ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20 Μαρτίου – 19 Απριλίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Άρης,

ΟΙΚΟΣ: Πρώτος, ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Παρορμητική, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Φωτιά, ΗΜΕΡΑ: Τρίτη,

ΑΡΙΘΜΟΣ: 9, ΜΕΤΑΛΛΟ: Σίδηρος, ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Μαγνητίτης, Αιματίτης,

Κόκκινος Ίασπις, Ρουμπίνι, ΧΡΩΜΑ: Κόκκινο, ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Ο Αυτοκράτορας,

ΣΥΜΒΟΛΟ: Το Κριάρι, ΒΟΤΑΝΑ: Τσουκνίδα, Βάλσαμο, Μελισσόχορτο,

ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Το κεφάλι

Ο Κριός είναι αδύνατο να περάσει απαρατήρητος. Είναι το ζώδιο του ηγέτη και της πρωτοπορίας. Οι Κριοί προβάλλουν έντονα το δυναμικό εγώ τους, είναι κτητικοί και τους αρέσει να προστατεύουν τα άτομα που αγαπούν. Είναι ενθουσιώδεις, αυθόρμητοι, αποφασιστικοί, εξωστρεφείς και διακρίνονται για την ευθύτητά τους, για τους Κριούς δεν υπάρχει «δήθεν». Ξέρουν να ελίσσονται όταν πρέπει και να αποφεύγουν τις κακοτοπιές, χωρίς ποτέ να εγκαταλείπουν το σκοπό τους. Βασικός τους στόχος είναι η νίκη, ενώ τους συναρπάζει ο ανταγωνισμός.

Οι Κριοί είναι γεννημένοι ηγέτες, καταφέρνουν τα πάντα μόνοι τους και αποφεύγουν την ομαδική συνεργασία. Έχουν μια ιδιαίτερη ζωτικότητα, διακρίνονται από θάρρος και κουράγιο και εκτιμούν αφάνταστα την ελευθερία και την ειλικρίνεια. Δεν φοβούνται την σκληρή δουλειά, είναι γενναιόδωροι και γεμάτοι ενθουσιασμό.

Οι Κριοί έχουν καταπληκτικές επαγγελματικές επιδόσεις και προτιμούν τα ατομικά επαγγέλματα, στα οποία μπορούν να είναι κύριοι του εαυτού τους. Είναι πολύ φιλόδοξοι και ψάχνουν συνεχώς για νέους δρόμους με σκοπό να βελτιώσουν την επαγγελματική τους θέση. Είναι από τη φύση τους μαχητές και η αγαπημένη τους φράση είναι «ο τολμών νικά».

Συναισθηματικά οι Κριοί αν και δυνατοί, είναι αθώοι σαν τα μικρά παιδιά, αυτό είναι και το ευαίσθητο σημείο τους. Ερωτεύονται με πάθος αλλά βαριούνται εύκολα. Στην ερωτική τους ζωή δεν υπάρχει ρομαντισμός και γι’ αυτό αναζητούν συντρόφους αναλόγων πεποιθήσεων. Είναι άπιστοι και εξαιτίας αυτού αντιμετωπίζουν προβλήματα στον έγγαμο βίο τους. Το να συμβιώνει κανείς με έναν Κριό, είναι σαν να δίνει καθημερινή μάχη. Έχουν σπάνια ελεύθερο χρόνο, ασχολούνται με τον αθλητισμό και λατρεύουν τη νυχτερινή ζωή.

Τα ελαττώματα του Κριού είναι η ανυπομονησία, το προσωπικό του συμφέρον που πολλές φορές τον κάνει χειριστικό με τους γύρω του και η τάση του να ρισκάρει θέτει πολλές φορές σε κίνδυνο τον ίδιο και τους άλλους.

Όσο αφορά τα χρήματα οι Κριοί τα ξοδεύουν παρορμητικά. Με την τάση που έχουν να ρισκάρουν, συνήθως αγαπούν τα τυχερά παιχνίδια και σπάνια αποταμιεύουν.

Γενικά οι Κριοί αγαπούν τον ενθουσιασμό, τον κίνδυνο, το σεξ και τη σάτιρα και μισούν την ηρεμία, την μονοτονία, την αδικία και την υποκρισία.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail