Για πολλούς η λέξη «αύρα» σημαίνει κάτι το μεταφυσικό ή το ανεξήγητο! Τι είναι, όμως, η αύρα;

Οι ορισμοί που έχουν δοθεί ποικίλουν ανάλογα με τη σκοπιά του κάθε ερευνητή. Για κάποιους η αύρα είναι ένα «μεταφυσικό» κέλυφος γύρω από το βιολογικό μας σώμα. Της δίνουν ιδιότητες μεταφυσικές και αποκρυφιστικές και γενικά της αποδίδουν τις ιδιότητες αυτού που αντιλαμβάνονται ως Ψυχή.

Για κάποιους άλλους, δεν υπάρχει καθόλου αύρα. Θεωρούν απλά ότι γύρω από το σώμα υπάρχει ένα πεδίο θερμότητας χωρίς καμία ιδιότητα κι ότι έχουμε κάνει πολύ φασαρία προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε κάτι χωρίς ιδιότητες. Η απάντηση, όμως, στο αρχικό ερώτημα «τι είναι η αύρα;» είναι η εξής: η αύρα είναι το αποτύπωμα της βιοενέργειας, είναι το άθροισμα των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων των κυττάρων οποιουδήποτε ζώντος σώματος. Η αύρα δηλαδή απεικονίζει την ζωτική μας δύναμη, τα ενεργειακά μας αποθέματα και κάποιες από τις πολύ προσωπικές μας ιδιότητες.

Η μελέτη της αύρας δεν είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να το παρουσιάσουν έτσι. Δεν είναι μόδα της εποχής που θα περάσει μετά από λίγο. Μια πρώιμη, πλάγια αναφορά που έχουμε γύρω από τη μελέτη της αύρας έρχεται μέσα από την αρχαία ελληνική μυθολογία, όταν παρουσιάστηκε η σεβάσμια μορφή του σοφότερου όλων των Κενταύρων του Χείρωνα. Ωστόσο, παρόλο που η φιγούρα του Χείρωνα περιβλήθηκε με ιδιαίτερη αίγλη, και του αποδόθηκαν εξαιρετικές θεραπευτικές δυνάμεις, οι αναφορές σ’ αυτόν ήταν ομιχλώδεις μέχρι να ασχοληθούν μαζί του οι Πυθαγόρειοι. Μόνο τότε, μέσα από την επιστήμη της ονοματολογίας και της αναγωγής έγινε ξεκάθαρο το τι ακριβώς σήμαινε το όνομα «Χείρων ο Κένταυρος»: ο δια των χειρών κεντών την αύρα. Δηλαδή αυτός που «κεντά» την αύρα με τα χέρια του. Ίσως γι’ αυτό να τον θεωρούσαν και τόσο τρανό θεραπευτή. Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, λοιπόν, όχι μόνο γινόταν αναφορά για την αύρα, αλλά δινόταν και ιδιαίτερη έμφαση σε θεραπείες του σώματος μέσω αυτής. Επίσης, αναφορές για την αύρα υπάρχουν και στις παραδοσιακές θεραπείες της Ανατολής, που υποστηρίζουν ότι όχι μόνο υπάρχει αύρα, αλλά και ότι μπορούμε να επέμβουμε ευεργετικά πάνω της βελτιώνοντας την υγεία.

Μετά από χρόνια ερευνών και πειραμάτων, η απεικόνιση της αύρας μέσω ειδικής φωτογράφησης είναι πλέον πραγματικό γεγονός, που χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα. Τιμώντας το όνομα του εφευρέτη τους, οι φωτογραφίες αυτές ονομάζονται ως σήμερα «Κίρλιαν». Έτσι, μπορούμε να δούμε και να μελετήσουμε εμπεριστατωμένα τα ευρήματα κάθε φωτογράφησης.

Οι φωτογραφίες Κίρλιαν μελετήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 από στρατιωτικές και πολιτικές οργανώσεις για την ευρύτερη κατανόηση του ανθρώπου, της ιδιοσυγκρασίας του και της συναισθηματικής κατάστασης που βιώνει στο παρόν, με σκοπό – πιθανόν – τον έλεγχο του ατόμου σε μικρή ή και σε ευρεία κλίμακα.

Σήμερα, η μελέτη και η ανάλυση της ανθρώπινης αύρας μπορεί να είναι χρήσιμη σε προσωπικό επίπεδο και να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή αυτογνωσίας, ενδοσκόπησης και εξέλιξης του ατόμου. Έτσι, λοιπόν, η ανάλυση της αύρας και των ιδιοτήτων της έχει ως τελικό στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ατόμου.

Μάθετε και εσείς τα μυστικά της αύρας σας!

 

Διαβάστε αναλυτικά τα χρώματα της Αύρας και των ιδιοτήτων της, πατώντας πάνω στο χρώμα που επιθυμείτε

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφήστε μια απάντηση