτη και βοηθάει να αντιμετωπίσει σωστά τους άλλους ώστε να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα για ένα κοινό σκοπό, η όψη αυτή δίνει μεγάλη εσωτερική δύναμη αλλά και μια εσωτερική ταλάντευση στην ισορροπία του σωστού και του λάθους που χρειάζεται να εξισορροπηθεί ώστε να σπάνε οι κανόνες όταν χρειάζεται.

 

* Η Αστρολογική ανάλυση του Barack Obama, του Κωνσταντίνου Πάππα PhD, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ASTRA & ΟΡΑΜΑ Συλλεκτικό τεύχος Ιανουαρίου 2017.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφήστε μια απάντηση