Το τέταρτο τσάκρα πράσινου χρώματος βρίσκεται κοντά στην καρδιά. Το ανώτερο μέρος συνδέεται με την αγάπη, ενώ το κατώτερο με τη θέληση. Για μια καλή ψυχοσωματική λειτουργία, τα δυο αυτά μέρη πρέπει να είναι σε ισορροπία. Δίνει ενέργεια στην καρδιά, στο κυκλοφορικό σύστημα, στον θύμα αδένα, στην ράχη, μεταβολίζει την ενέργεια της αγάπης και αντιπροσωπεύει τον φορέα μέσω του οποίου νιώθουμε συναισθήματα για εμάς τους ίδιους αλλά και για όλη την ανθρωπότητα, πίστη και ευτυχία για ότι έχουμε. Είναι το κέντρο μέσω του οποίου αγαπάμε τους άλλους και σχετιζόμαστε με την ίδια τη ζωή.

Όταν το 4º τσάκρα είναι αρμονικό, δίνει: Ακτινοβόληση αγάπης, εμπιστοσύνη, κατανόηση, συμπόνια, χαρά στην καρδιά, γενναιοδωρία, αφθονία, αγάπη άνευ όρων, ισορροπία δούναι και λαβείν, συναισθηματική σταθερότητα, αίσθηση γενικής ευεξίας, αρμονία.

Όταν το 4º τσάκρα είναι δυσαρμονικό, δίνει: Θλίψη, δυσπιστία, ανικανότητα συγχώρεσης, μελαγχολία, απώλεια της χαράς για ζωή, ζήλια, συναισθηματική κτητικότητα, εκδικητικό πνεύμα, δυσαρέσκεια, συναισθηματική εξάρτηση, αίσθημα χωρισμού από τον άλλον, πλεονεξία, αμφιβολία για τις ικανότητές μας.

 

ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Anahata
ΕΝΝΟΙΑ: Μη οργανωμένος ήχος
ΣΥΜΒΟΛΟ: Γκρίζο εξάκτινο αστέρι, γαλαζοπράσινος καπνός
ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Αέρας
ΠΕΡΙΟΧΗ: Βρίσκεται στο κέντρο του στήθους
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: Καρδιά, άνω τμήμα σπονδυλικής στήλης συμπεριλαμβανομένου του θώρακα και της θωρακικής κοιλότητας, κατώτερο τμήμα των πνευμόνων, αίμα και κυκλοφορία του, επιδερμίδα
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΑΔΕΝΕΣ: Θύμος αδένας
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΑΙΣΘΗΣΗ: Αφή
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ: τη καρδιά, τους πνεύμονες, τα συναισθήματα.
Είναι υπεύθυνο για τα αισθήματα μας, την αγάπη που νιώθουμε για τον εαυτό μας και για τους άλλους
ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ: Πράσινο
ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Οι Κρύσταλλοι που αντιστοιχούν είναι οι ροζ και οι πράσινοι. Αβεντουρίνη, πράσινη τουρμαλίνη, χρυσοπράσιο, πράσινος νεφρίτης, σμαράγδι, ροζ χαλαζίας, ροζ κουνζίτης, ροδοχρωσίτης, ροζ τουρμαλίνη.
ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ: Τριαντάφυλλο, περγαμόντο, νερολί, palmarosa
ΠΛΑΝΗΤΗΣ: Αφροδίτη
ΔΟΝΗΣΗ: 528.55 Hz
ΗΧΗΤΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ: Yum, Yam
ΜΟΥΣΙΚΗ ΝΟΤΑ: Fa

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail