Το έκτο λουλακί ή βιολετί τσάκρα βρίσκεται στην κεφαλή, το ανώτερο μέρος του είναι στο μέτωπο και το κατώτερο στον αυχένα με τη ρίζα στο κέντρο της κεφαλής. Η ανώτερη όψη συνδέεται με τη διερμήνευση εννοιών και η κατώτερη με την πρακτικότητα. Δίνει ενέργεια στην υπόφυση, στην παρεγκεφαλίδα, στο νευρικό σύστημα,, στα μάτια και διακυβερνά την όραση. Αποκαλούμενο «τρίτο μάτι», είναι έδρα των διαισθήσεων, των αισθήσεων και των διοράσεων. Αντιπροσωπεύει την ψυχική ικανότητα, την εξωαισθητήρια αντίληψη και συνδέεται με την θεϊκή αγάπη, μια αγάπη που βλέπει κάθε μορφή ζωής ως εκδήλωση του Θεού.

Όταν το 6º τσάκρα είναι αρμονικό, δίνει: Πνευματική διαύγεια, δημιουργικότητα, διαίσθηση, ευαισθησία, τηλεπάθεια, αντιληπτικότητα, αυτογνωσία, ενόραση, συμπόνια, ικανότητα να «βλέπουμε» το καλύτερο για την αυτοπραγμάτωσή μας, ικανότητα να προβλέπουμε, εξισορροπημένη φαντασία, ισορροπία των δυο ημισφαιρίων, φαντασία στον έρωτα.

Όταν το 6º τσάκρα είναι δυσαρμονικό, δίνει: Αναποφασιστικότητα, διανοητική σύγχυση, μη κατανόηση του εγώ, υπερευαισθησία που προκαλεί άγχος, εσφαλμένη θεώρηση της ζωής, υπερβολική φαντασία ή έλλειψη αυτής, δεισιδαιμονία, διχασμό του εγώ, φθόνο για τις ικανότητες των άλλων, υπερβολική ανησυχία και φοβίες.

 

ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Ajna
ΕΝΝΟΙΑ: Εντολή
ΣΥΜΒΟΛΟ: Κύκλος στο γαλάζιο του ουρανού
ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Εσωτερική όραση και ακοή
ΠΕΡΙΟΧΗ: Βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια, στο κέντρο
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: Πρόσωπο, μάτια, αυτιά, μύτη, παρεγκεφαλίδα, ρινικοί κόλποι, κεντρικό νευρικό σύστημα, υπόφυση
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΑΙΣΘΗΣΗ: Όλες οι αισθήσεις, ενόραση
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΑΔΕΝΑΣ: Υπόφυση
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ: την υπόφυση, τις σκέψεις, μεταφυσικές δυνάμεις του ανθρώπου.
Είναι υπεύθυνο για τη διόραση που έχει το άτομο
ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ: Μωβ, λουλακί
ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: οι κρύσταλλοι που αντιστοιχούν είναι οι μοβ και λουλακί. Αμέθυστος, μοβ φθορίτης, αζουρίτης, σοδάλιθος
ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ: Δεντρολίβανο, λεβάντα, λιβάνι, γιασεμί
ΠΛΑΝΗΤΗΣ: Σελήνη, Ποσειδώνας
ΔΟΝΗΣΗ: 414.25 Hz
ΗΧΗΤΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ: Sham, Om
ΜΟΥΣΙΚΗ ΝΟΤΑ: La

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail