Η χαρτομαντεία με απλή τράπουλα είναι μια από τις παλαιότερες και πιο κοινές μορφές μαντείας. Η Απλή Τράπουλα ήρθε στην Ευρώπη τον δέκατο τέταρτο αιώνα από τη Μέση Ανατολή. Η παράδοση της απλής τράπουλας πήγε από τη Δυτική Ασία, στην Αίγυπτο, και στη συνέχεια, στη Βόρεια Αφρική. Υπάρχουν πολλές αναφορές για τράπουλες από το 1377, όπως και τραπουλόχαρτα που έχουν βρεθεί στην Κίνα από τον δέκατο αιώνα. Η πρώτη όμως επίσημη ιστορική καταγραφή είναι το 900 μ.χ. στην Ινδία.

Θεωρείται ότι η απλή τράπουλα έχει τη ρίζα της στη τράπουλα των Μαμαλίγκων. Αυτές οι κάρτες δεν είχαν εικόνες ή παραστάσεις, αντιθέτως είχαν κάποιες φιγούρες (Βασιλιάς, Βασίλισσα, κ.α.). Χωρίζονταν όπως και η απλή τράπουλα σε 4 μέρη, δηλαδή κούπες, σπαθιά, μπαστούνια και καρό.

Η Χαρτομαντεία με την απλή τράπουλα έγινε πολύ γνωστή από τους Τσιγγάνους που τη χρησιμοποιούσαν για να προβλέψουν γεγονότα και καταστάσεις για το μέλλον της φυλής τους αλλά και ταξιδιωτών.

Οι τράπουλες διαφέρουν από χώρα σε χώρα ανάλογα με τον αριθμό των καρτών που περιλαμβάνονται σε κάθε τράπουλα, τη εμφάνιση και το πώς χωρίζονται. Συνήθως πάντα μέσα σε μια τράπουλα συμπεριλαμβάνεται και μια ή επιπλέον κάρτες που ονομάζονται Τζόκερ. Συνήθως οι Τζόκερ δεν περιλαμβάνονται στην μαντεία, αλλά κάποιοι επιλέγουν να τα χρησιμοποιούν και δώσουν στη κάρτα την έννοια του ανόητου από τη Ταρώ (νέα αρχή, νέες εξελίξεις, αστάθεια, πρόβλεψη κινδύνου). Ωστόσο καλό είναι να γνωρίζουμε πως ο Τζόκερ είναι μια μετέπειτα προσθήκη που έγινε το 1860 για διασκεδαστικούς λόγους σε ένα παιχνίδι με τραπουλόχαρτα. Από τη δεκαετία του 1880 και μετά άρχισε να εμφανίζεται σε πολλές τράπουλες σε όλο τον κόσμο.

Οι κάρτες έχουν τη δική τους προσωπικότητα και τρόπους με τους οποίους αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, για να αναπτύξουν μια ιστορία ή μια συνολική εικόνα του θέματος.

 

 

Στο Κέντρο “Παραψυχολογίας & Μεταφυσικής” γίνονται συνεδρίες:

  • Χαρτομαντείας με απλή τράπουλα

 

Το Κέντρο “Παραψυχολογίας & Μεταφυσικής”, σας προσφέρει επίσης, ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στο τομέα της Χαρτομαντείας με Απλή Τράπουλα.

ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση της Βεβαίωσης (σε κάθε τομέα) είναι 48 ώρες.
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση του Διπλώματος (σε κάθε τομέα) είναι 96 ώρες.

 

Επιλογή Τομέα:

  • Απλή Τράπουλα
  • Τράπουλα Μικρή Λενορμάν (Le Petit Lenormand)
  • Τράπουλα Χαλ 
  • Τράπουλα Σφίγγα 
  • Τράπουλα των Κρυστάλλων
  • Τράπουλα των Ρούνων
  • Τράπουλα I Ching
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφήστε μια απάντηση