ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 21 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Κρόνος &

Ουρανός, ΟΙΚΟΣ: Ενδέκατος, ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Σταθερή, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Αέρας,

ΗΜΕΡΑ: Κυριακή, ΑΡΙΘΜΟΣ: 4, ΜΕΤΑΛΛΟ: Ουράνιο, Μόλυβδος,

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Φεγγαρόπετρα, Οπάλιο, Φθορίτης, Χαλκηδόνιος, Άκουα Μαρίνα,

ΧΡΩΜΑ: Μπλε ανοιχτό, Μπλε/Πράσινο φωτεινό, ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Το Αστέρι,

ΣΥΜΒΟΛΟ: Το Κύμα, το Κιούπι που ρίχνει νερό, ΒΟΤΑΝΑ: Βαλεριάνα, Παπαρούνα, Ορχιδέα,

ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Γάμπες, Αστράγαλοι

Ο Υδροχόος αντιπροσωπεύει οτιδήποτε καινούργιο, μοντέρνο και εξτρεμιστικό. Οι Υδροχόοι έχουν πολύ έντονο το «εγώ», το οποίο τείνει να ταυτιστεί με τον κόσμο. Έχουν μυστικιστικές τάσεις, γίνονται φορείς νέων ιδεών, είναι αναμορφωτές και επαναστάτες, αλλά κυρίως θεωρητικά. Είναι αντισυμβατικοί και ιδεαλιστές, αναλυτικοί και απρόβλεπτοι, επαναστατικοί αλλά και πεισματάρηδες, ευφυείς και ταυτόχρονα άστοχοι. Οι Υδροχόοι έχουν ιδιόρρυθμη προσωπικότητα που εκφράζεται διαφορετικά, ανάλογα με το ποιος από τους δυο κυβερνήτες (Κρόνος ή Ουρανός) έχει το πάνω χέρι. Αντιτίθενται στην παράδοση, είναι ριζοσπαστικοί και ξεχωρίζουν για τις ανατρεπτικές τάσεις τους. Αισθάνονται συνέχεια αδικημένοι από την ζωή, γι’ αυτό πολεμούν. Είναι κυκλοθυμικοί και συχνά ξαφνιάζουν το περιβάλλον τους με τον τρόπο που σκέφτονται. Οι σπουδαίες αρετές τους είναι η διαίσθηση και η διορατικότητα που τους επιτρέπουν να βλέπουν μακριά και να δημιουργούν κατάλληλες προϋποθέσεις για το μέλλον.

Το μυαλό των Υδροχόων προσπαθεί να ακολουθήσει λογικές διαδικασίες, όμως ξαφνικά μπορεί να οδηγηθούν σε σκέψεις πέρα από τις παραδεδομένες. Ο συνδυασμός αυτός, συνήθως αποτελεί δείκτη ενός έξοχου μυαλού. Οι Υδροχόοι αναζητούν τη δικαιοσύνη και την ισότητα και απαιτούν αλλαγή του κατεστημένου. Πολλές φορές μένουν κολλημένοι για πολύ καιρό σε συγκεκριμένες ιδέες. Έχουν το όραμά τους και μένουν πιστοί σε αυτό και αν κάποιος ή κάτι δεν ταιριάζει με το όραμα αυτό, τότε απλώς το διαγράφουν ή το απομακρύνουν. Συναισθηματικά, οι Υδροχόοι, τις περισσότερες φορές είναι απόμακροι και ψυχροί. Η συμπεριφορά των Υδροχόων προς το ταίρι τους είναι πλαισιωμένη από κάθε λογής ιδιοτροπία. Άλλοτε είναι φλογεροί, άλλοτε ψυχροί και πολλές φορές είναι άπιστοι και ρηχοί. Πρέπει να καταβάλλουν προσπάθειες για να ξεπεράσουν αυτά τα μειονεκτήματα. Τους ενδιαφέρει μια ερωτική σχέση που θα συνδυάζει σώμα και πνεύμα, όμως ενώ λαχταρούν τη σταθερότητα, νιώθουν να καταπιέζονται στα πλαίσια μιας μόνιμης σχέσης.

Επαγγελματικά, οι Υδροχόοι, συνήθως επιλέγουν να ασχοληθούν με την ανθρωπιστική προσφορά και διαλέγουν επαγγέλματα που σχετίζονται με την επιστήμη, την ιατρική και την ψυχολογία. Συχνά, δένονται τόσο πολύ με τη δουλειά τους που χάνουν την επαφή τους με τον έξω κόσμο. Όταν αγαπούν το αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται, αγαπούν τους συνεργάτες τους, σε αντίθετη περίπτωση όμως απομονώνονται και η στάση τους παρεξηγείται. Όσον αφορά το χρήμα, οι Υδροχόοι είναι άλλοτε συγκρατημένοι και άλλοτε παρορμητικοί, ανάλογα με το ποιός από τους δυο κυβερνήτες επικρατεί. Με τον Κρόνο αποταμιεύουν, ενώ με τον Ουρανό μπορεί να βρεθούν πνιγμένοι στα χρέη.

Αδύνατα σημεία των Υδροχόων είναι ότι χαρακτηρίζονται από μανίες και συχνά κολλάνε σε εκκεντρικές ιδέες. Επίσης, η έντονη και σχεδόν ψυχαναγκαστική ανάγκη τους για αλλαγή, τους κάνει να ενεργούν σπασμωδικά.

Γενικά, οι Υδροχόοι αγαπούν την αλλαγή, το χάος και την τεχνολογία, αντιπαθούν τον κομφορμισμό, τους κανόνες και την ρουτίνα.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail